Otthonteremtés 2023 tavaszán – Könnyebb lehet a családok helyzete?

Otthonteremtés 2023 tavaszán – Könnyebb lehet a családok helyzete?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-03-19
 

Legyen szó bármilyen ingatlancélról, aki most indul el a megvalósítás útján, nem kis fába vágja a fejszéjét. Az otthonteremtés, a lakásvásárlás normál gazdasági körülmények között is alapos tájékozódást, mérlegelést és tervezést igényel. Cikkeinkkel, elemzéseinkkel a jelen helyzet feltérképezésében kívánunk mankóval szolgálni, hitelszakértőink pedig a vásárláshoz, építéshez, felújításhoz szükséges anyagi forrás előteremtésében és az igénylésben biztosítanak támogatást az otthonteremtés előtt álló családoknak. Dőlj hátra és ismerd meg a legfrissebb híreket, kerülj képbe a trendekkel a Bankmonitorral!

Mire számíthat az, aki most vásárolna lakást, mégpedig hitelből?

A legújabb Bankmonitor Podcast érthetően és átfogóan körüljárja az aktuális ingatlan- és hitelpiaci trendeket: Mennyibe kerülnek az ingatlanok? Hogyan kaphatunk hitelt és mennyit? Milyen lakáshitel költségekkel számoljunk? Hogyan biztosíthatjuk be magunkat a bizonytalan gazdasági helyzetben egy ingatlanhitel igénylésekor? A Bankmonitor Podcast ezen epizódjában Fülöp Norbert, Sztojcsev Íván és Bártfai Krisztián járja körül a témát.

Családtámogatási hitelprogramok – meglepő adatok és trendek láttak napvilágot

A támogatott kölcsönök hitelpiacra gyakorolt hatása jelentős, ugyanis ezen konstrukciók számottevő részét adják a teljes hitelkibocsátásnak. Összefoglaltuk az MNB legfrissebb hitelezési jelentését, amelyből kiderül, milyen érdeklődés övezte az elmúlt év során a támogatott kölcsönöket, hogyan hatott a hitelpiacra a CSOK-hitel és a Babaváró program népszerűsége, valamint, hogy kik, hol vették igénybe és milyen célokra fordították az állami “ingyenmilliókat”. Szakértőink arra is válasszal adnak, mire számíthat az, aki most vág bele az otthonteremtésbe, esetleg a jövőben valósítaná meg ezirányú terveit. Ismerd meg a részleteket cikkünkből!

Otthonteremtés 2023 tavaszán - Családtámogatások elérhetősége.

Miért igénylünk kevesebb lakáshitelt, mint korábban?

Csökkent a lakáskölcsönök átlagos hitelösszege 2021. szeptembere és 2022. decembere között. A lehetséges okok között az ingatlanhitelek drágulása, a családok anyagi helyzetének kedvezőtlen változása és a lakásárak csökkenése is szerepelhetne. Megnéztük az összes lehetséges forgatókönyvet és utánajártunk, hogy mi lehet a háttérben, illetve azt is megvizsgáltuk, mi jöhet az elkövetkező időszakban. Ha lakásvásárlás előtt állsz, elemzésünk fokozottan fontos lehet számodra.

Most vennél ingatlant? Milliókat spórolhatsz a lakáshiteleden egy jó alkuval!

A lakáspiaci helyzet most a vásárlóknak kedvez, hiszen a vevők egyre kevesebben vannak jelen a piacon, miközben az eladó lakások és házak köre bővül. Annak, aki most vágna bele egy lakásvásárlásba, még akár helyzeti előnye is lehet, hiszen a kínálati piacon javul az a vevők alkupozíciója. De mennyit lehet alkudni most, és mennyit takaríthatunk meg vele akkor, ha ennek köszönhetően kevesebb hitelt kell felvennünk? Cikkünkben utánajártunk!

Olcsóbb hitel, rugalmasabb feltételek – Miben segíthet egy szakértő?

Korábbi negatív tapasztalat, illetve a közbeszédben máig élő tévhitek miatt utasítják el sokan egy pénzügyi szakértő segítségét lakáshitel igénylésekor. Pedig egy független szakértő bevonása szinte minden fronton jelentős időt és pénzt takaríthatsz meg. Összegyűjtöttük, mi mindenben lehet a segítségünkre egy külön díj nélkül elérhető hitelszakértői támogatás, illetve cikkünkből megtudhatod, miben különbözik a hiteligénylés folyamata ahhoz képest, ha egymagad indulnál el a sokszor labirintusnak tűnő, zsákutcákkal tarkított folyamaton. Meg fogsz lepődni, mi mindenben segíthetünk!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés