Okosórával vagy mobiltelefonnal is lehet majd készpénzt felvenni a K&H Bank ATM-jeiből

Okosórával vagy mobiltelefonnal is lehet majd készpénzt felvenni a K&H Bank ATM-jeiből
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-10-06
 

A K&H Bank lecseréli a bankjegykiadó automatáinak egy részét az év végéig, így 100 készülékből hamarosan már akár mobilbanki alkalmazásból, bankkártya nélkül is lehet majd készpénzt felvenni.

Bár a mindennapi vásárlásoknál már hódít az okoseszközös fizetés, az ATM-ek többségénél a készpénzfelvételhez még mindig kártyára van szükség. A K&H az új igényekhez igazodva megkezdte az automaták cseréjét olyanokra, amelyekből már mobiltelefonnal és okosórával is lehet pénzt felvenni. Az okoseszközös készpénzfelvétel azonban csak akkor működik, ha az úgynevezett közeli kommunikációt biztosító NFC funkció aktív, az amelyikkel a boltban vagy parkolóautomatáknál fizetünk a telefonunkkal.

Az automaták cseréje a gyakorlatban azt jelenti, hogy a korábbinál korszerűbb, NFC technológiával rendelkező ATM-ek kerülnek a régiek helyére. A pénzintézet azt tervezi, hogy az év végéig közel 100 ATM-jét lecseréli.

A bank adatai szerint az idei év első hat hónapjában a K&H lakossági ügyfelei 2 912 000 alkalommal vettek fel készpénzt a pénzintézet saját ATM-jeiből, a tranzakciók értéke pedig 487 milliárd forint volt.

jó tudni

Havonta 150 000 Ft díjmentesen vehető legfeljebb két részletben bármelyik hazai bank forint AMT-jéből, ám ennek ellenére sokan fizetnek a tranzakcióért. Hogy miért verik magukat sokan feleslegesen költségbe, arról itt írunk részletesen.  

 

Hirdetés
Hirdetés