Csak néhány százezer, vagy 8-10 millió forint fedezet nélküli hitelre van szükséged? Nem minden banknál fog menni!

Csak néhány százezer, vagy 8-10 millió forint fedezet nélküli hitelre van szükséged? Nem minden banknál fog menni!

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-02-18 Frissítve: 2021-02-21
 

Ha csak néhány százezer forintra van gyorsan szükséged, vagy éppen kimaxolnád a személyi hitel lehetőségeit, akkor beleütközhetsz abba a problémába, hogy nem minden bank ad számodra kölcsönt. Megnéztük, mire számíthatsz ezekben az esetekben.

Minden bank maga határozza meg a személyi kölcsönök minimális és maximális összegét, így a pénzintézet kiválasztásakor egyáltalán nem mindegy, mennyi pénzre van szükségünk. A felvehető hitel maximuma egyes bankoknál jelenleg 5 millió forint, míg másoknál 6 és 10 millió forint között van a felső határ.

A helyzetet bonyolítja, hogy közülük néhányan meghatározott feltételek teljesítéséhez kötik az adható maximumot. Van, ahol több hitelt adnak, ha náluk vezetett bankszámlára érkezik már legalább hat hónapja a jövedelmed, míg más az autó- és lakásvásárlásra, lakásfelújításra ad többet annál, mintha szabad felhasználású volna a hitel. Ez nem azt jelenti, hogy az autó vagy az ingatlan fedezet lesz a hitelben, ám a bank a hitelcél teljesülését ellenőrizheti és ellenőrzi is majd.

személyi kölcsön havi törlesztője

Legalább ennyire érdekes azonban a felvehető legkisebb hitelösszeg is, hiszen előfordulhat, hogy csak pár százezer forintra van szükséged. A legkisebb felvehető hitelösszeg a Bankmonitor személyi hitel kalkulátor alapján jelenleg 200 ezer forint, amire kizárólag a Budapest Bank termékei jelennek meg a találati listában. 300 ezer forintos hitelösszegnél már nagyobb a választék, a Budapest Bankon kívül itt a CIB, a Raiffeisen, a MagNet és a Takarékbank is szerepel az ajánlatok között.

A nagyobb banki kínálattal együtt megfigyelhető az is, hogy minél kisebb a felvenni kívánt összeg, annál magasabb a hitel fajlagos költsége, amit a THM (teljes hiteldíj-mutató) jelez legjobban: 200 ezer forintnál 20,46%, 300 ezer forintnál 11,73%, míg 500 ezer forintnál 9,5% a legkedvezőbb hitelajánlat THM-e. (200 ezer Ft nettó jövedelemmel és 3 éves futamidővel.)

Kifejezetten nagyösszegű hiteligénylésnél ismét azt tapasztaljuk, hogy csökken a szóba jöhető bankok köre. 8 millió forintot – 5 éves futamidőre, 500 ezer forint nettó jövedelemmel – még hat bank (Budapest Bank, CIB, Erste, Takarékbank, OTP, Cetelem) kínál, ám 10 millió forintos igénynél már csak a CIB és az Erste versenyeznek a figyelmünkért. 8-10 millió forint ugyanakkor már 7,22%-is hiteldíj-mutatóval is igényelhető, vagyis a költségszint rendkívül kedvező.

Bankmonitor tipp: Érdemes a kamatok helyett a THM-ek alapján összehasonlítani a hiteleket, mert ez utóbbiban a kamaton kívül más, a hitelfelvételhez kapcsolódó költség is megjelenik!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés