Új eszközt ad ügyfelei kezébe a csalások ellen az OTP Bank (x)

Új eszközt ad ügyfelei kezébe a csalások ellen az OTP Bank (x)
Hirdetés

Cikk2024-04-24
 

A hitelintézet május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban.

Az elmúlt időszakban megnövekedett számú, változatos módszereket használó adathalászaton alapuló bűncselekmények ellen most egy rugalmas, könnyen kezelhető és az ügyfelek egyéni igényeire szabható napi átutalási limitet vezet be az OTP Bank. Ez a lépés összhangban van a Magyar Nemzeti Bank biztonsági ajánlásával.

Az új mobilbanki funkció május 8-tól lesz elérhető az OTP Bank ügyfelei számára. Az induló alapbeállítása napi egymillió forintban fogja maximálni a bankszámlás utalások összegét, ezt az alapbeállítást azonban minden, OTP MobilBankot használó ügyfél a mobiltelefonján, OTP InternetBankot vagy OTP Direktet használó ügyfél a bank telefonos Contact Centerében vagy bankfiókjaiban az egyéni igényei szerint meg tudja változtatni. Amennyiben még nagyobb biztonságra vágyik, lejjebb állíthatja a napi korlátot, így tovább csökkentve egy sikeres csalás esetén a maximális veszteséget. Amennyiben pedig egy ügyfél bankolási szokásai naponta több mint 1 millió forint átutalásával járnak, természetesen korlátlanul emelhető is a napi limit.

„Újabb és újabb fejlesztésekkel támogatjuk ügyfeleink kényelmes, gyors és biztonságos digitális bankolását. A május 8-án bevezetésre kerülő új, OTP MobilBanki funkció ugyanazt a kontrollt adja lakossági ügyfeleink kezébe a bankszámla átutalások esetében, amit a bankkártyáknál már megszoktak és megkedveltek. A biztonság mellett a kényelemre is odafigyelünk, így az átutalási limit módosítása is ugyanolyan egyszerűen működik majd, mint a kártyalimitek esetében” – mondta Kuhárszki András, az OTP Bank digitális fejlesztésekért felelős Omnichannel területének vezetője.

Aki nem kívánja igénybe venni az OTP MobilBankot és napi pénzügyeit továbbra is kizárólag az OTP InternetBankban szeretné intézni, akkor a napi átutalási limitet bármelyik OTP Bank fiókban módosíthatja.

A cikk az OTP Bank támogatásával készült. 

Hirdetés