Betöltés

Hogyan kaphatsz személyi kölcsönt, ha napidíjas a munkabéred?

szerző: Singer Zoltán
2018-11-13

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy havi munkabérként jusson hozzá a jövedelméhez. A bankok az ilyen munkabért nem igazán szeretik a személyi kölcsön igénylésnél, és ezért nem mindig adnak pénzt az ügyfeleknek. Mi tudunk megoldást erre is!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

A személyi kölcsön igénylésének néhány feltételét már korábban megírtuk. Két cikkünkben a jövedelmi és az egyéb feltételeket is megvizsgáltuk, azonban nem minden jövedelemtípust vettünk sorra. Most egy, a korábbiaktól eltérő munkatevékenységet folytató célcsoportot veszünk górcső alá, nevezetesen a napidíjas foglalkoztatásúakat.

Először is, vizsgáljuk meg mi is a napidíj! A napidíj nem a ledolgozott napok után járó fizetést jelenti, hiszen a munkavállalónak van alapbére, és ezen felül kapja a napidíjas ellátmányt. Utóbbit elsősorban azokon a munkahelyeken/beosztásokban adják, melyekben felmerülhetnek nagyobb kiadások, költségek. Ilyen munkakör például a nemzetközi szállítmányozásban dolgozóké. Gondoljunk csak bele, hogy ezekben az esetekben akár több hétig is külföldön kell tartózkodnia a munkavállalónak, és akár több fuvart is meg kell csinálnia! Ezeknél a munkavállalóknál szinte minden esetben napidíjas munkabérrel történik a bérfizetés.

A tapasztalataink szerint egy-egy munkavállaló akár 20-60 euró napidíjat is kaphat. Ezzel igen magas nettó jövedelmet lehet elérni, mégis a bankok többsége elég mostohán bánik az ilyen jövedelemmel rendelkező ügyfelekkel. De vajon miért? A probléma a nevében is benne van: NAPIdíj. Ha egy munkavállaló szabadságra megy, vagy táppénzre kényszerül, akkor a bevételei közül máris kiesik a napidíj összege. Ilyenkor az időarányos betegszabadság és táppénz összegét a bejelentett alapbérből számítják. Ezen kívül fennállhat annak a „veszélye” is, hogy a nemzetközi kiküldetés helyett belföldi utakra irányítják át a munkavállalót, és akkor máris ugrott a több tíz eurós napi keret. Ez a bankok számára kockázatot jelent, ezért inkább óvatosan bánnak ezzel az ügyfélkörrel és a jövedelmük megítélésével.

Van megoldás

Léteznek olyan “jövedelemtípusok”, melyek esetében személyi kölcsönt nem kaphatunk, de szerencsére a napidíj nem tartozik ezek közé. A hazai bankok 30%-a megfelelően tudja kezelni ezt a jövedelmet, és akár még igen kedvező kamatokat is elérhetünk. Összegben pedig szerencsére elérhetjük akár a hazai piac maximumát, a 10 millió forintot is.

Legalább nettó 450 ezer forint, akár napidíjas munkabér megléte mellett a legjobb ajánlatot 10 millió Ft-os hitelösszegre a Budapest Banknál találhatjuk, ha 6 évre vennénk fel a hitelt. Ezt választva 7,88%-os teljes hiteldíj mutató és havi 172 839 Ft-os törlesztőrészlet mellett a teljes visszafizetendőnk 12 444 408 Ft lenne. Ilyen hitelösszeg a napidíjas munkabérhez még az Erste Banknál is elérhető. Náluk 8,19%-os THM és 172 853 Ft a havi törlesztőrészlet. A 6 év alatt a teljes visszafizetendőnk 12 561 229 Ft lenne.

A részletes személyi kölcsön kalkulátorunkkal nézd meg, hogy melyik banktól tudsz a számodra legjobb feltételek mellett személyi kölcsönt igényelni, vagy használd az alábbi egyszerűsített kalkulátorunkat!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Könnyen kijön egy ház a falusi CSOK-ból

2019. 05. 27.

A falusi CSOK támogatás összege viszonylag magas, főleg azért, mert az érintett kistelepülések árai az elmúlt években nem nőttek olyan mértékben, mint Budapesten vagy a vidéki nagyvárosokban. Megnéztük a lehetőségeket....

Személyi kölcsön fotelből, a Bankmonitoron keresztül

2019. 05. 26.

Egyre több mindent intézünk ma már az interneten keresztül: vásárolunk, kifizetjük a közüzemi számláinkat, intézzük banki ügyeinket, de a személyes jelenlét nélküli hitelfelvétel egyelőre még gyerekcipőben jár. A Bankmonitor lépett,...

Hasznos tudnivalók, ha lakáshitelt vennél fel

A legfontosabb, praktikus tudnivalók a lakáshitelről: milyen alapvető feltételeknek kell megfelelni? Mennyi idő alatt kaphatod meg a hitelt? Mi szükséges a jó döntéshez? A lakáshitel legtöbbünknek életünk talán legfontosabb pénzügyi...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.