Segítünk: így takaríthatsz meg 15%-ot a lakásvásárlásánál

Segítünk: így takaríthatsz meg 15%-ot a lakásvásárlásánál

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-05-27 Frissítve: 2021-07-01
 

Évek óta egyértelmű, hogy a magyar hitelfelvevők nem a legjobbat választják. Sokszor feleslegesen fizetnek magasabb kamatot és ezzel akár az ingatlanérték 15%-át elbukják. Most ennek az okára is fény derült: egy reprezentatív felmérés szerint a lakáshitel felvevők 59%-a maximum egy hetet foglalkozik az életét 10-20 évre meghatározó kölcsön kiválasztásával.

A Budapest Bank megbízásából, 1000 fő megkérdezésével 2017 áprilisában készített reprezentatív felmérés szerint a lakáshitelt felvevők 36%-a néhány napot, további 23%-a egy hetet szán a megfelelő hitel kiválasztására.

Miért hibázik a lakáshitel felvevők fent említett 59%-a?

  • Elsősorban az ingatlanra fókuszálnak és kevésbé tartják fontosnak a megvásárláshoz szükséges lakáshitel esetében az optimális választást.
  • Egy hét alatt professzionális segítség nélkül érdemben nem lehet megismerni a teljes hitelpiaci kínálatot. A 2., vagy 3. bank felkeresésénél a legtöbben elfáradnak és ekkora merítésből maximum a véletlen révén lehet optimálisan választani
  • Egy 10 millió Ft-os lakáshitel összegnél a 2,3 millió Ft különbség van a teljes visszafizetés vonatkozásában a legjobb és a legrosszabb lakáshitel esetén.
  • Mindez (az átlagos hitelérték/lakásérték arányt alkalmazva) egyenértékű azzal, mintha a kiszemelt ingatlant 15%-kal drágábban vásároltuk volna meg…
  • Az egy hetes döntési periódusba természetszerűleg nem fér bele, hogy a hitelfelvevők áttekintsék részletesen a kedvezményes lehetőségeket (pl. CSOK) és megpróbáljanak olyan alternatívákban gondolkozni, melyekkel a lakáshitel kamatát 1-2%ponttal csökkenteni tudják, vagy akár 0%-ra levihetik.

Az optimális lakáshitel választás legelső lépése, hogy teljes piaci összehasonlítást végzünk egy lakáshitel-kalkulátorral, ezt követően pedig a teljes kínálatot biztosítani tudó szakértővel átbeszéljük a lehetőségeket.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés