Miért jó a kártyás fizetés? (X)

Miért jó a kártyás fizetés? (X)
Hirdetés

Cikk2013-11-04
 

A bankkártyás fizetésnek számtalan előnye van a készpénzzel szemben. Legfőbb ezek között a biztonság, és a külföldi használat lehetősége, de még a számláinkat is ezzel egyenlíthetjük ki.

Mindig nálunk van a pénzünk, de mindig biztonságban 

Kártyával akár az egész havi fizetésünket is magunknál tarthatjuk, akkor sem kell veszélyben éreznünk, hiszen bármi történik a kártyával, azonnal letilthatjuk.A kártya elvesztése, ellopása esetén (amikor a kártyát valaki más használja), ezt könnyen észrevehetjük, ha a bankunktól sms-értesítő szolgáltatást igényeltünk, hiszen így minden tranzakcióról értesítést kapunk. 

Széles elfogadói hálózat

A bankkártyáknak ma már egyre nagyobb az elfogadottsága: a kereskedői elfogadóhelyek közel harmadában van kártyás fizetés, ami nagyon nagy fejlődés a korábbi évekhez képest, amikor ez az arány alig érte el az egy tizedet. 

Pontosan követhető (bankszámla kivonat, sms-értesítő)

Egyre gyakrabban halljuk azt, hogy manapság a banki díjak emelkedésével drága egy kártyát fenntartani. Azt azonban tudni kell, hogy ez olyan szolgáltatás, amely olyan lehetőségeket kínál, amit a készpénz nem. Például lehet vele interneten fizetni, elvesztés vagy ellopás esetén le lehet tiltani, értesítőt kaphatunk a tranzakciókról SMS-ben, az internet bankon követhetjük azokat, így a költéseink jobban tervezhetővé válnak. 

A gyorsaság minden felett

A kártyás fizetés meglepően gyors, hiszen ma már a PayPass fizetéssel éppen annyi idő alatt tudunk fizetni a kártyával, mintha valaki pontosan kiszámított összeget adna át a pénztárosnak, hiszen a kártyát csak oda kell érinteni a terminálhoz és már meg is történt a fizetés. 


Külföldön is mindig kéznél

Külföldi váratlan kiadások esetén a bankkártyával egyszerűen kifizethetjük a költséget készpénzfelvétel nélkül. Hiszen, ha belegondolunk, egy nemzetközi logós pl. MasterCard kártyát egy olyan országban is elfogadnak, ahol még soha nem is hallottak az adott bankról, ahol a kártyát igényeltük. 

Számlafizetés egyszerűen, gyorsan

A bankszámla és a bankkártya előnye, hogy megkönnyíti a pénzügyek kezelését a mindennapokban. Például, ma már a legegyszerűbb az interneten befizetni a közüzemi és szolgáltatói számlákat, egyszerűen a bankkártya regisztrálásával. Ugyanerre használható a mobiltelefonokra elérhető MasterCard Mobile alkalmazás is. 

Átlátható pénzügyek

Egy jól működő gazdasági környezetben a fogyasztás után mindenki befizeti az adót, és ezzel részt vállal a közterhekből. A kártyás fizetésnek biztos nyoma van, hiszen ezután adót kell fizetni annak a kereskedőnek és szolgáltatónak, akinél a vásárlás történt, így a kártya a szürke és a feketegazdaság meggátolásának egyik legjobb módja.

Hirdetés