Tolonganak ezért a bankszámláért az emberek!

Tolonganak ezért a bankszámláért az emberek!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-10-27 Frissítve: 2020-05-05
 

Most szinte mindenki a CIB-nél akar bankolni, ami nem is csoda! Ha nem csak ideig-óráig keresel olcsó bankszámlát, akkor tetszeni fog a CIB ECO számlacsomag, amellyel egyedi akciónk keretében – számlahasználati szokásaidtól függően – akár 2 évre is mentesülhetsz a számlavezetéshez kapcsolódó költségek alól!

A bankszámla előnyei:

  • 0 Ft-os számlavezetési díj, ha minden hónapban legalább a mindenkor minimálbérnek megfelelő összeg (jelenleg 84 788 Ft) érkezik a számlára,
  • ezt a feltételt az első 3 hónapban nem vizsgálják, azaz jóváírástól függetlenül 0 Ft a számlavezetés,
  • egy Visa Inspire Elektronikus bankkártya első éves díja 0 Ft,
  • az okostelefonra kérhető értesítések díja számlamozgásokról, bankkártya tranzakciókról 0 Ft,
  • a csoportos beszedési megbízás, állandó átutalási megbízás, valamint az internetbankon, mobilbankon kezdeményezett eseti utalások díja 0 Ft, és az év végégi tranzakciós díjtól mentes is!

Előbbieken felül kizárólag a Bankmonitoron keresztül 2017.12.31-ig igényelt CIB ECO bankszámlához 5 000 Ft jóváírást is ad a bank a számlanyitást követő hónapban, amellyel gyakorlatilag akár 2 évig is ingyenessé válhat a bankszámla fenntartása!

Hirdetés

Hirdetés

Mi van az apróbetűs részben?

Mivel egy pénzügyi termék kiválasztásánál nem csak az akciós és kedvező, hanem az azon túli feltételeket és költségeket is figyelembe kell venni, lássuk a bankszámla egyéb jellemzőit!

Mikor nem ingyenes a számlavezetés?

Ha a fenti összeg nem érkezik meg a számlára, akkor a következő havi számlavezetési díj 1 890 Ft. A minimálbérnek megfelelő jóváírás egyébként több részletből is teljesíthető, és nem muszáj munkabérnek vagy nyugdíjnak lennie.

Ha egy adott hónapban valamiért alacsonyabb összeg érkezne a számlára, az ingyenes számlavezetéshez kipótolható akár egy másik fél általi indított átutalással is.

Mennyiben kerül a bankkártya a második évtől?

A Visa Inspire Elektronikus bankkártya első évben 0 Ft, azt követően évente 3 900 Ft. Ennek dombornyomott változata 6 900 Ft már az első évtől kezdve. Természetesen ilyen társkártyák is rendelhetők a számlához, amelyekre az előbbi első éves díjkedvezmény nem vonatkozik.

Mennyi a hagyományos SMS értesítés díja?

Az SMS-ek darabonkénti díja 35 Ft. Amennyiben bankkártyás tranzakciókról szükséges az értesítés, úgy a havidíj további 59 Ft/hó/telefonszám, egyéb tranzakciókról 349 Ft/hó/telefonszám.

Ezek az értesítések lehetnek teljesen díjmentesek, amennyiben SMS helyett okosértesítéseket kérsz. Ehhez a telefonra le kell tölteni a bank mobilalkalmazását, és az azonnali értesítésekhez természetesen aktív internetkapcsolat is szükséges a készüléken.

Így az értesítések darabonkénti díja és a szolgáltatás havi díja is 0 Ft.

Van-e hűségidő?

Szigorú értelemben nincs, mivel a bankszámla bármikor megszüntethető. Azonban a számlanyitástól számított egy éven belüli számlazárás díja 3 500 Ft.

Vállalkozók is nyithatnak ilyen számlát?

Nem. A CIB ECO bankszámlát kizárólag lakossági ügyfelek nyithatják meg.

Lehet-e hozzá devizaszámlát nyitni?

Igen, kapcsolódhat hozzá EUR, USD, GBP, és CHF devizanemű bankszámla. Ezekre természetesen nem a CIB ECO bankszámla kondíciója vonatkozik.

Kapcsolható-e hozzá megtakarítási számla?

Igen, ingyenes megtakarítási számla is, illetve lekötött betéti is tartozhat a számlához.

Kinek jár az 5 000 Ft-os jóváírás?

Aki a Bankmonitoron keresztül 2017.12.31-ig igényel CIB ECO bankszámlát, és azt meg is nyitja. További feltétel, hogy az igénylő nem rendelkezett bankszámlával 2017.09.04-én a CIB banknál (sem forint, sem deviza, sem megtakarítási számlával), és nem diákkedvezménnyel igényli a CIB ECO csomagot.

Mikor írja jóvá a bank az 5 000 Ft-ot?

A számlanyitást követő hónapban, annak 15. munkanapjáig kapják meg az ügyfelek a jóváírást a számlájukra.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés