TOP 10 kérdés a személyi kölcsönökről

TOP 10 kérdés a személyi kölcsönökről
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-01-20 Frissítve: 2021-12-29
 

Mindenkinél eljöhet a pillanat, amikor gyorsan pénzre van szükség. Egy jó áron kínált autó, örökség kivásárlása, vállalkozás indítása egyaránt lehet az apropó. Ilyenkor jöhet jól a személyi kölcsön, aminél nincs ingatlanfedezet, a pénz pedig 24-72 óra alatt a számládon lehet. Összegyűjtöttük a leggyakoribb személyi kölcsönnel kapcsolatos kérdéseket.  

1. Hogyan vehetek fel személyi kölcsönt, ha külföldön dolgozom? 

A külföldi jövedelem elfogadása bankonként változó: általában 3-12 hónap munkaviszony igazolását kérik, vagyis a személyi kölcsönhöz jutás ebben az esetben sem reménytelen. 

2. KATA-s vállalkozóként kaphatok személyi kölcsönt?

Igen, kaphatsz személyi kölcsönt néhány banknál, de ehhez NAV jövedelemigazolásra van szükséged, ami a kiszámlázott éves összeg 60 százalékáról szól majd. A bankok – már akik foglalkoznak katásokkal – a gyakorlat szerint ennek 40 százalékáig engedik elmenni a havi törlesztőt. Fontos kitétel még, hogy a katás vállalkozásoknak legalább egy teljes lezárt üzleti évvel kell rendelkezniük!

Hirdetés
Hirdetés

3. EVA-s vállalkozóként kaphatok személyi kölcsönt?

Sajnos nem, mert az EVA-ból befolyó összeget a bankok nem tudják értelmezni, ezért nem is adnak rá személyi kölcsönt.

4. Ha készpénzben kapom a béremet, akkor kaphatok személyi kölcsönt?

Igen, de akkor be kell szerezned egy NAV jövedelemigazolást.

5. Hogyan tudok szert tenni egy NAV jövedelemigazolásra?

Bármelyik NAV ügyfélszolgálaton: Előzetes időpont-foglalással sorban állás nélkül intézhető. Ám azt tudnod kell, hogy az igazolást – ha éppen leterhelt a hatóság – nem feltétlenül kapod meg azonnal, az eljárás maximális határideje 6 nap. Az igénylést nem csak az nyújthatja be, akinek a jövedelemigazolására szükség van, de ebben az esetben meghatalmazásról kell gondoskodni. Ha több személy jövedelemigazolására van szükség, akkor természetesen mindegyiküktől kell meghatalmazás. Ha gyorsítani szeretnél az ügymeneten, akkor ITT letöltheted és előre kitöltheted a formanyomtatványt.

Postai úton: a papír alapú igénylés postai úton is beadható, ebben az esetben a jövedelemigazolást is postán kapod majd meg. Legegyszerűbb, ha ehhez ITT letöltöd, majd kinyomtatod a szükséges formanyomtatványt.

Telefonon: erre akkor van csak lehetőséged, ha rendelkezel a telefonos ügyintézéshez szükséges kóddal, amivel azonosítani tudod magad. A kódot a megfelelő nyomtatványon tudod megigényelni, amit ITT tölthetsz le. A kód elkészítése azonban napokig is eltarthat! Ha már rendelkezel NAV telefonos azonosítóval, akkor egyszerűbb a helyzet: a jövedelemigazolás kiállításához mindössze a NAV Ügyfél tájékoztató vonalát (06/40/20-21-22-es telefonszámon) kell felhívnod.

Interneten, az Ügyfélkapun keresztül: leggyorsabb természetesen, ha mindent az interneten intézel. Erről ITT tudhatsz meg többet. 

6. Mennyi idő alatt juthatok személyi kölcsönhöz?

Akár órák alatt is, de azt javasoljuk, hogy ennél egy kicsit több időt szánj a dologra – már, ha teheted -, mert akkor tényleg a legjobb ajánlatot választhatod magadnak, ami több százezer forintos megtakarítást jelenthet. 24-72 óra alatt így is pénzhez juthatsz, ám ehhez az kell, hogy minden szükséges dokumentumot beszerezz. ITT megnézheted, hogy mire van szükséged. 

7. Kaphatok személyi kölcsönt napdíjas jövedelemre?

A terméket hazai bankok 30%-a megfelelően tudja kezelni ezt a jövedelmet, és akár még igen kedvező kamatokat is elérhetünk. Összegben pedig szerencsére elérhetjük akár a hazai piac maximumát, a 10 millió forintot is. ITT többet is megtudhatsz erről. 

8. Felvehetek akár 8-10 milliós személyi kölcsönt is?

Vannak olyan helyzetek, amikor gyorsan szükség lehet akár 8-10 millió forintra, a személyi kölcsön pedig ilyenkor is megoldás lehet. Egy kihagyhatatlan ingatlan ajánlat, örökség kivásárlása vagy vállalkozás indítása egyaránt lehet az ok. Ezekről ITT írunk bővebben.

 9. Mennyibe kerülnek most a személyi kölcsönök?

Már 8%-os THM (teljes hiteldíj mutató) vannak személyi kölcsönök. Összegszerűen ez azt jelenti, hogy az 1 millió Ft-os hitel havi törlesztője – 3 éves futamidő esetén – akár 31 691 Ft is lehet.

 10. Mennyire kockázatos a személyi kölcsön?

Mint bármelyik hitelnél, itt is nagyon fontos, hogy az adós gondosan mérlegelje a teljesítő képességét. A kamatkockázat, ami megemelheti a havi törlesztőket azonban kiiktatható azzal, ha fix kamatú terméket választasz. ITT nézheted meg az aktuális ajánlatokat. 

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés