Milliárdot érő tanácsok

Milliárdot érő tanácsok
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-10-19
 

Soros György, Warren Buffett, Natham Mayer Rothschild, ki ne ismerné a milliárdosok neveit? Ami közös bennünk még, hogy mindannyian gyarapították vagyonukat befektetésekkel. Hogyan legyünk olyan sikeres befektetők, mint ők? Szerencsére ők sietnek segítségünkre tanácsaikkal, befektetési filozófiájukkal vagy egyszerűen csak tetteikkel: most megtudhatod, mibe fektettek ők!

Mielőtt azonban belekezdenénk a summás idézetekbe és leírásokba (amit Forbes magazin amerikai kiadása ihletett), egyvalamit érdemes szem előtt tartani: mindegyik milliárdost összeköti a mesés vagyonon kívül, hogy csak abba fektettek, amit értettek is. Soros György kezdetben devizában utazott, míg Keynes óva int tőlük. De jöjjenek a milliárdosok:

Roger W. Babson

Pénzügyi idézete: „Több embernek kellene megmondani a pénzüknek hová menjenek, ahelyett hogy azt kérdeznénk azoktól, hogy hová tűntek.”
Fektess be, mint ő: Merülj bele a statisztikába, építs saját piaci indexet és modellt és a szerint fektess be.

Warren Buffett

Pénzügyi idézete: „Mindegy, hogy zokni vagy részvény, jó minőségű árut akkor szeretek venni, ha árleszállítás van.”
Fektess be, mint ő: Amikor részvényt veszel, üzletet veszel. Néha „Piac Úr” olcsóbban adja az üzletet, mint amennyit ér. Ilyen volt Warren Buffettnek American Express, Disney, Washington Post, Coca-Cola, és sok minden más. De ha tényleg úgy akarsz befektetni, mint Warren Buffett, akkor vegyél egyet a befektetései közül. (pl. Berkshire Hathaway)

Hetty Green

Pénzügyi idézete: „Mindent olcsón vegyél és drágán adj el.”
Fektess be, mint ő: Csak pénzügyi pánikban fektess be.

John Maynard Keynes

Pénzügyi idézete: „A befektetés egy olyan tevékenység, amivel megpróbálod előre jelezni az eszköz futamideje során érkező jövedelmeket. A spekuláció egy olyan tevékenység, amivel megpróbálod előre jelezni a piac pszichológiáját.”
Fektess be, mint ő: Kerüld a deviza- és nyersanyag-spekulációkat. Hosszú távon a jól menedzselt vállalatok (nem osztalékpapírok), jól teljesítenek.

Peter Lynch

Pénzügyi idézete: „Mindenkinek megvan az agyi kapacitása, hogy kövesse a részvénypiacot.”
Fektess be, mint ő: Az ő befektetési stratégiája: végy egy részvényt történelmileg alacsony P/E (részvényárfolyam/nyereség) mutatóval, kerüld a „hipernövekedést” produkáló vállalatokat, és hagyd figyelmen kívül a piaci előrejelzéseket.

Nathan Mayer Rothschild

Hozzá illő pénzügyi idézet: Az információ pénz
Fektess be, mint ő: Tartsd a piac ütőerén a kezedet (az sem baj, ha olyasmit tudsz, amit más nem). Fontold meg, hogy magas hozamú privát részvényalapba fektess.

Soros György

Pénzügyi idézete: „Ha a befektetésed érdekes, ha a befektetésed örömet okoz, akkor valószínűleg nem csinál pénzt. A jó befektetés unalmas.”
Fektess be, mint ő: Deviza-befektetésekkel ért el nagy sikert (font, jen) De a piaci buborékokból is profitált.

Sir John Templeton

Pénzügyi idézete: „Ha ugyanazt az értékpapírt veszed, amit mindenki más, ugyanazt az eredmény fogod elérni, mint bárki más!”
Fektess be, mint ő: Fektess be akkor, amikor mindenki más elad (ő a Második Világháború alatt vett minden New York-ban jegyzett vállalat részvényeiből). Oszd meg pénzed nemzetközi piacok között.

Sam Zell

Pénzügyi idézete: „Nézz ki egy jó vállalatot, rossz mérleggel, és értsd meg korlátait
Fektess be, mint ő: Befektetési politikája pont ellentétes Buffett megközelítésével: keres egy rosszul menedzselt vállalatot vacak mérleggel és sokat keresel, ha ez megfordul. Ráadásul a REIT (ingatlan) befektetések egyik úttörője.

Ha pedig úgy érzed, hogy még nem állsz kész önálló befektetési döntést meghozni, akkor bízd magad profikra és vásárolj befektetési alapot!


1

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés