Betöltés

Hogyan kaphatsz személyi kölcsönt, ha napidíjas a munkabéred?

szerző: Singer Zoltán
2018-11-13

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy havi munkabérként jusson hozzá a jövedelméhez. A bankok az ilyen munkabért nem igazán szeretik a személyi kölcsön igénylésnél, és ezért nem mindig adnak pénzt az ügyfeleknek. Mi tudunk megoldást erre is!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

A személyi kölcsön igénylésének néhány feltételét már korábban megírtuk. Két cikkünkben a jövedelmi és az egyéb feltételeket is megvizsgáltuk, azonban nem minden jövedelemtípust vettünk sorra. Most egy, a korábbiaktól eltérő munkatevékenységet folytató célcsoportot veszünk górcső alá, nevezetesen a napidíjas foglalkoztatásúakat.

Először is, vizsgáljuk meg mi is a napidíj! A napidíj nem a ledolgozott napok után járó fizetést jelenti, hiszen a munkavállalónak van alapbére, és ezen felül kapja a napidíjas ellátmányt. Utóbbit elsősorban azokon a munkahelyeken/beosztásokban adják, melyekben felmerülhetnek nagyobb kiadások, költségek. Ilyen munkakör például a nemzetközi szállítmányozásban dolgozóké. Gondoljunk csak bele, hogy ezekben az esetekben akár több hétig is külföldön kell tartózkodnia a munkavállalónak, és akár több fuvart is meg kell csinálnia! Ezeknél a munkavállalóknál szinte minden esetben napidíjas munkabérrel történik a bérfizetés.

A tapasztalataink szerint egy-egy munkavállaló akár 20-60 euró napidíjat is kaphat. Ezzel igen magas nettó jövedelmet lehet elérni, mégis a bankok többsége elég mostohán bánik az ilyen jövedelemmel rendelkező ügyfelekkel. De vajon miért? A probléma a nevében is benne van: NAPIdíj. Ha egy munkavállaló szabadságra megy, vagy táppénzre kényszerül, akkor a bevételei közül máris kiesik a napidíj összege. Ilyenkor az időarányos betegszabadság és táppénz összegét a bejelentett alapbérből számítják. Ezen kívül fennállhat annak a „veszélye” is, hogy a nemzetközi kiküldetés helyett belföldi utakra irányítják át a munkavállalót, és akkor máris ugrott a több tíz eurós napi keret. Ez a bankok számára kockázatot jelent, ezért inkább óvatosan bánnak ezzel az ügyfélkörrel és a jövedelmük megítélésével.

Van megoldás

Léteznek olyan “jövedelemtípusok”, melyek esetében személyi kölcsönt nem kaphatunk, de szerencsére a napidíj nem tartozik ezek közé. A hazai bankok 30%-a megfelelően tudja kezelni ezt a jövedelmet, és akár még igen kedvező kamatokat is elérhetünk. Összegben pedig szerencsére elérhetjük akár a hazai piac maximumát, a 10 millió forintot is.

Legalább nettó 450 ezer forint, akár napidíjas munkabér megléte mellett a legjobb ajánlatot 10 millió Ft-os hitelösszegre a Budapest Banknál találhatjuk, ha 6 évre vennénk fel a hitelt. Ezt választva 7,88%-os teljes hiteldíj mutató és havi 172 839 Ft-os törlesztőrészlet mellett a teljes visszafizetendőnk 12 444 408 Ft lenne. Ilyen hitelösszeg a napidíjas munkabérhez még az Erste Banknál is elérhető. Náluk 8,19%-os THM és 172 853 Ft a havi törlesztőrészlet. A 6 év alatt a teljes visszafizetendőnk 12 561 229 Ft lenne.

A részletes személyi kölcsön kalkulátorunkkal nézd meg, hogy melyik banktól tudsz a számodra legjobb feltételek mellett személyi kölcsönt igényelni, vagy használd az alábbi egyszerűsített kalkulátorunkat!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor
1 000 000 Ft személyi kölcsön ajánlataink 3 éves futamidőre
K&H Bank
K&H forint személyi kölcsön
33210
Havi törlesztő
0.13793
THM
1212820
Teljes visszafizetés
Budapest Bank
Budapest Bank Online Hűség hitel
33937
Havi törlesztő
0.13892
THM
1221732
Teljes visszafizetés
Cetelem Bank
Cetelem Saját Ritmus szabad felhasználású kölcsön
33646
Havi törlesztő
0.14485
THM
1221250
Teljes visszafizetés

A fent kalkulációk 150 000 Ft-os havi fizetés, 12 hónapos munkaviszony és jövedelemérkeztetés figyelembe vételével készültek.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

építkezés

Sokan nem tudják, hogy ezen is el lehet bukni a lakáshitelt!

2018. 12. 17.

Váratlan problémával szembesült egy hitelből ingatlant vásárló, aki miután lefoglalózta a kiszemelt lakást – az eladó engedélyével – rögtön hozzá is kezdett a felújításhoz. Azért siettek ennyire, mert úgy számoltak,...

Blogajánló

 • alapblog

  Egészséges paranoia

  A Walmart főnökének mobilháttérképe az elmúlt évtizedek legnagyobb kiskereskedő cégeinek listájával. Egészséges paranoia, mert a cégek-jönnek mennek a versenyben, aki pár évtizede a topon volt,...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.