Új lakástakarék az OTP-től – Érdemes igénybe venni?

Új lakástakarék az OTP-től – Érdemes igénybe venni?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-10-30 Frissítve: 2020-05-05
 

Új lakástakarék termékkel rukkolt elő az OTP. Utánajártunk és arra jutottunk, hogy a bevezetéssel csoda nem történt, de szerencsére lakástakarék fronton csodára nincs is szükség. Bárkinek, akinek lakáscélja lesz a jövőben, érdemes kihasználnia az elérhető állami támogatást! Mutatjuk, hogy melyik szolgáltatónál melyek most a legjobb ajánlatok.

Egyre nagyobb az érdeklődés a lakástakarék termékek iránt, és mi is nagy érdeklődéssel böngésszük nap mint nap, hogy van-e újdonság a termékek, akciók között. Az OTP nemrégiben új termékkel rukkolt elő, így meg is néztük, hol helyezkedik el a rangsorban.

Alig van már olyan lakástakarék, amelyik évi 1%-nál magasabb betéti kamatot kínálna a befizetett pénzünkre. Akkor hogyan lehet, hogy még mindig kiemelkedő hozamlehetőséget biztosít?

A termék erőssége nem a betéti kamatban rejlik, hanem a befizetéseink 30%-ával megegyező, maximum évi 72 000 Ft-os állami támogatásban. Ez pedig minden terméknél egységes, és ez biztosítja az akár 11% feletti kiszámítható hozamot (4 éves és havi 20 000 Ft-os befizetés esetén).

Mindezek ellenére az érdeklődők jelentős hányadánál még mindig szűk keresztmetszet, hogy melyik pénztárnál mekkora összegű számlanyitási díjat kell fizetni. Ez a szerződéses összeg* 1%-a, amelyből az akciók keretében adnak kedvezményt a szolgáltatók.

*Szerződéses összeg = saját befizetések + állami támogatás + betéti kamat + felvehető lakáskölcsön

Fontos kiemelni, hogy bár egy ingyenes számlanyitás is összességében magasabb hozamot eredményez, az ingyenességnek a legtöbb esetben feltétele is van. Egyetlen kivételtől eltekintve a nulla forintos lakástakarék számlanyitás egyéb banki termék igénybevételéhez kötött.

A nagyobb képért kattints!

A díjmentes szerződéskötés feltételeként előírt termékkel kapcsolatban mindenképpen érdemes átgondolni, van-e rá valójában szükséged és tüzetesen meg kell vizsgálni, milyen költségekkel jár annak fenntartása. A kapcsolt termék miatt felmerülő többletköltséget ugyanis nem tartalmazza a lakástakarék termékek feltüntetett hozama!

Ha érdekelnek a részletek, az aktuális ajánlatokat az alábbi kalkulátorral nézheted meg!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Fentiekből kifolyólag jobban járhatsz a teljes vagy kedvezményes összegű számlanyitási díj kifizetésével, mint egy olyan ingyen megköthető lakástakarékkal, amely feltételeként több ezer Ft-os egyéb banki vagy biztosítói terméket kell igényelned.

Szerencsére a közel 30 ezer Ft-os szerződéskötési díj figyelembevételével is 10%-ot meghaladó hozamot biztosítanak a legrövidebb és legmagasabb havi összegű módozatok.

Melyik lakástakarék mit kínál ma?

A számlanyitási díjkedvezmények nagy versenye jellemzően az OTP és az Erste lakástakarék között zajlik. Előbbi vezette be október közepén OTP Start termékcsaládját, amely a korábbi OTP Otthon módozattal együtt akció keretében is igényelhető. Náluk köthetsz lakástakarékot díjmentesen (meghatározott OTP termék igénylése esetén), fél áron, vagy egy havi betétösszeggel egyező mértékű számlanyitási díjjal.

Utóbbi, azaz az Erste lakástakarék még mindig egyedülálló azon termékével, amelyet 0 Ft-os számlanyitási díjjal kínálnak egyéb termék igénylése, megléte nélkül.

A Fundamenta Lakáskassza ugyan nem hirdet számlanyitási díjra akciót, azonban még mindig előnyös választás lehet azoknak, akik a megtakarítási időn belül szeretnének a teljes összeghez (saját megtakarításhoz és a lakáskölcsönhöz is) hozzájutni. Ezt az egyelőre egyedülálló áthidaló vagy megelőlegező kölcsönük keretében tudják biztosítani.

Az Aegon Lakástakarékpénztárnál szintén fél áron vagy díjmentesen hozzá lehet jutni a termékhez, előbbi esetén legalább 5 éves szerződést kell kötni, utóbbihoz pedig egyéb termékkapcsolat szükséges.

Bárkinek, akinek lakáscélja lesz a jövőben, érdemes kihasználnia ezt az állami támogatást, amely jelentős kiegészítéssel segíti a vásárlás, felújítás vagy lakáshitel visszafizetés megvalósulását!

Hirdetés

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

Hirdetés