Személyi kölcsönnel váltanád ki meglévő drága hiteleidet? Nem minden banknál fog menni!

Személyi kölcsönnel váltanád ki meglévő drága hiteleidet? Nem minden banknál fog menni!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-07-20
 

Sokan keresik most a lehetőségét annak, hogy miként tudnának spórolni a mostani gazdasági helyzetben. Ennek egyik lehetősége a hitelkiváltás, ami akár személyi kölcsönből is történhet, hiszen a kamatok most alacsonyak, a dolog pedig jó esetben egy héten belül lebonyolítható. Azt azonban tudnod kell, hogy nem minden banknál fog működni a dolog.

Amikor elhatározzuk, hogy rendbe szedjük a pénzügyeinket, akkor az első lépések egyike az, hogy ellenőrizzük meglévő hiteleinket – már, ha vannak ilyenek persze -, hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy hitelkiváltással csökkenthetjük a fix havi kiadásainkat. Plusz egy lehetséges következmény lehet az is, hogy ezzel ismét hitelképessé válhatunk, ami nem jelenti azt, hogy feltétlenül kölcsönt kell felvenni, de mégiscsak egy biztonsági hálót jelenthet, ha valami miatt gyorsan pénzre volna mégis szükségünk. Lehet ez az autónk váratlan lerobbanása, nem várt egészségügyi probléma, de számos olyan helyzet adódhat még, amit nem feltétlenül tudunk azonnal saját forrásból megoldani.

Hirdetés

Hirdetés

De mit is jelent a hitelkiváltás?

A hitelkiváltás nem más, mint amikor meglévő hiteleinket olcsóbbra, vagy biztonságosabbra cseréljük le. Az utóbbira jó példa, amikor valaki a pár havonta változó kamatú kölcsönét cseréli le fix kamatúra, aminél a havi törlesztő a futamidő végéig állandó marad. A kifejezetten hitelkiváltási céllal felvett hitelek nagy előnye, hogy ilyenkor kizárólag az új kölcsön havi törlesztőjét kell elbírnia a jövedelmünknek, hiszen a kiváltandó hitel a kiváltást követően megszűnik. A kiváltandó hitel bármilyen fedezet nélküli kölcsön lehet, így például áruhitelt, hitelkártya hitelt vagy éppen egy régebben felvett személyi kölcsönt is le lehet cserélni.

Egy 5 millió forintos, 6 évre felvett személyi kölcsön havi törlesztője

 

Mennyibe kerül most a hitel?

A személyi kölcsönök kamata most nagyon kedvező, legalábbis a 12 hazai bank ajánlatait összehasonlító Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor szerint egy 5 millió forint összegű, 6 évre felvett személyi kölcsön havi törlesztője akár 86 ezer Ft alatt is lehet, ami teljes visszafizetésben 6,2 millió Ft alatti összeget jelent. (Mi a 2021-től érvényes törlesztőket néztük, mert idén 5,75%-os a THM-plafon, így a hitelek között minimális a különbség, ám jövő évtől már nincs ilyen megkötés.) Érdemes azonban körültekintően választani, mert a fenti hitel esetében akár 105 ezer forint is lehet a havi törlesztő, ami akkora különbség, hogy ezen is múlhat a hitelkiváltással elérhető pénzügyi előny nagysága.

Mennyit nyerhetünk a hitelkiváltással?

Minden kiváltás esetében egyedileg kell kiszámolni az elérhető pénzügyi előnyt, ami természetesen annál nagyobb, minél drágábbak az aktuális hitelek. Ez alapján egy pár éve felvett, akkor kedvezőnek számító személyi kölcsönnél nem biztos, hogy érdemes belevágni, de egy drágább, ám egyáltalán nem ritka, 15-18%-os kamatú személyi hitelnél már havi több ezer forint is megtakarítható. Egy hitelkártya-adósság esetében még nagyobb lehet a nyereség, így ha ilyenünk van, mindenképp érdemes elvégezni – vagy szakemberrel elvégeztetni – a számításokat.

Nem minden bank engedi

Azért is szerencsés lehet szakértőhöz fordulni, mert a bankok nem mindegyike ad hitelkiváltási céllal személyi kölcsönt. Van bank, amelyik egyáltalán nem ad erre kölcsönt, míg mások adnak, de csak akkor, ha nem náluk lévő hitellecserélésére fordítanánk azt, illetve vannak bankok, amelyek minden gond nélkül adnak hitelkiváltásra hitelt. Természetesen a bankok meg fogják nézni a hiteltörténetünket, hogy a meglévő tartozásainkat megfelelően fizettük-e, hiszen nekik sem hiányzik egy problémás, folyton késve fizető új ügyfél, aki kockázatot jelenthet számukra. Ám ha azt látják, hogy a korábbi időszakban rendben teljesítettünk, valamint rendelkezünk az igényelt hitelösszeghez szükséges jövedelemmel, akkor jó esély van egy hitelkiváltás lebonyolítására. Sőt, ha minden feltételnek megfelelünk, arra is van mód, hogy a kiváltáson felül plusz összeghez jussunk, és ha kellően drágák voltak a korábbi hitelek, előfordulhat, hogy emiatt a havi törlesztő még csak emelkedni sem fog.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés