Csak néhány százezer, vagy 8-10 millió forint fedezet nélküli hitelre van szükséged? Nem minden banknál fog menni!

Csak néhány százezer, vagy 8-10 millió forint fedezet nélküli hitelre van szükséged? Nem minden banknál fog menni!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-02-18 Frissítve: 2021-02-21
 

Ha csak néhány százezer forintra van gyorsan szükséged, vagy éppen kimaxolnád a személyi hitel lehetőségeit, akkor beleütközhetsz abba a problémába, hogy nem minden bank ad számodra kölcsönt. Megnéztük, mire számíthatsz ezekben az esetekben.

Minden bank maga határozza meg a személyi kölcsönök minimális és maximális összegét, így a pénzintézet kiválasztásakor egyáltalán nem mindegy, mennyi pénzre van szükségünk. A felvehető hitel maximuma egyes bankoknál jelenleg 5 millió forint, míg másoknál 6 és 10 millió forint között van a felső határ.

A helyzetet bonyolítja, hogy közülük néhányan meghatározott feltételek teljesítéséhez kötik az adható maximumot. Van, ahol több hitelt adnak, ha náluk vezetett bankszámlára érkezik már legalább hat hónapja a jövedelmed, míg más az autó- és lakásvásárlásra, lakásfelújításra ad többet annál, mintha szabad felhasználású volna a hitel. Ez nem azt jelenti, hogy az autó vagy az ingatlan fedezet lesz a hitelben, ám a bank a hitelcél teljesülését ellenőrizheti és ellenőrzi is majd.

személyi kölcsön havi törlesztője

Legalább ennyire érdekes azonban a felvehető legkisebb hitelösszeg is, hiszen előfordulhat, hogy csak pár százezer forintra van szükséged. A legkisebb felvehető hitelösszeg a Bankmonitor személyi hitel kalkulátor alapján jelenleg 200 ezer forint, amire kizárólag a Budapest Bank termékei jelennek meg a találati listában. 300 ezer forintos hitelösszegnél már nagyobb a választék, a Budapest Bankon kívül itt a CIB, a Raiffeisen, a MagNet és a Takarékbank is szerepel az ajánlatok között.

A nagyobb banki kínálattal együtt megfigyelhető az is, hogy minél kisebb a felvenni kívánt összeg, annál magasabb a hitel fajlagos költsége, amit a THM (teljes hiteldíj-mutató) jelez legjobban: 200 ezer forintnál 20,46%, 300 ezer forintnál 11,73%, míg 500 ezer forintnál 9,5% a legkedvezőbb hitelajánlat THM-e. (200 ezer Ft nettó jövedelemmel és 3 éves futamidővel.)

Kifejezetten nagyösszegű hiteligénylésnél ismét azt tapasztaljuk, hogy csökken a szóba jöhető bankok köre. 8 millió forintot – 5 éves futamidőre, 500 ezer forint nettó jövedelemmel – még hat bank (Budapest Bank, CIB, Erste, Takarékbank, OTP, Cetelem) kínál, ám 10 millió forintos igénynél már csak a CIB és az Erste versenyeznek a figyelmünkért. 8-10 millió forint ugyanakkor már 7,22%-is hiteldíj-mutatóval is igényelhető, vagyis a költségszint rendkívül kedvező.

Bankmonitor tipp: Érdemes a kamatok helyett a THM-ek alapján összehasonlítani a hiteleket, mert ez utóbbiban a kamaton kívül más, a hitelfelvételhez kapcsolódó költség is megjelenik!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés