Pénzügyi iránymutató – ez történt a héten

Pénzügyi iránymutató – ez történt a héten
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-04-03
 

Alig lehetett dűlőre jutni, hogy melyik héten készült cikkünk kerüljön a szokásos heti hírösszefoglaló hasábjaiba, ugyanis minden egyes téma rendkívül releváns, más és más szempontok miatt lehet érdekes az egyes élethelyzetekben lévő olvasóink számára. Ha tehát nem akarsz lemaradni semmiről, érdemes lehet átfutnod a gyűjteményünket, hogy melyik téma lehet fontos a számodra.

Érdemes most belevágni egy építkezésbe?

Az infláció az egekben, az alapanyagok és a nyersanyagok ára pedig még azt is lekörözi. Nem is beszélve a jelzáloghitelek folyamatos drágulásáról. A jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben még fontosabb alaposan mérlegelni egy ekkora volumenű döntést: Érdemes most belekezdeni az építkezésbe, vagy halasszuk inkább későbbre?

Eurós vagy forintos megtakarítást válasszak?

Ez elmúlt hetekben egyre többen érdeklődnek az eurós megtakarítások iránt, ami a magyar fizetőeszköz árfolyamának sorozatos mélyrepüléseit látva nem is meglepő. Szakértőink azt a kérdést járták körül, hogy érdemes-e inkább más devizába helyezni a befektetéseinket, például euró alapon megtakarítani hosszú távra.

Elképesztő ütemre kapcsolt az alapanyagdrágulás. Spórolj cégednek hitellel!

Spórolni hitellel? Tényleg elég furcsán hangzik, de nem lehetetlen, sőt! Céged most extra anyagi forrásra tehet szert, ez pedig a jelenlegi helyzetben óriási segítség és előny lehet. Az ipari cégek évtizedek óta nem látott áremelkedést tapasztalnak, ebben a helyzetben talpon maradni embert próbáló feladat. A kulcskérdés a vállalat forrásellátottsága: vásárolj akkor, amikor elérthető a termék és halmozz fel nagyobb készletet az áremelkedés előtt.

Megemelhetik a Zöld hitel keretét, de a feltételek is változhatnak

A szuperolcsó Zöld lakáshitel 200 milliárdos kerete tulajdonképpen kimerült, ugyanakkor a jegybank alelnökének nyilatkozata alapján némi reménysugár azért mégis akad. Folytatódhat az NHP Zöld Otthon Program? Szakértőink összefoglalták a legújabb információkat az energiahatékony új otthont vásárlóknak és építkezőknek.

Mi történik a Babaváró hitellel válás, majd újraházasodás esetén?

Már az igénylés előtt érdemes tisztában lenni az alapvető Babaváró feltételekkel, hiszen az egyes végletes változások komoly szankciókat eredményezhetnek. Ilyen a válás is. De arról már csak kevesebb szó esik hogy mi a teendő újraházasodás esetén. Folytatható az új házastárssal a kölcsön törlesztése komoly anyagi veszteségek nélkül?

Hirdetés

Hirdetés

+1 Extra videós tartalom: Készülj fel az inflációra

Legújabb videónkban érdekes információkkal segítünk azoknak, akik befektetést terveznek, de a már hitellel rendelkezők és a hitelfelvétel előtt állók számára is fontos lesz a téma. Készülj fel velünk az inflációra!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés