Személyi kölcsönt igényelnél külföldi jövedelemmel? Mutatjuk, mire számíthatsz!

Személyi kölcsönt igényelnél külföldi jövedelemmel? Mutatjuk, mire számíthatsz!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-04-23
 

A személyi kölcsönök háza táján néhány kedvező változás figyelhető meg napjainkban, amelyekkel minden érintettnek érdemes tisztában lenni. Szakértőink most összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat azon olvasóink számára, akik külföldön dolgoznak és szükségük lenne némi anyagi segítségre.

A gyors személyi kölcsönök nagy népszerűségnek örvendenek kishazánkban. Ez pedig nem is véletlen, mert kiszámítható, fix kamatozás, tág intervallumban értelmezhető felvehető hitelösszeg és gyors ügyintézés jellemzi ezeket a konstrukciókat. Ráadásul ingatlanfedezet sem szükséges hozzá.

A külföldi munkavállaló vagy, akkor a konstrukció feltételeit és rád vonatkozó szabályait is érdemes megismerned, mielőtt belevágsz az igénylésbe. Cikkünkben azt is eláruljuk, hogyan érdemes elindítanod a folyamatot.

Hirdetés

Hirdetés

Hogyan kaphatsz személyi kölcsönt, ha külföldön dolgozol?

Sokan feltételezik, hogy ha külföldön vállalnak munkát, akkor sok bank élből elutasíthatja személyi hitel igénylését, vagyis csak ingatlanfedezettel vehet fel kölcsönt. Ez viszont ma már egyáltalán nem igaz. A korábbi évekhez képest – ahogy egyre többen vállalunk külföldön munkát – a bankok is enyhítettek az érintett munkavállalókra vonatkozó feltételeken.

Ha rendelkezel ugyanis érvényes magyar lakcímmel és természetesen személyazonosításra szolgáló okiratokkal (személyi, adókártya, lakcímkártya), alkalmazottként dolgozol és megfelelő szintű jövedelemmel rendelkezel, akkor akár minden banknál pozitív lehet a válasz.

Emellett viszont a Magyarországon munkát vállalókra vonatkozó személyi kölcsön feltételeken túl néhány speciális tényezőt is megvizsgál a bank, ha külföldön dolgozó magyar vagy. Elsősorban, ahogy említettük, a legtöbb banknál elvárás, hogy rendelkezned kell itthoni, állandó lakcímmel. Másrészt pedig elsődlegesen a jövedelmed fogja megszabni, hogy tudsz-e hitelt igényelni, és ha igen, mennyit. 

A külföldön munkavállaló magyaroknál a bankok jellemzően nagyobb jövedelmet várnak el az igényléshez, ugyanakkor ez reális lehet, hiszen nem véletlenül vállalnak sokan külföldön munkát, az átlagos bérek jellemzően magasabbak a hazaiaknál. 

Arra viszont érdemes figyelni, hogy igen eltérő a banki gyakorlat a figyelembe vehető jövedelem szempontjából. Nem csak a jövedelem mértéke számít, de az sem mindegy, hogy melyik országból származik a bevétel. A legtöbb pénzintézetnél előnyt élveznek az EU-s országban dolgozók az EU-n kívül munkát vállalókkal szemben.

Az is megállapítható, hogy a bank ilyen esetben alaposabban megvizsgálja a munkáltatót, mint amikor egy hazai vállalat alkalmazottja szeretne hitelhez jutni, hiszen ilyenkor a pénzintézet is nagyobb kockázatot vállal. 

Például jellemző, hogy sokkal előnyösebb helyzetben vannak azok az igénylők, akik munkáltatójának van egy informatív weboldala, ahol megtalálható mivel foglalkozik az adott cég, mióta van a piacon. Emellett a kiválasztott pénzintézet fel fogja venni a kapcsolatot a munkáltatóval, hogy megbizonyosodjon róla, hogy tényleg ott dolgozol, így ha olyan külföldi cégnél vagy alkalmazva, akiről nem találhatók meg alapvető információk (telefonszám, cím, vagy e-mail cím) a világhálón, nem igen számíthatsz pozitív hitelbírálatra.

Munkáltatói igazolás is kell!

Az talán nem meglepő, hogy a személyi kölcsön igényléshez egy munkáltatóit is be kell adni, viszont nem mindegy, hogy milyen nyelvű az adott dokumentum. A bankok jellemzően az angol vagy német nyelven kiállított munkáltatói igazolást preferálják, így ha más nyelven íródott az igazolásod, akkor hivatalos fordítást kell kérned egy ezzel foglalkozó fordítóirodánál. 

Emellett pedig jelentősen előnyösebb, ha határozatlan munkaszerződéssel rendelkezel, valamint alkalmazásban állsz és nem vállalkozóként keresed a kenyered.

Hogyan indítsd el a személyi kölcsön igénylést?

Az egyes bankok eltérő gyakorlattal dolgoznak, így ha külföldön vállalsz munkát, akkor fokozottan javasolt első körben egy bankfüggetlen hitelszakértővel felvenni a kapcsolatot. A tanácsadó díjmentesen segít eligazodni az egyes ajánlatokhoz kapcsolódó elvárások útvesztőjében, ismeri a banki eljárásrendeket, amivel rengeteg utánajárást és időt tud számodra megspórolni.

Az előzetes tájékozódás viszont így is kulcsfontosságú, melyben a cikk elolvasásával már nagy lépést tettél. Ha kíváncsi vagy a legtöbb hazai bank személyi kölcsön kínálatára, ki szeretnéd deríteni, melyik konstrukció lenne a legelőnyösebb neked, akkor ne tétlenkedj. A jelenlegi hitelpiaci környezet igen képlékeny, sajnos már a személyi kölcsönök piacára is begyűrűzött a kamatemelések időszaka, aminek még koránt sincs vége.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés