Spórolj úgy, hogy ne kelljen lemondanod semmiről

Spórolj úgy, hogy ne kelljen lemondanod semmiről
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-02-17
 

A pénzügyi tudatosságot kicsiben kell elkezdeni. Ha nem adod fel, idővel megszokássá válik az odafigyelés az apróbb dolgokra is. Az infláció okozta egekbe szökő árak mellett ezt a gondolkodásmódot különösen hasznos előtérbe helyezni.

Induljuk ki abból, hogy igazam van! Min változtass és miért épp az év elején kezdj új életet?

Kényelem! Ennyiért!?

A kérdésre a válasz a  rejtett költségek elkerülése! Ezek azok a kidobott fillérek, amik csak úgy elvesznek anélkül, hogy észrevennéd. Ingerküszöb alatti tételek, a rohanó életmód járulékos költségei. Nem tudunk róluk, vagy épp nem veszünk tudomást arról, hogy elfolyik ez a pénz, így nem is fáj.

Nos, ezt remekül kihasználják egyes szolgáltatók. Tetten érhető ez az éttermi szervízdíjakban, ez a tétel a mobilparkolásnál, mint kényelmi díj, vagy akár az online rendelések házhozszállításánál a felár.

Miért pont a bank ne építené be ezt a tételt a költségek közé, ugyebár?!

Hirdetés

Hirdetés

Elképesztő összegek a semmire

Minden bank az év elején küldi ki az ügyfelei részére az éves díjkimutatást. Az összegzést arról, hogy az előző évben milyen költségekkel járt az adott bank szolgáltatásainak igénybe vétele. Remélem megkaptad már ezt az értesítést?!

Botrány, hogy milyen számok szerepelnek egyes bankszámlatípusoknál.

Lakossági oldalon átlagban 65 ezer forintot dobunk a kukába évente, míg ez a vállalkozásoknál több mint 140 ezer forint átlagosan. (Épp most spóroltam meg az egyik céges ügyfelemnek évi 870 ezer forint körüli összeget azzal, hogy közösen a melyére néztünk a banki költségeinek).

A bankszámlaköltségeinken nagyon sokat lehet(ne) megtakarítani!

Rengetegen keresnek januárban és februárban azzal, hogy segítsek megtalálni a pénzügyi szokásaiknak legmegfelelőbb számlát. Ők a tudatosak, a katonásabb pénzügyminiszterek otthon. …és ennek meg is lesz a gyümölcse.

Ezer okod lehet a halogatásra, de egy is elég ahhoz, hogy lépj

Van azonban egy másik csoport is, ők a halogatók! Számos magyarázatot hallottam már tőlük magatartásuk magyarázatára.

„Megszoktam a bankom, nem akarok váltani, mert az sok kényelmetlenséggel jár.”

„Arról a bankról csak rosszat hallottam” (az utcán 13. járókelőtől).

„A csoportos beszedéseim, az üzleti partnereim, a munkáltatóm…- bonyolult mindenkit egyenként értesíteni!”

Wow!

Érzed, hogy simán tudnál változtatni, vagy Te is a halogatók táborát erősíted?

Van egy jó hírem: megnyugtató lehet az, hogy ma már nem jelent problémát két banknak „átszippantani” a pénzügyi ügyleteid lebonyolításához kapcsolódó adatokat.

Persze egyik bank sem akarja a „fejőstehenét” elengedni, na ilyenkor bedobnak mindent, hogy valahogy leszedáljanak és fűt-fát ígérve hitegetnek.

Kérdezem, miért csak akkor leszel fontos a saját bankodnak, amikor el akarsz jönni? Miért nem keresnek meg év közben, hogy figyelj felülvizsgáltuk a pénzügyi szokásaid, úgy látjuk, hogy lehetne optimalizálni ezen, vagy azon a költségtételen?

Miért nem? Mert a halogatók tejédes álmát szövögetik, hogy az még átláthatatlanabb legyen. Ezért nem!

A megoldás: egyszerűsített bankváltás

Szóval, ha benned is a halogatók mondatai közül csendült fel valamelyik, akkor eloszlatom, a kételyeid megoldást is adva ehhez.

Van egy technikai lehetőség, amit kevesen ismernek. Ezt úgy hívják, hogy egyszerűsített bankváltás, ami egy zseniális dolog. Mutatom is alább azt a folyamatot, ami miatt nem szabad tovább halogatnod.

A legszuperebb ebben az, hogy ez nem csak a magánszemélyek esetén lehetséges, hanem a cégeknél is simán működik! Szóval hidd el, nem egy ördögtől való dolog ez! Tudom, hogy a megszokások kényelmessé tesznek, de had utaljak vissza a levelem elejére: kicsiben kell elkezdeni és megszokássá válik a tudatosság!

Miért írok erről egyáltalán?

A kritikus tömeg

Ha kicsiben ezt a mentalitást képviseled, az előbb utóbb mást is erre sarkall, és mint egy puzzle előbb utóbb egyszerre összeáll a kép, és ettől másképp gondolkodnak majd az emberek. Az a bizonyos kritikus tömeg…

Átláthatóság, megbízhatóság, egyedi és gyors megvalósítás, szakértelem, töretlen lelkesedés – pénzügyi kérdésekben csak így lehet jó döntéseket hozni. Hiszem azt, hogy mindenki jó valamiben, emiatt nem jut fókusz más területekre. Ez teljesen helyénvaló így. A megalapozott, átgondolt megoldások ez utóbbi szegmensekben is elengedhetetlenek, bízd magad olyanokra, akik a saját szakmai területükön minőséget képviselnek, segítő szándékkal állnak melletted.

…és, hagyj fel a halogatással!!!

Ha úgy érzed, hogy neked vagy ismerőseidnek, ügyfeleidnek szüksége van a pénzügyi expedíciók túravezetőjére, jelezz, kérj díjmentes konzultációt, ahol megtaláljuk azt, ami az optimális megoldás a számodra és nem csak valaki érdeke miatt akarják eladni neked.

Lépj egyet előre, légy tudatos! Ennyi ember nem tévedhet…

Hirdetés
Hirdetés