Ne maradj le a hét legfontosabb változásairól!

Ne maradj le a hét legfontosabb változásairól!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-11-20
 

Komoly, esetenként durva változásokról érkeztek hírek a pénzügyek világából a héten. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat: Mely támogatásokkal érdemes sietni? Hol állnak a lakáshitel kamatok? És a bérleti díjak? Miből fedezhető a kaució? Hol érdemes számlát vezetni, ha tényleg prémium kiszolgálást szeretnél? Ahány kérdés, annyi érthető válasz, kézzelfogható tippek és tanácsok a Bankmonitor pénzügyi elemzőitől.

Már nem lehet támogatott otthonfelújítási kölcsönt igényelni az UniCredit Banknál

Lakásfelújítási támogatást a jelenleg érvényben lévő szabályok alapján 2022. december 31-ig lehet igényelni. Az UniCredit Bank viszont november 2-től nem fogad be új igényléseket a támogatás előfinanszírozására hivatott otthonfelújítási kölcsönre, vagyis a támogatás kihasználását tervező családok már nem kaphatnak a pénzintézetnél a futamidő végéig fix, 3 százalékos hitelt. Más bankok is követhetik a példát? Kattints és olvasd el erről szóló cikkünket.

A legnépszerűbb lakáshitelek átlagos THM értéke átlépte a lélektani 10 százalékos határt

Egy kevésbé örömteli hír, ha épp most vágnál bele a lakástervek megvalósításába: a jelenleg legnépszerűbb lakáshitelek éves átlagos THM-je ugyanis belépett a kétszámjegyű tartományba. A Bankmonitor lakáshitel kalkulátora alapján jelenleg a 20 millió forint összegű, 20 éves futamidejű, végig fix kamatozású lakáshitel ajánlatok átlagos teljes hiteldíjmutatója már 10,04 százalék.

Akár 1 millió forint kauciót is elkérhetnek egy Budapesti albérletért. Mit tehet az, akinek nincs ennyi megtakarítása?

Korábban írtunk arról, hogy már az sem ritka, hogy három havi kauciót kérnek el, amikor egy új albérletbe költözünk a fővárosban. Egy Budapest belvárosi albérlet három havi foglalójának összege meghaladhatja az 1 millió forintot, ezt pedig már komoly kihívás zsebből finanszírozni. Mit tehet az, akinek nincs ennyi megtakarítása? Mennyi idő alatt lehet a számlán a pénz és milyen költségek mellett?

Átlagon felüli a jövedelmed, mégsem kapsz prémium szolgáltatást a bankodtól? Ideje lépni!

A Bankmonitor szakértőit számos alkalommal keresik fel olyan ügyfelek, akik prémium jövedelemmel, esetenként komoly megtakarításokkal is rendelkeznek, számlavezető bankjuk mégsem biztosít számukra olyan szolgáltatást, ami elvárható lenne. Ismerd meg, hol vehetsz igénybe prémium ügyfélként minőségi, ügyfélcentrikus és kedvező költséggel rendelkező szolgáltatást!

Iratkozz fel hírlevelünkre

Csatlakozz te is a több mint 160 000 feliratkozott olvasónkhoz és értesülj elsők között a gazdasági hírekről és a legjobb pénzügyi ajánlatokról.

Hirdetés
Hirdetés