Több százezer forinttal olcsóbb a személyi hitel, ha magasabb jövedelmet igazolsz

Több százezer forinttal olcsóbb a személyi hitel, ha magasabb jövedelmet igazolsz
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-10-25
 

A bankok különböző feltételekkel biztosítanak kedvezményeket hiteligényléskor, például nem mindegy, mekkora a jövedelmünk. Akár 2 százalékkal is csökkenhet például egy 3 millió forintos személyi kölcsön THM-e, ha 100 ezer forinttal magasabb az igazolt bérünk. Ez pedig közel 300 ezer forint megtakarítást eredményezhet 5 év alatt. De nem minden a jövedelem, további feltételek vállalásával kamatunk akár 6% alá is csökkenhet.

A bankok eltérő feltételekkel nyújtanak személyi kölcsönt, különböző kedvezményeket kaphatunk, ha bizonyos elvárásokat teljesítünk. Leggyakrabban a jövedelemmel, a bankszámlára érkező jóváírásokkal kapcsolatban fogalmaznak a pénzintézetek feltételeket. Cserébe viszont nem csekély kedvezményeket kaphatunk, hitelünk THM értéke a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora alapján akár 2 százalékkal is kisebb lehet attól függően mennyi jövedelmet, jóváírást vállalunk – 3 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő esetén.

Ez az eltérés pedig akár 275 ezer forintot is jelenthet a teljes visszafizetendő összeg tekintetében. A jövedelemelvárás pedig nem is tér el olyan jelentősen: havi nettó 150 ezer forint jóváírás esetén a legkedvezőbb 3 banki ajánlat átlagos THM értéke 9,75%, ha viszont ennél 100 ezer forinttal magasabb az igazolt jövedelmünk, akkor a TOP 3 ajánlat átlagos THM-e már csupán 7,46%.

A jövedelmünk persze egy adottság, nem tudjuk csak úgy megnövelni. Ám vannak ezért lehetőségeink, ám hogy pontosan mi a nyerő, az bankonként változik:

  • Vannak bankok, amelyek a kedvezményhez kapcsolódó jövedelmet nem feltétlenül egy személytől várják el, így adóstárs bevonásával teljesíthetjük a feltételeket.
  • Vannak bankok, amelyek nem csak a jövedelemmel kapcsolatban fogalmaznak meg feltételeket, hanem elvárják azt is, hogy az a banknál vezetett számlára érkezzen.
  • Mások csak havi jóváírást várnak el, a kedvezmény szempontjából nem fontos az igazolt jövedelem. Ha tudjuk ezt az összeget biztosítani – bármilyen forrásból – a bankszámlánkon, akkor már meg is kaphatjuk a kedvezményt.

Hirdetés

Hirdetés

Egyéb akciós lehetőségek

Kedvezményt érhet egy meghatározott számlacsomag nyitása, egy hitelfedezeti biztosítás megkötése, vagy akár az is, ha nagyobb hitelösszeget igénylünk. Ezek egy részéhez kapcsolódhat extra költség – számlacsomaghoz kapcsolódó költségek, hitelfedezeti biztosítás díja -, ugyanakkor kaphatunk egy plusz szolgáltatást is.

Jelenleg a piacon, ha minden feltételt teljesítünk, akkor akár 5,95%-os kamaton is kaphatunk személyi kölcsönt. Ennek THM értéke a kapcsolódó szolgáltatások díjai miatt lehet, hogy magasabb, de számos káresemény ellen védelmet élvezhetünk a teljes futamidő alatt.

Mindenképpen érdemes átgondolni, hogy mely feltételeket tudjuk teljesíteni egy személyi kölcsön igénylésekor, ha elbizonytalanodnánk, akkor pedig a Bankmonitor szakértői segíthetnek az ajánlatok útvesztőjében eligazodni.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés