OTP Rio 2014 Alap – Biztonságos befektetés (nem csak) focirajongóknak (X)

OTP Rio 2014 Alap – Biztonságos befektetés (nem csak) focirajongóknak (X)
Hirdetés

Cikk2014-07-01
 

Ha nyár, akkor futball világbajnokság! A világ június közepétől egy hónapon keresztül Brazíliára figyel, hiszen 64 mérkőzésen eldől, melyik nemzet válogatottja hódítja el 2014-ben a világbajnoki trófeát. Bár sajnos a magyar csapat nem jutott ki Brazíliába, itthon is milliók szurkolják majd végig a meccseket a képernyők előtt. Az OTP Alapkezelő rájuk, a hazai focirajongókra is gondolt, amikor elindította legújabb termékét, az OTP Rio 2014 Alapot.

Az OTP Rio 2014 Alap tőke- és hozamvédelem mellett 10 olyan ismert nagyvállalat részvénypiaci teljesítményből nyújt részesedést, amelyek az idei FIFA labdarúgó-világbajnokság főtámogatói. A Coca-Cola, a McDonald’s, a Sony, a Visa, a Continental vagy a Hyundai bizonyára mindenki számára jól ismert márkanevek. Az Anheuser-Busch amerikai sörgyártó-óriás 200 márkát forgalmaz, közülük a legismertebb a Budweiser, de a Johnson & Johnson termékeivel is sokan találkozhattak már a drogériák polcain. A Banca Itau Dél-Amerika legnagyobb bankcsoportja, a kínai Yingly Green Energy pedig a világ legnagyobb napelem gyártója.

Az alap zártvégű, futamideje 2018. január 28-ig tart. A tőkevédelmen felül lejáratkor a befektetések teljesítményétől függetlenül 4 százalék minimális biztosított hozamot is fizet, amely éves szinten 1,13 százalékot jelent. Természetesen ez a legkedvezőtlenebb eset: amennyiben a részvénykosárban szereplő vállalatok jó teljesítményt érnek el, a befektetők lényegesen jobb hozamra számítanak.  A maximálisan elérhető lejáratkori hozam – beleértve a biztosított 4 százalékot is – összesen 80 százalék lehet, amely évesítve 18,28 százalék. (EHM 1,13%).

Az alap befektetési jegyei 2014. június 2-tól 2014. július 18-ig jegyezhetőek az OTP Bank értékpapír forgalmazással foglalkozó fiókjaiban, illetve az OTPdirekt internetes felületén. Az alap befektetői számára az OTP Bank akciós kamatozású betétet is ajánl, amelynek feltételeiről az OTP Bank fiókjaiban, illetve hirdetményeiben tájékozódhat. Az OTP Alapkezelő pedig június 9-től egy 5 hétig tartó nyereményjátékkal is népszerűsíti az alapot, amely elérhető a
www.rio2014alap.hu weboldalon.

Hirdetés