Milyen feltételekkel kaphatunk most fogyasztóbarát személyi hitelt?

Milyen feltételekkel kaphatunk most fogyasztóbarát személyi hitelt?

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-02-04
 

2021. januárjától már a személyi hiteleknél is elérhető fogyasztóbarát minősítéssel kölcsön. Jelenleg 6 pénzintézet kapta meg a minősítést, közülük 5 bank kínálatában már meg is jelent a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel (MSZH). A közös minősítéstől függetlenül azonban az egyes banki ajánlatok jelentősen eltérhetnek egymástól.

A személyi kölcsönök egy teljesen új típusa jelent meg az idei évben: a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelnek számos, az MNB által támasztott speciális elvárásnak kell megfelelnie.

A lényegesebb előírások a következők:

 • Kamatplafon került kialakításra. (A hitel kamata 500 ezer forintot meghaladó hitelösszeg esetén a referencia kamatot legfeljebb 10 százalékponttal, az ennél kisebb hitelösszeg esetén pedig 15  százalékponttal haladhatja meg.)
 • A kamat a futamidő végéig fix kell legyen.
 • A futamidő legfeljebb 7 év lehet.
 • A folyósítási díj legfeljebb a hitelösszeg 0,75%-a lehet. (Online igénylés esetén nem számítható fel folyósítási díj.)
 • Teljes online igénylési folyamatot szükséges biztosítani (A bank meglévő ügyfeleinek 2021.04.01-től, új ügyfelek számára pedig 2021.07.01-től.)
 • A befogadástól a folyósításig – pozitív bírálat esetén – legfeljebb 3 munkanap telhet el. (Online igénylés esetén ez a határidő csupán 2 munkanap.)
 • Az előzetes tájékoztatás során a banknak át kell adnia a hitelfolyamat során szükséges összes dokumentumot tartalmazó ellenőrző-listát.
 • A kérelem beadását követően kötelező ajánlatot kap az ügyfél, és az abban foglalt feltételeknek megfelelően kell megkötnie a pénzintézetnek a szerződést az igénylővel. (Az ajánlatnak legalább 3 munkanap az érvényességi ideje.)

Több előnye is lehet egy fogyasztóbarát személyi kölcsönnek a normál személyi hitelekkel szemben, ettől függetlenül az egyes banki ajánlatok jelentős mértékben eltérhetnek.

Hirdetés

Hirdetés

Mikor, melyik bank ajánlatát érdemes választani?

Jelenleg 6 pénzintézet nyerte el a jegybank minősítését, ezek közül 5 banknál már elérhető fogyasztóbarát személyi hitel.

A fogyasztóbarát személyi kölcsön alapvető jellemzői az egyes bankoknál

1. Ha kisebb összegre lenne szükség, akkor érdemes a Takarékbank, vagy a Cetelem Bank ajánlatát választani, ezen pénzintézeteknél a legkisebb – 300 ezer/500 ezer Ft – a minimálisan igényelhető hitelösszeg.

2. A fiatalabbaknak érdemes a Cetelem Bankot, az OTP Bankot, vagy éppen a Takarékbankot felkeresniük: ezen pénzintézeteknél már 20, 21 évesek is igényelhetnek személyi kölcsönt.

3. Nem érdemes a Budapest Bankhoz fordulniuk azon érdeklődőknek, akik nem olyan rég helyezkedtek el az új munkahelyükön. Ott ugyanis legalább 1 éves folyamatos munkaviszonyt várnak el az igénylőtől.

4. Ha az igénylő jövedelme elég magas  – legalább 300-400 ezer forint – és nem szeretne több millió forintot felvenni, akkor először a Budapest Bankot, vagy a Takarékbankot érné meg felkeresnie. Ezen pénzintézeteknél ugyanis a jövedelem alapján – a hitelösszeg és a futamidő nagyságától függetlenül – megkaphatják a legnagyobb kedvezményt. (A jövedelem adott banknál vezetett számlára érkeztetését is elvárhatja az adott pénzintézet.)

5. A kisebb jövedelműeknek érdemes lehet a Takarékbankhoz, vagy a Cetelem Bankhoz fordulniuk, náluk nagyságrendileg 150 ezer forintos nettó jövedelem mellett is már fel lehet venni MSZH kölcsönt. (Például az OTP-nél és a Budapest Banknál a minimális jövedelemelvárás nettó 250 ezer forint.)

Nem feltétlenül a fogyasztóbarát személyi kölcsön lesz a legkedvezőbb ajánlat

Az MSZH mellett természetesen megmaradtak a normál személyi kölcsönök is, ezekről sem szabad megfeledkezni akkor, amikor valaki kölcsönfelvételen gondolkodik. Sőt, sok esetben még ezen konstrukciók kondíciói kedvezőbbek is a fogyasztóbarát konstrukcióknak.

A legolcsóbb személyi kölcsön ajánlatok

A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora alapján jelenleg 3 teljesen eltérő ügyfél – hitelösszeg, futamidő, jövedelem – esetén is fel tudja venni a normál személyi kölcsön a versenyt az MSZH konstrukciókkal. Sőt, egyik esetben sem fogyasztóbarát konstrukció volt a legolcsóbb.

Ugyanakkor a kondíciókon kívül számos előnye van az MSZH konstrukciónak – gyors bírálat, kötelező ajánlat, szükséges dokumentum lista -, amit nem szabad elfelejteni a kölcsön kiválasztásakor.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
 • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
 • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
 • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés