Okostelefont vennél? Most ezek a legmenőbbek?

Okostelefont vennél? Most ezek a legmenőbbek?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-05-22
 

Nem vagy egyedül! Idén az első három hónapban világszerte nem kevesebb, mint 291 millió darab okostelefont adtak el. Érdekes azonban megvizsgálni, melyek a legnépszerűbb márkák és melyek azok legkedveltebb modelljei.

Nagy meglepetések a toplista élén nincsenek – állítja a mobiltelefon piacot figyelő Trendforce kutatócég. A legtöbb a Samsung telefonokból fogy, az eladások csaknem 28 százalékát ez a társaság tudhatja magáénak. Nem is csoda, hiszen nemrégiben dobta piacra legújabb modelljeit, a Galaxy S6-ost és az S6 Edge-t, melyeket azonnal megszerettek a vásárlók. A második helyen az Apple áll. Pedig az amerikai cég már tavaly ősszel bemutatta legújabb fejlesztéseit, az iPhone6 és 6 Plus-t. Ám a jelek szerint az emberek kedvelik ezeket a modelleket és még mindig keresik őket a boltokban.

Vágysz egy új okostelefonra, de nem szeretnél túl sokat költeni rá? Akkor vess egy pillantást az alábbi ajánlatra!


1

A mobiltelefon tulajdonosok jobban teszik, ha leszámolnak a kínai műszaki cikkek iránti ellenszenvükkel, hiszen az ázsiai ország mobilgyártói egyre jobb telefonokat fejlesztenek és dobnak piacra, ráadásul a többi gyártó csúcsmodelljeihez versenyképes áron kínálják a telefonjaikat. Csak a kínai gyártók 2015 első három hónapjában 106 millió készüléket adtak el! Közülük is a legsikeresebb a Huawei, mely a világ mobilpiacából már 7 százalékot birtokol. Nem sokkal van tőle lemaradva a szintén kínai Lenovo.

A korábban bikaerős márkákat, a Sony, az LG vagy éppen a WindowsPhone sem szabad azonban temetni. Ők együtt ugyanis a piac egyharmadát birtokolják. Ráadásul a mobiltelefon piac jellemzője, a gyors technikai fejlődés. Márpedig sosem lehet tudni, hogy valamelyik gyártó mikor rukkol elő egy olyan forradalmi újdonsággal, ami teljesen felforgatja az egész piacot és átrendezheti az erőviszonyokat. Rebesgetik például, hogy a mobiltelefongyártását a Microsoftnak eladó Nokia az adásvételi szerződésben foglalt piacra lépési tilalom lejárta után, valamikor jövőre újra okostelefont dob majd piacra.

Hirdetés
Hirdetés