Személyi kölcsönre fáj a fogad? Jól nézz körbe, mert százezrek múlnak rajta!

Személyi kölcsönre fáj a fogad? Jól nézz körbe, mert százezrek múlnak rajta!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-01-12 Frissítve: 2021-08-06
 

Az év elején sokaknak válhat aktuálissá valamilyen kiadás fedezésére egy kisebb-nagyobb összegű szabadon felhasználható hitel. Amennyiben nem szeretnéd elzálogosítani az ingatlanod, mindenképp a személyi kölcsönök között érdemes nézelődnöd. Ugyanakkor megmutatjuk azt is, hogy nem érdemes az első bankba betérve döntést hoznod: 1 millió forintos hitel esetén bő 200 ezer forintod is bánhatja, ha nem a legkedvezőbb hitelt választod!

A személyi kölcsön jelenleg az egyik legnépszerűbb hitelfajtának számít az emberek között, amit nagyon jól mutat, hogy tavaly 50%-kal is nőtt a folyósításuk. Van, aki már éppen az új évi tervek megvalósításán gondolkodsz, és éppen ehhez néznél egy vonzó kamattal elérhető személyi kölcsönt.

A Bankmonitor adatbázisa alapján erre minden esélyed megvan, ugyanis az egyes bankok hiteleit átnézve 10% alatti kamattal is találhatsz ajánlatokat. Mi most 500 ezer és 1 millió forint igénylése esetén néztük meg, hogy mire is számíthatsz.

Hirdetés

Hirdetés

Itt vannak a legjobb banki ajánlatok

150 ezer forintos keresettel egy 500 ezer forintos személyi kölcsönhöz 3 éves futamidővel 11,26%-os THM mellett juthatsz hozzá, a havi törlesztőt tekintve 16,53 ezer forintot jelent. Arra érdemes figyelned, hogy a legjobb kamatokért cserébe a bankok elvárják, hogy náluk nyiss számlát, és arra érkezzen a jövedelmed, valamit aktívan is használd azt (például átutalások, csoportos beszedési megbízások, bankkártyás vásárlások). Ugyanakkor mindent egybevéve 90 ezer forintot is spórolhatsz, ha körültekintően választasz bankot.

1 millió forinthoz 3 évre egy magasabb jövedelem mellett már kedvezőbb feltételek mellett is juthatsz személyi kölcsönhöz.

A legvonzóbb árazást jelenleg a Sberbank alkalmazza, ahol a hitel már 8%-os THM elérhetővé válik. A vonzó kamatnak is van feltétele, mert ezért cserébe elvárja a bank, hogy számlát nyiss nála, és legalább 250 ezer forintod érkezzed oda. A második legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank biztosítja, ahol a 250 ezer forintos jövedelem szintén egy nagyobb kamatkedvezményt tesz lehetővé. A szintén dobogós Raiffeisen Banknál 9%-os kamattal tudsz hitelt felvenni, ha a jövedelmed a 250 ezer forintot eléri, és a bankszámládat is aktívan használod (legalább havi 4 db tranzakció).

Jól látszik, hogy a 10-es lista végére érve is óriási, kétszeres különbség mutatkozik meg a kamatokban, ami a teljes visszafizetésben 200 ezer forintos eltérést is eredményez.

A Bankmonitor kalkulátorával pontosan kiderítheted, hogy mennyi személyi kölcsönt, mekkora kamat mellett kaphatsz meg!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Leggyakoribb kérdések a hitelfelvételhez

Végezetül, hogy megkönnyítsük a helyzeted, néhány gyakran feltett kérdést is megválaszolunk a személyi kölcsönökkel kapcsolatban.

KHR (BAR) listásként is kaphatok kölcsönt?

Ilyen esetben sajnos a bank nem ad hitelt, hiszen az aktív KHR státusz, valamilyen rendezetlen hiteltartozást jelent. Ebben az esetben az adósság rendezését követő egy év után válhatsz ismét hitelképessé.

Mi alapján válasszak hitelt?

Fontos, hogy figyelj az induló költségekre, az egyszeri akciókra illetve a hiteligénylésre vonatkozó feltételekre is (például jövedelemelvárás, számlanyitás), hiszen így találhatod meg a legjobb ajánlatot. Fontos szempont lehet egy váratlan helyzetben az is, hogy mikor juthatsz hozzá a pénzhez (átlagos esetben 3-5 munkanap, ami adott esetben pár órára is lerövidülhet).

Milyen futamidőt válasszak?

A személyi kölcsön jellemzően rövidebb, legfeljebb 7 éves futamidőre biztosít hitelfelvételi lehetőséget. Ugyan a hosszabb futamidő lecsökkenti a havi törlesztődet, viszont összességében a kamatteher nagyobb, ezért a banknak is többet fizetsz vissza.  Ez alapján inkább rövid futamidőben célszerű gondolkodnod, amivel még a családi büdzsét sem terheled le nagyon.

Mennyi hitelt kaphatok?

A banki gyakorlat szerint a jövedelmed 35-40%-a lehet a maximális havi törlesztőd, amit befolyásol, hogy egyéb hiteled van-e már. Például 150 ezer forintos jövedelem esetében legfeljebb 1,8 millió forint lehetne a felvett hitelösszeg. Azt vedd figyelembe, hogy a hitel kötelezettséget jelent, így ha a kiadásaidat nem tudnád visszavágni annyira, hogy a törlesztő is beleférjen, akkor nem érdemes hitelben gondolkodnod.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés