Plusz szolgáltatásokra és előnyökre vágysz? A nyerő számlacsomagok

Plusz szolgáltatásokra és előnyökre vágysz? A nyerő számlacsomagok
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-08-21 Frissítve: 2021-10-08
 

Szeretnél jobb kiszolgálást kapni? Vagy az elsőbbségi ügyintézés jön be? Saját magad állítanád össze, hogy egy számlacsomagban mire van szükséged, és mire nincs? Esetleg szeretnél több pénzhez jutni, vagy akciósan vásárolni? Mindegyikre van megoldás! A banki ügyfelek sok esetben nem tudnak bizonyos szolgáltatásokról, melyek egyes számlacsomagok szerves részét képezik. Most bemutatjuk, a költségeken kívül kinek milyen tényezők alapján érdemes számlacsomagot választani.

Manapság sok számlacsomag közül választhatunk, de elég ütős ajánlatokat ritkán találunk. A költségek szempontjából korábbi cikkünkben már bemutattunk egy sorrendet. Most szemügyre vettük azokat az ajánlatokat is, melyek a szokásostól eltérően, valami pluszt nyújtanak az ügyfeleknek. Előző írásainkban bemutattuk az online számlanyitási lehetőségeket és az internetkártyák előnyeit. Most bemutatjuk, milyen további lehetőségek közül választhatunk.

Hirdetés

Hirdetés

Minőségi előnyök

A jobb, minőségi kiszolgálás elsősorban a privát banki ügyfeleknek (legalább havi 400 ezer – 1 millió forint jövedelem, vagy legalább 30-100 millió forint megtakarítási állomány) szól. Amennyiben megfizetjük (magasabb havidíj), alacsonyabb megtakarítási állomány mellett is privát banki ügyfelek lehetünk (5 millió forint alatt is).

Az elérhető pénzügyi termékek köre sokkal bővebb, mint a normál lakossági ügyfelek esetében. A kiemelt ügyfélstátusz mellé az ügyintézőknél általában tapasztaltabb, informáltabb privát bankár jár. A tárgyalások jellemzően időpont-egyeztetéssel történnek, várakoztatás nélkül, és ügyfélként valóban személyre szabott kiszolgálásban részesülhetünk.

Nyilván, csak az adott bank palettáján lévő pénzügyi eszközöket vehetjük igénybe. Az utóbbi évek legjobb privát banki szolgáltatója Magyarországon az OTP Privát Bank volt.

Elsőbbségi kiszolgálás

Szinte a normál lakossági ügyfelekkel megegyező kiszolgálásra számíthatnak a prémium ügyfelek (legalább havi 200-400 ezer forint jövedelem, vagy 2-10 millió megtakarítási állomány). Igaz, hogy a legtöbb esetben prémium tanácsadó intézi az ügyeiket, de ők jellemzően nem sokkal képzettebbek, mint a lakossági tanácsadók.

Az elérhető termékpaletta egyes bankoknál szélesebb, mint a lakossági ügyfelek esetében, míg más bankoknál nem figyelhető meg nagy eltérés. A prémium státusszal a bankok azt hirdetik, hogy létezik náluk elsőbbségi kiszolgálás. Bankonként eltérő mértékű a prémium ügyfélstátusszal járó hozzáadott érték. A Raiffeisen Banknál például kifejezetten nagy hozzáadott értéke van (több befektetési termék, külön tárgyaló, kedvező ajánlatok, kedvezményeket biztosító kuponok).

Vésztartalék

Sokszor a számlacsomag része a megtakarítási vagy takarékszámla. Jelenleg siralmas a kamatozása, de előnye, hogy a megtakarított pénzünk elkülönítve van rajta, és munkanapokon könnyen hozzáférhető. Ha ezen tartjuk a likviditási tartalékunkat, akkor úgy készülünk fel a váratlan kiadásokra, hogy nem költjük el véletlenül az erre félretett pénzünket. Majdnem minden banknál találunk ilyen számlát.

Személyre szabható számlacsomagok

Néhány bank kínál egyedileg összeállítható számlacsomagokat. A különböző elemeket használati szokásaink szerint válogathatjuk ki, később ezeket akár havonta is meg tudjuk változtatni. Az adott havi számlavezetési díjunk attól függ, hogy miket válogattunk bele a csomagba. Ilyen számlacsomag például az OTP Smart szolgáltatáscsomag, amely esetén a jellemző tranzakcióktól függően lehet személyre szabni a bankszámlát.

Pénzvisszatérítés hitelkártya nélkül

A bankok jól ismert kedvezménycsomagjain kívül az OTP Banknak van egy kifejezetten vonzó ajánlata. Ha regisztrálunk a kedvezményprogramjára, és havonta aktiváljuk a kuponokat, akkor a helyszíni és az internetes normál bankkártyás (nem hitelkártyás) vásárlásaink után a következő hónap elején pénzjóváírásban részesülünk. Ez általában 2-3%, de a havi akciótól függően egyes vásárlások után akár az elköltött összeg 10%-a is megkapható.

Nagyobb befektetési termékpaletta

A nagyobb befektetési paletta több banknál (például Erste Bank) már a normál lakossági, interneten előregisztráló ügyfél kategóriájában elérhető, míg más bankoknál prémium (például Raiffeisen Bank), de még inkább privát banki számlacsomag (például OTP Bank) szükséges az elérésükhöz.

Nézd meg a Bankmonitor lakossági számlacsomag kalkulátorát!

Hirdetés
Hirdetés