Örömhír 2 millió ügyfélnek – ez a bank lesz az ATM-király

Örömhír 2 millió ügyfélnek – ez a bank lesz az ATM-király
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-11-02
 

Új ATM stratégiával tör előre az egyik nagybank, amely mérlegfőösszeg alapján jelenleg a második pozíciót tölti be a hazai pénzintézetek rangsorában. A több mint 10 milliárdos beruházással a legtöbb ATM-mel rendelkező bank címéért aligha kell tovább küzdenie. Lássuk, melyik bank ügyfelei örülhetnek.

Magyarország második legnagyobb hitelintézete, az MBH bank jövő év végére közel duplájára növelné ATM-jei számát. Ezen belül a készpénzbefizetésre is alkalmas készülékek száma triplájára nőhet a szuperbank tervei szerint.

Az MKB és Takarékbank összeolvadásával idén tavasszal létrejövő MBH Bank ezzel egy csapásra a legnagyobb ATM hálózattal rendelkező pénzintézet lesz, ami az ügyfelek számára is kedvező hír. Jelentősen könnyebb és gyorsabb lehet ugyanis ezentúl készpénzt felvenni vagy épp befizetni a banknál lévő számlánkra.

Az ATM hálózat fejlesztésével nem csak a lehetőségek száma nő, de az eszközök modernizálása is megtörténik, korszerűbb és bővített funkcionalitással ellátott készülékek jöhetnek, ráadásul olyan helyekre, ahol erre az ügyfelek részéről nagyobb igény mutatkozik.

Hirdetés

Hirdetés

Hány helyen intézhetnek ügyeket az MBH Bank ügyfelei?

Jelenleg közel 900 helyszínen rendelkezik a bank ATM-mel, a jövőre megvalósuló fejlesztésnek hála a bankautomaták száma elérheti az 1600-at. A készpénzbefizetésre is alkalmas eszközök számának triplázása komoly segítséget jelenthet a lakossági ügyfelek mellett főként vidéken a kis- és középvállalkozásoknak a napi készpénzes bevétel bankszámlára történő befizetésében.

A pénzintézet emellett közel 500 bankfiókkal rendelkezik, amelyből több mint 450 helyszínen pénztár is az ügyfelek rendelkezésére áll. Összesen tehát több mint 1400 fizikai hely a jövő évtől nagyságrendileg 2000-re bővül, emellett pedig a bank digitális csatornái is az ügyfelek rendelkezésére állnak: videobankon keresztül minden munkanapon, míg telebankon a hét bármely napján intézhetnek ügyeket, ahogyan non-stop nyitva áll az MBH netbankja és mobilbanki appja is. 

Ötlet
Olvasd el kapcsolódó cikkünket “Mit intézhetsz online egy bankszámlával” címmel!

Mennyibe kerül készpénzt felvenni és befizetni?

A jogszabályi díjmentes készpénzfelvételt az MBH Banknak is kötelező biztosítani azon ügyfeleknek, akik beállították számlájukhoz a lehetőséget. Ezzel havonta két alkalommal, maximum 150 ezer forint értékben vehetünk fel pénzt bármely hazai bank ATM-jéből. Ezen felül ugyanakkor a további kivételekért fizetni kell.

Visa Classic vagy Mastercard Standard bankkártyával az MBH Banknál egységesen 1 090 forintért vehetünk fel 100 ezer forintot. Ha más bank automatájából veszünk ki ennyi pénzt, akkor pedig 1 950 forintba kerül a tranzakció. A bankfiókban alig több a készpénzfelvétel díja, mint a bank ATM-jénél: 1150 forintért juthatunk hozzá ehhez az összeghez.

Készpénz felvétel és befizetés díja az MBH Banknál.

Ha készpénzt szeretnénk befizetni a számlánkra, annak díja 100 ezer forintnál 300 forint. Nagyobb, például milliós nagyságrendű pénzmozgásokhoz, illetve vállalati számlák esetében érdemes egyedi ajánlatot kérni a banktól, ekkora összegnél jellemzően a bankfiók lesz a megoldás. Az MBH Banknál már most is több mint 140 befizetésre is alkalmas ATM található, ahol kizárólag forint számlára forintot fizethetünk be. A befizethető összeg maximuma kapcsán viszont érdemes az adott automata kijelzőjéről tájékozódni a tranzakció elindítás előtt, ugyanis ez bankkártyánként eltérő lehet.

Kalkulálj
Ismerd meg, milyen lakáshiteleket, személyi kölcsönöket, bankszámlákat kínál a szuperbank a versenytársakhoz képest a Bankmonitor kalkulátoraival, illetve nézd meg, milyen kondíciókkal kínál most az MBH Bank Babaváró hitelt!

Hirdetés
Hirdetés