Telephely vásárlás: 100 millió forint 0%-os Széchenyi Hitelből

Telephely vásárlás: 100 millió forint 0%-os Széchenyi Hitelből
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-10-10
 

Igen, ennyi is lehet! Már van olyan bank, ahol elérhető a 100 millió forintos keretösszegre megnövelt Széchenyi Beruházási Hitel, ami jelenleg 0%-os kamatozás mellett vehető igénybe. A Bankmonitor egyik ügyfele telephelyvásárlásához jutott hozzá a maximális 100 milliós hitelösszeghez. 11 millió forintot spórol.

Az államilag támogatott Széchenyi Beruházási Hitel jelenleg a legalacsonyabb kamatozás mellett elérhető hosszú távú hitel, mely maximum 10 éves futamidőre vehető igénybe. Köszönhetően a rekord alacsony BUBOR szintnek (1 havi BUBOR 0,03%), valamint a 5 %-os állami támogatásnak a hitel most 0 %-os kamatozás mellett érhető el.

Ügyfelünk azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy 125 millió forintos telephelyvásárláshoz szeretne minél kedvezőbb feltételek mellett 100 millió forint hitelhez jutni. A  Széchenyi Hiteleknél maximálisan megadható futamidő 10 év, ez az ingatlan beruházások esetében meg is célozható. (A vállalkozás éves forgalma meghaladta 300 millió forintot, üzemi eredménye pedig a 30 millió forintot. A számoknak köszönhetően a kívánt hitelnagyság reális igény volt a vállalkozás számára.)

Hirdetés

Hirdetés

11 millió forint helyett 0 forint fizetendő kamat

A hiteligénylés indításakor a lehetőségekhez képest a beruházáshoz szükséges 100 millió forintos hitelnagyságot megosztottan két hitelből terveztük:

  • 50 millió forint a 0%-on elérhető Széchenyi Beruházási Hitelből,
  • 50 millió forint piaci kamatozású Beruházási hitelből, mely jelenleg 4% körüli kamatozás mellett állhat rendelkezésre.

A piaci kamatozású 50 millió forint nagyságú hitelhez kapcsolódóan teljes 10 éves futamidő alatt 11 millió forint kamatot kellett volna kifizetni a banknak.

Most ezt a 11 millió forint fizetendő kamatot is megspórolhatja a társaság, köszönhetően annak, hogy a hiteligénylés ideje alatt az eddigi 50 milliós maximális keretet 100 millió forintos nagyságra emelték fel.

Változó kamatozásról van szó, mégis biztos a megtakarítás

Természetesen nem biztosított, hogy a BUBOR a teljes futamidő alatt 0 % közeli marad. Az 5 %-os állami támogatás viszont igen. Abban az esetben, ha a BUBOR eléri az 5%-ot (a kamattámogatás teljes nagyságát), az átlagos piaci kamatozású hitelekhez viszonyítva a megtakarítás 13,75 millió forint.

Ha szeretnéd megtudni, hogy vállalkozásod alkalmas-e a maximálisan felvehető 100 millió forint beruházási hitel felvételére, használd vállalati hitel-kalkulátorunkat.

Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Nézd meg, hogy mennyi hitelt kaphat a céged!
NHP
Bankmonitor
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Jó hírünk van, az eddig megadott adatok alapján céged hitelképesnek bizonyult!

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
NHP
Nincs jó hírünk
  • Sajnáljuk, de céged nem alkalmas hitelfelvételre, több szempontból sem.

Két kritikus szempontra szeretnénk felhívni figyelmed, mely sajátos módon határozza meg, hogy jogosult-e vállalkozásod a támogatott Széchenyi Hitel felvételére:

Saját tőke
Utolsó lezárt üzleti év saját tőkéje nem lehet negatív. A negatív saját tőke nem csak a támogatott, de a piaci hitelek felvételéből is kizárja a vállalkozást.
Piaci hitelek esetén a bankok elfogadják, ha a hitelfelvétel előtt rendezzük a tőkét, Széchenyi Hitelek feltételrendszere jelentősen szigorúbb ezen a téren: ha negatív saját tőkével zártuk az évet, hiába rendeztük utána, illetve tudnánk most rendezni, már késő. Hitelkérelmünket nem tudják figyelembe venni.
Fontos, hogy saját tőkénk magasabb legyen, mint a jegyzett tőkénk fele – abban az esetben például, ha a 3 millió forintos a jegyezett tőként, saját tőkénknek el kell érnie legalább 1,5 millió forintot.

Számlaforgalom
Folyószámlahitel és forgóeszközhitel esetében, ha 15 millió forintnál magasabb összegű hitelhez szeretnénk jutni, fontos szemponttá válik, hogy az előző év 12 havi számlaforgalmának meg kell haladnia az igényelt hitelösszeg háromszorosát.

Hirdetés
Hirdetés