Növekedési Hitel 1,9%-os fix kamaton? Akár ennyiért is lehet!

Növekedési Hitel 1,9%-os fix kamaton? Akár ennyiért is lehet!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-05-24 Frissítve: 2019-05-29
 

Növekedési Hitel 2,5%-os kamata minden vállalkozó retinájába beégett. Fix 2,5%, mégpedig a teljes futamidő alatt. Se több, se kevesebb. Ez azonban csak félig igaz. Valóban nem lehet magasabb a kamat 2,5%-nál, alacsonyabb viszont lehet. Csupán a bankokat kell olyan helyzetbe hozni, hogy ezt megadják. A kamatok csökkentésére az egyik legjobb módszer a bankok megversenyeztetése. Kérjünk egyszerre több banktól is ajánlatot hiteligényünkre,  akár meglepő dolgok is kikerekedhetnek belőle.

Jöjjön most a az egyik Bankmonitor ügyfél 1,9%-os NHP hitelajánlatának esete.

Nem egy egyszerű ingatlanvásárlás

Egy nagykereskedelemmel foglalkozó cég azzal keresett meg bennünket, hogy segítsünk neki hitelhez jutni egy raktár megvásárlásához, amitől forgalmának felfutását remélte.  A konstrukció viszont nem volt a legegyszerűbb: egy újépítésű raktár-társasházat nézett ki ugyanis a cége számára, ahol a „rendes” társasházakhoz hasonlóan a vételár kifizetés több ütemben történik az ingatlan fejlesztési ideje alatt. Ez azt jelenti, hogy az utolsó részletfizetésnél történik csak meg albetétesítés, vagyis ekkor tudja a bank rájegyezhetik jelzálogjogát az ingatlanra.

A hiteligény tehát nem egy klasszikus ingatlanvásárlás megfinanszírozása volt, így komoly feladat volt megtalálni azokat a bankokat, ahol kezelni tudják a szituációt, mégpedig Növekedési Hitelprogram kereteiben, hiszen egy hosszú távú, akár 10 éves futamidejű hitel esetében a 2,5%-on fixált kamat főnyeremény lenne…

Hirdetés

Hirdetés

A váratlan fordulat

Nem írnánk az esetről, ha nem találtuk volna meg a megfelelő bankokat. Nem is egyet, többet, ahány bank, annyi féle megoldási javaslat született. Ügyfelünknek csak azt kellett eldöntenie, hogy a jó megoldások közül számára melyik a legkomfortosabb. A választás meg is történt.

Az érdekes fordulat csak ezután következett: nem minden bank törődött ugyanis bele abba, hogy nem az ő ajánlata mellett döntött az ügyfél. Az egyik banktól arra kértek minket, várjunk még egy napot a döntéssel, ők szeretnének nekünk mutatni valamit…

…és mutattak is, mégpedig egy fix 1,9%-os NHP ajánlatot.

Nemcsak az ügyfél álla, hanem a mienk is leesett. Az eddigi tapasztalatok szerint az NHP árazásában több száz millió forintos hiteligénynél mutattak csak rugalmasságot a bankok, jelen esetben a hiteligényünk pedig 80 millió forint volt.

Ez pedig azt mutatja, hogy egy jó ügyfélért már 100 milliós Ft alatt is hajlandóak a bankok nagy dolgokra. Jobban mondva kis dolgokra, 2,5%-nál is alacsonyabb kamatajánlatokra.

Ennyit nyertünk

Amellett, hogy a fix 2,5%-os kamat a jelenlegi inflációs környezetben már önmagában is nettó nyereség, a 0,6%-os kamatkülönbözet a 10 éves futamidő alatt 2,6 millió forint megtakarítást jelent az ügyfélnek.

Ha szeretnél cégeddel te is Növekedési Hitelt igényelni, használd kalkulátorunkat, nézd meg hogy céged és hitelcélod beleillik-e a program kereteibe, és kérd kollegáink segítségét a hitel megszervezésében.

Széchenyi hitel
Bankmonitor
Hirdetés
Hirdetés