Olcsó mobilinternetet kínál a Revolut külföldön. Így működik a dolog!

Olcsó mobilinternetet kínál a Revolut külföldön. Így működik a dolog!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-03-27
 

A Revolut már Magyarországon is elérhetővé teszi az úgynevezett eSIM adatroaming szolgáltatását, ami különösen külföldön jelenthet nagy biztonságot és kiszámítható költséget. Hiszen a Revolut mobilalkalmazás használatához mobilinternetre van szükség, az adatcsomag vásárlása pedig sok országban nem egyszerű, illetve drága. Mostantól azonban a mobilalkalmazásban pár kattintással vásárolhatunk adatcsomagot, ami több mint 100 országban használható fel. Mutatjuk, miről is van szó.

A Revolut mobilalkalmazás – mint minden hasonló program – kizárólag akkor használható, ha van internet-előfizetés. Ez idehaza általában nem jelent problémát, hiszen már 2022 végén mintegy 7,7 millió mobilinternet-előfizetés volt Magyarországon, ez a szám pedig azóta még jelentősen nőhetett is.

Ugyanakkor külföldön már nem ennyire egyértelmű a helyzet, mert bár EU-n belül a meglévő előfizetői csomagunkban lévő adatmennyiséget plusz költség nélkül felhasználhatjuk, unión kívül már érhetik meglepetések az embert.

A problémát főleg az jelenti, hogy sok esetben nagyon drága a nemzetközi adatforgalom, így a megszokott internethasználattal egy-két hét alatt akár százezer forintos díjat is össze lehet hozni. Erre megoldást jelenthet persze, ha lekapcsoljuk az adatroamingot, de ez egyben azt is jelenti, hogy egyáltalán nem tudunk majd netezni, amire viszont szükség lehet a tájékozódáshoz, a Google Maps használatához vagy akár a banki mobilalkalmazás működtetéséhez.

Hirdetés

Hirdetés

Nem újdonság, de remek ötlet

Nem véletlen, hogy számos cég szakosodott arra, hogy adatroaming szolgáltatást nyújtson eSIM kártyán keresztül. A dolog alapvetően rendkívül egyszerű: meghatározott összegért vásárolhatunk például 1, 2, 5 vagy akár 20 GB adatcsomagot, amit a telefon eSIM-jén keresztül használhatunk. Ez utóbbi miatt a dolog kizárólag akkor fog működni, ha eSIM-es modellünk van, így ennek először is utána kell néznünk. (De akár itt is ellenőrizheted, hogy a készüléked eSIM kompatibilis-e.)

Ezek ára egyébként nem is túl borsos, a Redtea Mobile cég például 13 736 forintért kínál 5 GB adatforgalmat, ami 30 nap alatt használható fel 22 ázsiai országban, de ugyanez Észak Amerikában például 15 110 forintba kerül. Az árat egyébként a kiválasztott dátum is befolyásolja, ugyanis a forgalmasabb időszakokban többet kérnek ugyanannyi adatmennyiségért.

Ebben látott lehetőséget a Revolut azzal, hogy adatroaming csomagok vásárolhatók a mobilalkalmazáson keresztül. A Revolut egyébként versenyképes árakat kínál: például a 44 európai országban 30 napig használható 5 GB-os csomag 6 860 forintba kerül. Az összesen 108 országban használható globális csomagnál pedig 12 180 forintot kell ugyanennyi adatforgalomért fizetni.

Ráadásul, ha valaki 2024. május 1-ig telepíti az eSIM-et, az akciósan 100 MB ingyenes adatforgalmat kap globálisan, míg a havi 19 500 forintba kerülő Ultra előfizetői csomag havonta 3GB ingyenes adatforgalmat tartalmaz alapból.

jó tudni

Mi az eSIM?
Az eSIM egy olyan beágyazott SIM-kártya, amelyet számos telefonmodell támogat, és a SIM-kártya használatának új szabványává válik. Az eSIM-ek lehetővé teszik a mobil adatcsomag aktiválását egy hálózati szolgáltatótól anélkül, hogy fizikai SIM-kártyát kellene használnia.

Hogy mennyi adatra is lehet szükség külföldön, az nagyon szubjektív. A közösségi média használata például átlagosan 200MB adatforgalmat jelent óránként, míg a video streaming 250MB-1GB, egy videokonferencia pedig 0,8-2GB-ot „eszik meg” óránként. Ugyanakkor, ha elfogy a keret, bármikor azonnal lehet újat vásárolni a Revolut alkalmazáson keresztül, a fizetés pedig gyakorlatilag valós időben történik.

Ezekben az országokban használható a Revolut eSIM szolgáltatás:

Albánia, Andorra, Antigua és Barbuda, Argentína, Örményország, Ausztrália, Ausztria, Barbados, Belgium, Bermuda, Bolívia, Bosznia-Hercegovina, Brazília, Bulgária, Kambodzsa, Kanada, Chile, Kína, Kolumbia, Costa Rica, Horvátország , Ciprus, Cseh Köztársaság, Kongói Demokratikus Köztársaság, Dánia, Ecuador, Egyiptom, Salvador, Észtország, Feröer-szigetek, Fidzsi-szigetek, Finnország, Franciaország, Francia Guyana, Németország, Ghána, Gibraltár, Görögország, Grenada, Guadeloupe, Guatemala, Guernsey , Guyana, Honduras, Hongkong, Magyarország, Izland, India, Indonézia, Írország, Man-sziget, Izrael, Olaszország, Japán, Jersey, Kazahsztán, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Malajzia, Málta, Martinique, Mayotte, Mexikó, Moldova, Monaco, Mongólia, Montenegró, Montserrat, Marokkó, Mozambik, Hollandia, Új-Zéland, Nicaragua, Norvégia, Panama, Paraguay, Peru, Fülöp-szigetek, Lengyelország, Portugália, Puerto Rico, Katar, Réunion, Románia, Saint Kitts és Nevis , Saint Lucia, Szamoa, Szaúd-Arábia, Szerbia, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia, Dél-Afrika, Dél-Korea, Spanyolország, Srí Lanka, Suriname, Svédország, Svájc, Tajvan, Tanzánia, Thaiföld, Trinidad és Tobago, Tunézia, Törökország, törökök és Caicos-szigetek, Ukrajna, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Uruguay, Vanuatu, Vietnam.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

 

Hirdetés
Hirdetés