Több százezer forinttal olcsóbb a személyi hitel, ha magasabb jövedelmet igazolsz

Több százezer forinttal olcsóbb a személyi hitel, ha magasabb jövedelmet igazolsz

Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-10-25
 

A bankok különböző feltételekkel biztosítanak kedvezményeket hiteligényléskor, például nem mindegy, mekkora a jövedelmünk. Akár 2 százalékkal is csökkenhet például egy 3 millió forintos személyi kölcsön THM-e, ha 100 ezer forinttal magasabb az igazolt bérünk. Ez pedig közel 300 ezer forint megtakarítást eredményezhet 5 év alatt. De nem minden a jövedelem, további feltételek vállalásával kamatunk akár 6% alá is csökkenhet.

A bankok eltérő feltételekkel nyújtanak személyi kölcsönt, különböző kedvezményeket kaphatunk, ha bizonyos elvárásokat teljesítünk. Leggyakrabban a jövedelemmel, a bankszámlára érkező jóváírásokkal kapcsolatban fogalmaznak a pénzintézetek feltételeket. Cserébe viszont nem csekély kedvezményeket kaphatunk, hitelünk THM értéke a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora alapján akár 2 százalékkal is kisebb lehet attól függően mennyi jövedelmet, jóváírást vállalunk – 3 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő esetén.

Ez az eltérés pedig akár 275 ezer forintot is jelenthet a teljes visszafizetendő összeg tekintetében. A jövedelemelvárás pedig nem is tér el olyan jelentősen: havi nettó 150 ezer forint jóváírás esetén a legkedvezőbb 3 banki ajánlat átlagos THM értéke 9,75%, ha viszont ennél 100 ezer forinttal magasabb az igazolt jövedelmünk, akkor a TOP 3 ajánlat átlagos THM-e már csupán 7,46%.

A jövedelmünk persze egy adottság, nem tudjuk csak úgy megnövelni. Ám vannak ezért lehetőségeink, ám hogy pontosan mi a nyerő, az bankonként változik:

  • Vannak bankok, amelyek a kedvezményhez kapcsolódó jövedelmet nem feltétlenül egy személytől várják el, így adóstárs bevonásával teljesíthetjük a feltételeket.
  • Vannak bankok, amelyek nem csak a jövedelemmel kapcsolatban fogalmaznak meg feltételeket, hanem elvárják azt is, hogy az a banknál vezetett számlára érkezzen.
  • Mások csak havi jóváírást várnak el, a kedvezmény szempontjából nem fontos az igazolt jövedelem. Ha tudjuk ezt az összeget biztosítani – bármilyen forrásból – a bankszámlánkon, akkor már meg is kaphatjuk a kedvezményt.

Hirdetés

Hirdetés

Egyéb akciós lehetőségek

Kedvezményt érhet egy meghatározott számlacsomag nyitása, egy hitelfedezeti biztosítás megkötése, vagy akár az is, ha nagyobb hitelösszeget igénylünk. Ezek egy részéhez kapcsolódhat extra költség – számlacsomaghoz kapcsolódó költségek, hitelfedezeti biztosítás díja -, ugyanakkor kaphatunk egy plusz szolgáltatást is.

Jelenleg a piacon, ha minden feltételt teljesítünk, akkor akár 5,95%-os kamaton is kaphatunk személyi kölcsönt. Ennek THM értéke a kapcsolódó szolgáltatások díjai miatt lehet, hogy magasabb, de számos káresemény ellen védelmet élvezhetünk a teljes futamidő alatt.

Mindenképpen érdemes átgondolni, hogy mely feltételeket tudjuk teljesíteni egy személyi kölcsön igénylésekor, ha elbizonytalanodnánk, akkor pedig a Bankmonitor szakértői segíthetnek az ajánlatok útvesztőjében eligazodni.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban és az Online személyi kölcsön promóciós szabályzatban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés