Személyi kölcsön csak 2-3 hónapra? Ezzel a trükkel működhet a dolog

Személyi kölcsön csak 2-3 hónapra? Ezzel a trükkel működhet a dolog
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-03-14
 

Csak 2-3 hónapra lenne szükségünk egy nagyobb összegre? Egy trükkel akár egy személyi kölcsön is segíthet.

Amikor ingatlanfedezet nélkül igényelhető személyi kölcsönt vesz fel valaki, akkor általában nem rövid távra gondolkodik, jellemzően 3-5 év inkább az futamidő, de nagyobb hitelösszegnél előfordul a 8-10 év is. Nem véletlen, hiszen többnyire valamilyen nagyobb beruházást finanszíroznak meg ezzel, például autót vásárolnak, lakást újítanak fel, de az sem ritka, hogy egy drága egészségügyi beavatkozásra költik a pénzt. A lehetőségek köre meglehetősen széles, hiszen a hitelösszeg banktól és hitelcéltól függően 0,3-15 millió Ft között lehet, a visszafizetésre pedig 1-120 hónap közötti idő választható.

De mi a helyzet akkor, ha csak pár hónapra van szükség a pénzre, ám nem szeretnénk barátoktól vagy rokonoktól pénzt kérni, folyószámla hitelkeretünk pedig nincs, vagy ehhez kevés. Ebben az esetben is segíthet egy személyi kölcsön.

Hirdetés

Hirdetés

Mindössze pár hónapra kell néhány millió forint?

Tegyük fel, hogy 5 millió Ft-ra van szükségünk két hónapra. Két hónap múlva rendelkezésre áll majd az összeg, de nekünk most kell a pénz, például azért, mert ennyi hiányzik ahhoz, hogy meg tudjunk venni egy nagyon jó áron kínált nyaralót, autót. A cél tulajdonképpen nem is számít, hiszen a személyi kölcsönök többnyire szabad felhasználásúak, így arra fordítjuk az összeget, amire akarjuk, ezt utólag nem kell igazolni.

Előfordulhat az is, hogy van pénzünk, ám az például állampapírban fial, ha pedig most kivennénk, akkor elveszítenénk a tavalyi magas infláció miatt 2024-re fizetett magas kamatot. Ez a Prémium Magyar Állampapíroknál például azt jelenti, hogy mivel az egyes papírok 17,85 – 19,10% közötti kamatot fizetnek a 2024-es kamatperiódusokban, 5 millió Ft idő előtti kivétele 892 500 – 955 000 Ft veszteséget okozhat már ilyen időtávon is.

Segíthet egy személyi kölcsön?

Először is 2 hónapra nem tudunk személyi kölcsönt felvenni, mert a minimális futamidő itt eleve 12-48 hónap, de ez nem is volna egyébként jó ötlet, hiszen óriási volna a havi törlesztő.

Amennyiben azonban 5 millió Ft-ot veszünk fel 5 évre, akkor banktól függően körülbelül 112 000 – 131 000 Ft lesz a havi törlesztő a futamidő végéig, vagyis két hónapra összesen 224 000 – 262 000 Ft-ot fizetünk a banknak. Mivel az annuitásos hiteleknél a törlesztő nagy része kamatteher, a tőketartozás csak minimálisan fog csökkenni két hónap alatt, így nyugodtan számolhatunk azzal, hogy ez 4,9 millió Ft marad a fennálló tartozás. Vagyis, amikor a 2. hónapot követően pénz áll a házhoz, akkor ezt az összeget kell majd a banknak visszafizetni.

Igen ám, de az idő előtti végtörlesztésnek mindig van költsége, ez banktól függően rendszerint 0,5-1% szokott lenni, de van, ahol maximálják az összeget, például 20 000 Ft-ban. Ez utóbbi a jelen helyzetben előnyös lehet, hiszen itt meglehetősen nagy a végtörlesztendő összeg. Ugyanakkor 0,5-1% díjjal számolva is csak 24 500 – 49 000 Ft-ba kerülne a procedúra. Ha ehhez hozzáadjuk a két havi törlesztőben lévő kamatot – 124 000 – 162 000 Ft -, akkor kiderül, hogy 148 500 – 211 000 Ft-ba került az, hogy két hónapra 5 millió Ft-hoz jussunk hozzá.

Persze megfontolandó lehet akár hosszabb, például 8 évre felvenni a szóban forgó 5 millió Ft-ot, ugyanis így is nagyjából 4,9 millió Ft lesz a tőketartozás, viszont a törlesztők alacsonyabbak. Ugyanez a módszer persze nem csak 2 hónap, hanem akár 5-10 hónap esetén is működhet, de érdemes elvégezni minden esetben a megfelelő számításokat.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés