Személyi kölcsön az OTP Banknál? Mutatjuk a havi törlesztőket

Személyi kölcsön az OTP Banknál? Mutatjuk a havi törlesztőket

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-01-29 Frissítve: 2021-12-29
 

Megmutatjuk, mekkora havi törlesztőkre számíthatunk akkor, ha Magyarország legnagyobb bankjánál, az OTP-nél veszünk fel személyi kölcsönt.

A személyi kölcsönöket a szabad felhasználás és a gyors ügyintézés teszi igazán vonzóvá, emellett ingatlanfedezet bemutatására és adóstárs bevonására sincsen szükség hozzá. Legyen szó lakásfelújításról, autóvásárlásról, esküvőről vagy egy hirtelen kiadásról, a személyi kölcsönök minden esetben gyors és egyszerű megoldást jelentek. A konstrukciónak köszönhetően akár pár napon belül 10 millió Ft-hoz juthatunk, amennyiben megfelelünk az igénybevételi feltételeknek és minden dokumentum rendelkezésünkre áll.

Mivel a hitel mögött nincs ingatlanfedezet, a bankok részéről elvárt a rendszeres, igazolt jövedelem. Ennek mértékét a JTM (jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató) szabály határozza meg. Eszerint nettó 500 ezer Ft jövedelem alatt a keresetünk maximum 50%-a, efelett pedig a jövedelmünk legfeljebb 60%-a fordítható törlesztésre. A tényleges banki gyakorlat ennél jóval szigorúbb is lehet, többnyire a jövedelem maximum 35-40%-a lehet havi a törlesztő.

Hirdetés

Hirdetés

Havi törlesztők 5 éves futamidejű személyi kölcsönöknél

Az OTP Bank kínálatában végig fix kamatozású hitelek érhetők el, így a futamidő alatt változatlan törlesztővel, kamatkockázat nélkül juthatunk hozzá akár 8 millió Ft szabad felhasználású, ingatlanfedezet nélküli hitelhez.

A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora szerint egy 1 millió Ft összegű OTP Standard Személyi Kölcsönt jelenleg 23,13%-os THM-mel kaphatunk meg, ami 27 048 Ft-os havi törlesztőket jelent. (A THM, vagyis a teljes hiteldíj mutató a hitel egy évre vetített teljes költsége százalékos formában, ami a kamaton felül a hitel kötelező, járulékos költségeit is tartalmazza.)

A hitelösszeg növekedésével egyre alacsonyabb THM szintekkel találkozunk. Például egy 2 millió Ft-os hitelhez most 2,4%-kal olcsóbban, vagyis 20,73%-os THM-mel, míg egy 3 millió Ft-os OTP Standard Személyi Kölcsönhöz további 2,35%-kal alacsonyabb, azaz 18,38%-os THM szint mellett juthatunk hozzá. Ezen összegeknél 51 870 Ft illetve 74 542 Ft a havi törlesztő. Abban az esetben, ha 5 millió Ft-ra lenne szükségünk, akkor már csak 16,06%-os THM-re számíthatunk, ami 118 923 Ft havi fizetnivalót jelent.

Míg az előbbi összegek esetében elegendő a nettó átlagbér, vagyis hozzávetőlegesen nettó 250 ezer Ft jövedelem felmutatása, addig a JTM szabály miatt egy 7 millió Ft összegű OTP Standard Személyi Kölcsön esetében már legalább nettó 305 ezer Ft, míg a maximális 8 millió Ft igénylése esetén legalább nettó 333 ezer Ft keresettel kell rendelkeznünk. Amennyiben ez teljesül, akkor 11,56%-os, illetve 9,37%-os THM mellett juthatunk ezen összegekhez, amihez havi 152 162 Ft, valamint 166 028 Ft törlesztőrészlet párosul.

Azonos hitelösszeg, jelentős eltérések

A 13 bank ajánlatait összefoglaló Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora szerint jelentős különbség van az azonos összegű és feltételű hitelek havi törlesztőrészleteiben és a teljes visszafizetendő összegben. A legolcsóbb és a legdrágább ajánlatok között több millió Ft eltérés is lehet teljes visszafizetésben. Nem mindegy ezért, hogy melyik bankhoz fordulunk hiteligénylési kérelmünkkel, ugyanis óriási árkülönbség lehet két személyi kölcsön között.

A felesleges kiadások elkerülése és a számodra legkedvezőbb hitelajánlat megtalálása érdekében használd a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorát, mellyel könnyedén összehasonlíthatod a banki ajánlatokat.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés
Hirdetés