Mire figyeljünk, amikor személyi kölcsönt választunk? (x)

Mire figyeljünk, amikor személyi kölcsönt választunk? (x)
Hirdetés

Cikk2024-02-14
 

A személyi kölcsönök iránt töretlen a kereslet, sőt az elmúlt év második felében tapasztalt élénkülés hatására az újonnan felvett hitelek összege tavaly magasabb volt, mint egy évvel korábban. Ha nagyobb összegű pénzre van szükségünk, a személyi hitel jó megoldás lehet, mivel számos előnye van.

A legfontosabb kétségtelenül az, hogy az igazolt nettó jövedelem alapján hiteleznek a bankok, vagyis döntenek arról, hogy kapunk-e hitelt, és ha igen, mekkora összegre számíthatunk. Ingatlanfedezetre nincs szükség.

További előnye a személyi kölcsönöknek a rövid átfutási idő, online igénylés esetén akár néhány óra is lehet, és nemcsak akkor, ha saját bankunknál igényeljük a pénzt.

Érdemes alaposan szétnézni a kölcsönpiacon, mert a bankok árazása különböző, és egyáltalán nem biztos, hogy éppen a saját számlavezető pénzintézetünk adja majd a legjobb ajánlatot. A maximális hitelösszeg és futamidő is eltérő lehet, ezért ha nagyobb összegre van szükségünk (pl. 10 millióra egy jelentősebb felújításhoz), akkor is érdemes körülnézni. Van, ahol legfeljebb 8 millió forintot lehet felvenni, de olyan is akad, ahol 15 millió forint a plafon, a maximális futamidő pedig 84-120 hónap között változik.

Hirdetés

Az ár a legfontosabb, de mi dönthet még a bankok között?

Akció keretében akár extra kamatkedvezményt, vagy jóváírást is adhatnak a bankok az igénylőknek. A Raiffeisen Bank például most visszaad egyhavi törlesztőt, legfeljebb 100 ezer forintot azoknak, akik legalább 1 millió forint összegű kölcsönt vesznek fel.

Fontos tudni, hogy ha számlát is nyitunk a személyi kölcsön mellé, és aktívan használjuk is új számlánkat (azaz oda utaljuk jövedelmünket), akkor kamatkedvezményt kapunk, így alacsonyabb lesz a havi törlesztőrészletünk.

A bankváltással nemcsak a kölcsön törlesztője lehet kevesebb, hanem a számlavezetés költségét is csökkenthetjük, ha a jelenleginél olcsóbb bankszámlát találunk. A számlához ráadásul több bank is kínál jóváírást.  A Raiffeisen Bank például 50 000 forint jóváírást ad a Premium Banking és a Premium Banking Plus számlát nyitóknak, míg a Díjnyertes és az Aktivitás 3.0 számlák esetében 30 000 forintra számíthat az, aki vállalja az 1 éves hűségidőt, és aktívan használja a bankkártyáját.  

A cikk elkészítését a Raiffeisen Bank támogatta.

Hirdetés