Mire elég a minimálbér, ha bankszámláról van szó?

Mire elég a minimálbér, ha bankszámláról van szó?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-02-11
 

Idén újra emelkedett az alapbér kötelező legkisebb összege, így 73.815 Ft-ot kapnak kézhez azok a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók, akik minimálbérből gazdálkodnak. Mivel széles réteget érintő kérdés, hogy ilyen összegű jövedelem mellett hol lehet a legolcsóbban bankolni, ezért a Bankmonitor aktuális körképében erre adunk választ. Mégsem mindegy, hogy 300 Ft-ot, vagy több mint 1.500 Ft-ot fizetsz ki havonta a banknak.

A kérdés megválaszolásához vegyünk egy minimálbérrel rendelkező banki ügyfelet, aki jövedelméből adódóan csekély bankszámlaforgalmat bonyolít. Számára a bankok kínálatát szemügyre véve az alábbi bankszámlák jelentik a legolcsóbb megoldást.

 legolcsóbb bankszámlák

A fenti bankszámla használati szokások mellett a legjobb választás jelenleg a Gránit Digitális számlacsomag. Nem kell fizetni a számlavezetésért, olcsó a bankkártya, amit számlanyitáskor azonnal kézhez kapunk, és kedvezően alakulnak az utalási díjak is. Hagyományos SMS tájékoztató szolgáltatás viszont nincs. Kizárólag okostelefonokra letölthető alkalmazáson keresztül tudjuk a kártyaműveleteket követni. Pontosan úgy egyébként, mintha SMS-t kapnánk, azzal a lényegi különbséggel, hogy nem kell érte fizetni.

A második legjobb ajánlat az OTP Simple számlacsomag. Arra viszont feltétlenül ügyeljünk, hogy kizárólag 35. életévünk betöltéséig. Ettől kezdve ilyen bankszámla használati szokások mellett a 307 Ft helyett 1.027 Ft-ot kell fizetnünk.

Harmadik legolcsóbb lehetőségként a Sberbank Fair számlacsomag kínálkozik. Számlavezetési díj esetünkben itt sincs, viszont a második évtől már fizetni kell a bankkártyáért, ami miatt jócskán megemelkednek a költségeink. Tehát, ha hosszabb távra tervezünk, akkor találunk ennél kedvezőbb lehetőségeket is.

Fontos, hogy saját bankszámla használati szokásaid alapján a fenti táblázatban szereplő értékektől eltérő eredmények adódhatnak. Használd bankszámla kalkulátorunkat, módosítsd az előre paraméterezett beállításokat, így biztos, hogy „személyre szabott” ajánlatokat kapsz.

Kétség nem férhet hozzá, hogy érdemes időt szánni a megfelelő bankszámla felkutatására. Pár perc alatt, néhány kattintással könnyen elkerülheted, hogy feleslegesen több ezer forintot dobj ki évente az ablakon.

Hirdetés
Hirdetés