Ne legyél rest pénzt spórolni!

Ne legyél rest pénzt spórolni!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-10-29
 

A személyi kölcsönnel történő hitelkiváltás talán sosem volt aktuálisabb téma, mint manapság. Az aktuálisan igényelhető hitelek kamatai az előző évekhez, évtizedekhez képest sokkal alacsonyabbak. A korábban felvett, rosszabb kondíciókkal rendelkező hiteleket mindenképp érdemes minél olcsóbbal kiváltanod! Ne késlekedj! Kezdd el minél előbb megtakarítani azokat a pénzeket, amelyeket a túl drága hiteleid miatt most feleslegesen fizetsz ki a bankodnak! Lépj addig, amíg a bankoknál 7-8%-os teljes hiteldíj mutató mellett elérhető személyi kölcsön ajánlatokkal találkozol!

Mostani írásunkban bemutatjuk, hogy az egyes hiteltípusok személyi kölcsönnel történő kiváltása hogyan történik, és mire kell figyelned, amikor elérkezik a nagy alkalom. Kezdjük a sokakat érintő hitelkeret típusú hitelekkel, melyek közé tartoznak például a folyószámlahitelek és a hitelkártyák.

Hirdetés

Hirdetés

Folyószámlahitel („A” hitel) kiváltása

Ezt a hiteltípust néhány bank ki sem váltja, azonban a legtöbb banknál nincs akadálya a kiváltásnak. Folyószámlahitelnél az ügyfélnek kell gondoskodnia a bankszámlájához kapcsolódó hitelkeretének megszüntetéséről. Ha ez nem történik meg, akkor a hitelkeret 5%-ának megfelelő összeggel bele fog számítani a jövedelem terhelhetőségébe. Ez azt jelenti, hogy akinek 100 ezer Ft hitelkerete van, azt a JTM korlátba 5 ezer Ft havi összeggel számítja bele az a bank, amelyiknél a személyi kölcsön igénylése megtörténik. Folyószámlahiteled kiváltása esetén a legtöbb bank nemcsak a fennálló tartozásodat, hanem az egész hitelkereted összegét kiváltja.

Hitelkártya kiváltása

Előfordul, hogy valamelyik bank nem váltja ki a hitelkártyás keretedet. Hitelkártyánál az ügyfélnek kell gondoskodnia a hitelkeretének megszüntetéséről. Ha ez nem történik meg, akkor a hitelkeret 5%-ának megfelelő összeggel bele fog számítani a jövedelmi terhelhetőségbe. Ez azt jelenti, hogy akinek 100 ezer Ft hitelkerete van, azt a JTM korlátba 5 ezer Ft havi összeggel számítja bele az a bank, amelyiknél a személyi kölcsön igénylése megtörténik. Hitelkártyád kiváltása esetén a legtöbb bank nemcsak a fennálló tartozásodat, hanem az egész hitelkereted összegét kiváltja.

Ha érdekelnek a hitelkártya ajánlatok, használd a Bankmonitor Hitelkártya kalkulátorát!

Személyi kölcsönnel érdemes lehet kiváltani meglévő személyi kölcsöneidet és a nem 0%-os THM-ű áruhiteleidet egyaránt. A személyi kölcsön és az áruhitel nem hitelkeret típusú, hanem havi törlesztésű hiteltípusok. Kiváltásuk esetén a bank nem az egész hitelösszeget, hanem csak a fennálló tőketartozásodat váltja ki.

Személyi kölcsön kiváltása

A személyi kölcsönödet mindegyik bank kiváltja, azonban azt is érdemes tudni, hogy a nemrég igényeltek (6 hónapon belülieket) ez alól kivételt jelenthetnek. Kiváltásakor a bank nem az egész hitelösszeget, hanem csak a fennálló tőketartozásodat váltja ki.

Ha érdekelnek a személyi kölcsön ajánlatok, használd a Bankmonitor részletes személyi kölcsön kalkulátorát, vagy az alábbi egyszerűsített kalkulátort!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Áruhitel kiváltása

Az áruhiteleket minden bank azonnal kiváltja. Így nem érdemes várnod, ha nem úgynevezett 0%-os THM-ű ingyenhiteled van.

Milyen esetekben lehetséges a hitelkiváltás?

  1. KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) lekérdezés alapján dönti el a bank, hogy kiváltja-e a hiteleinket.
  2. Több esetben a fennálló tartozásodat is kell igazolnod.
  3. Egyes bankoknál a hitelkeretek megszüntetéséről is kell az igényléskor igazolásokat leadnod, melyeket azoknál a bankoknál kell beszerezned, ahol a korábbi kereteket megszünteted.

Mire számíthatsz, ha nem úgy intézed el a hitelkiváltásodat, ahogy az ezt lehetővé tevő bank elvárja tőled?

Vannak esetek, amikor az ügyfél nem szünteti meg a kiváltandó hitelkeretét. Egyes bankoknál ilyenkor az igénylés zátonyra fut, de vannak olyan pénzintézet is, amely büntetőkamatot alkalmaz, azaz ilyen esetben 2-4%ponttal megemeli a hitelkamatot.

Korábban is írtunk már a személyi kölcsönök folyamatairól. Hitelkiváltást és hiteligénylést bemutató, személyi kölcsönnel foglalkozó cikkeinkből megtudhatod, hogy a hitelkiváltás miért hasznos számodra, illetve azt is, hogy a hiteligényléskor milyen feltételeknek kell megfelelned. A személyi kölcsönnel történő hitelkiváltásról szóló korábban megjelent cikkeinket ittide kattintva és itt is olvashatod, míg a kölcsönigénylésről itt és itt találhatsz információkat!

Hirdetés
Hirdetés