Milliókat nyerhetünk, ha összevonjuk meglévő hiteleinket

Milliókat nyerhetünk, ha összevonjuk meglévő hiteleinket
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-05-20
 

A kedvező kamatkörnyezet esélyt adhat arra, hogy különböző, drágább hiteleinket összegyúrjuk és olcsóbbra cseréljük. Egy közel 6 millió Ft-os hiteltartozás esetén például akár 1,4 millió forintot is spórolhatunk. Sőt egy további hiteligénylésnél a kiváltással megháromszorozhatjuk a felvehető hitelösszeget is.

Többször foglalkoztunk már azzal, hogy miért is lehet jó megoldás meglévő hitelünket kiváltani. A válasz kézenfekvő: a jelenlegi kamatszintek mellett nagyobb összeget nyerhetünk, ha meglévő kölcsönünket újra, alacsonyabb kamatúra cseréljük. Most egy kicsit másképpen közelítenénk meg a dolgokat: mit nyerhetünk azzal, ha meglévő hiteleinket egyetlen hitellé gyúrjuk össze?

Vegyünk egy családot, melynek többféle hitele is van:

  • 4 éve igényelt 5 millió forint összegű, 20 éves futamidejű lakáshitel;
  • Nemrég felvett 1 millió forint összegű és 5 éves futamidejű személyi kölcsön;
  • 400 ezer forint folyószámlahitel (a keret átlagos kihasználtsága 200 000 Ft);
  • 400 ezer forint hitelkártya (a keret átlagos kihasználtsága 200 000 Ft).

A hitelkártya és a folyószámlahitel speciális termékek, itt ugyanis nincs kimondott hitelösszeg, a megkapott keretet többször is elkölthetjük. Vizsgálataink során azt feltételeztük, hogy a keretek fele van átlagosan kihasználva minden hónapban, azaz ekkora összegnek a kamatát kell megfizetnünk.

A meglévő hiteleink kondíciói megegyeznek az igényléskor a piacon elérhető legkedvezőbb hitelek kondícióival. Ezek megtalálásához a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorát, valamint a Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátorát hívtuk segítségül. A teljes havi kötelezettségünk 58 265 Ft lenne.

Hirdetés

Hirdetés

Megéri a hitelkiváltás és a hitelek összevonása?

Mindezen hiteleket hitelkiváltással egyetlen jelzáloghitelbe gyúrhatjuk. A folyószámlahitelt és a hitelkártyát is érdemes lehet kiváltani, hiszen ha rendszeresen kihasználjuk a keret jelentős részét, akkor annak költségei sokkal magasabbak, mint egy jelzáloghitelnek. A Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátorának segítségével kiválasztottuk a legkedvezőbb 5 éves kamatperiódusú hitelkiváltási kölcsönt, melynek kamata 3,59%. Az összes tartozásunk nagysága 5 723 879 Ft, ha ezt az összeget vennénk fel 16 évre, akkor a havi törlesztőrészletünk 39 232 Ft lenne, vagyis havonta közel 20 ezer forinttal kellene kevesebbet fizetnünk az első időszakban.

Ha pedig azt vizsgáljuk meg, hogy a teljes 16 év alatt mennyi kamatot szükséges kifizetünk, akkor a hitelkiváltásból eredő megtakarításunk 1,4 millió forint lenne, ezért már érdemes változtatnunk jelenlegi hiteleinken, bankolási szokásainkon.

A kiváltással növelhetjük egy új hitel összegét!

A lakásárak drasztikus emelkedésével egyre nagyobb hitelre lehet szükségünk ingatlanvásárláshoz. Kölcsönünk maximális törlesztőrészletének nagyságára pedig komoly banki és jogi szabályok vannak. Ráadásul ennek számításakor figyelembe veszik a meglévő kölcsöneinkre fizetett havi esedékességeket is, sőt a hitelkereteink nagyságával is kalkulálnak. A kiváltással tehát lecsökkennek a hiteltörlesztőink, ez pedig a hitelképességünkre is hatással van. Bevételeinkhez példaképpen vegyük alapul a magyar átlagjövedelmet, melynek mértéke jelenleg nettó 230 000 Ft.

Számunkra is meglepő módon a példánkban az új felvehető hitelösszeg jelentős mértékben megváltozik. A Bankmonitor „Mennyi Lakáshitelt Kaphatok?” Kalkulátora alapján kiváltás előtt összesen 3,7 millió Ft-ot tudnánk igényelni, míg a hitelkiváltást követően 12,1 millió forintra lennénk jogosultak. Azaz hiteleink racionalizálásával nem csak a kiadásaink csökkennének le, hanem a felvehető hitelösszeg is jelentősen megemelkedne egy új igénylés esetében. Vagy az is lehet, hogy ezzel az ügyes trükkel ismét visszanyerhetjük a hitelképességünket.

Amennyiben meg szeretnéd nézni a meglévő hiteleid kiváltásával milyen pénzügyi helyzetbe kerülnél használd a Bankmonitor Hitelkiváltás Kalkulátorát, melynek segítségével megtudhatod hogyan alakulnának törlesztőrészleteid a kiváltást követően.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Hirdetés
Hirdetés