Nem biztos, hogy a kivárás most a legmegfelelőbb stratégia pénzügyeinkben

Nem biztos, hogy a kivárás most a legmegfelelőbb stratégia pénzügyeinkben
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-11-13
 

Komoly nyomás nehezedik most mindenkire, a változékony, bizonytalan gazdasági helyzetben egy-egy pénzügyi döntés a szokásosnál is bonyolultabb lehet. Természetes, hogy a legtöbben a kivárás mellett döntenek, de egyáltalán nem biztos, hogy minden esetben ez most a legmegfelelőbb stratégia. A Bankmonitor szakértői a héten is tollat ragadtak, hogy írásaik segítségével könnyebb és megfontoltabb döntéseket hozhass.

Nagyon nem éri meg halogatni a korszerűsítést

Az áremelkedés negatív hatásai mára már minden tekintetben begyűrűztek a hitelpiacra is. Az idén drasztikus kamatemelkedésnek lehetünk tanúi, mind a jelzálog, mind a személyi kölcsönök kapcsán. A Bankmonitor szakértői megvizsgálták az elmúlt időszak eseményeit, megosztják a piaci szereplők viselkedése kapcsán tapasztalt változásokat és elárulják várakozásaikat.

Mely otthonteremtési támogatások maradnak velünk 2023-ban is?

Számos magyar család vette már igénybe az állami támogatások és kedvezményes hitelek „ingyenmillióit” különböző lakásterveik megvalósításához. Ugyanakkor azok számára, akiknek még csak most, vagy a közeljövőben érkezik el a pillanat az otthonteremtésre, nagyon fontos kérdés, hogy milyen támogatásokkal számolhatnak 2023-ban is. A Bankmonitor szakértői összegyűjtötték, hogy a jelenlegi információk alapján mire lehet számítani, és hogy mely esetben nem érdemes a kivárásra játszani.

Elképesztő ütemben drágul a megélhetés – Segíthetnek a helyzeten az újabb ársapkák?

Megnéztük, mely napi fogyasztási cikkek ára ugrott a legnagyobbat az elmúlt időszakban, meddig maradhat velünk a töretlenül száguldó infláció és hogyan hat ez a hitelpiacra, mindennapi pénzügyeinkre. Ami már most látható: a pénzintézetek 39 százaléka szigorított már a hitelek feltételein.

Melyek most a legolcsóbb bankszámlák?

Két-három évente egyébként sem árt áttekinteni, hogy a jelenleg használt bankszámlánál van-e a piacon kedvezőbb lehetőség. Ez a mostani helyzetben még érdekesebb lehet, ugyanis akár évi több tízezer forintunk bánthatja, ha korszerűtlen számlacsomagunk van. Érdemes tehát összehasonlítani az aktuális banki ajánlatokat, hiszen könnyen találhatunk olyan díjcsomagot, amely kis odafigyeléssel akár ingyenes is lehet. Nézd meg, melyek most a legolcsóbb konstrukciók.

Mennyi a havi törlesztője most 20 és 40 millió forint lakáshitelnek?

Újabb lakáshitel drágulást figyelhettünk meg novemberben. Egy 20 millió forint összegű lakáshitel esetében 0,76 százalékpontos volt a kamatemelkedés a legkedvezőbb ajánlatnál, ami csaknem 10 ezer forinttal magasabb havi törlesztőt jelent. Az egyes bankok esetében azonban eltérő a drágulás mértéke, illetve a költség függ attól is, hogy mekkora hitelösszeget, mekkora jövedelemmel igényel valaki. Járj utána, hogyan faraghatsz a költségeken!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés