Új szelek fújnak a lakossági bankolásban – Bekeményített az OTP

Új szelek fújnak a lakossági bankolásban – Bekeményített az OTP
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-06-25
 

Nem várt lépésre szánta el magát a hét elején az OTP Bank. A nagy sikereknek örvendő Simple számlacsomag a jelenlegi áldozat. Pontosabban annak az egyik kedvezménycsomagja, ami a hétfői naptól már nem biztosít korlátlan számú díjmentes utalási lehetőséget tulajdonosainak. Mégis mi történt és mit érdemes tenni ebben a helyzetben? Segítünk, hogy ne érjenek meglepetések!

1

Indulásakor az OTP Simple számlacsomag volt az első olyan bankszámla idehaza, amelynél maga az ügyfél dönthet arról, hogy milyen banki szolgáltatást vesz igénybe és melyiket nem kéri. Fizetni pedig természetesen csak azután fizet, amit be is állít a bankszámlájához. Az igénybe vehető szolgáltatáscsomagok tulajdonképpen minden igényt kielégítenek. A teljesség igénye nélkül,

  • ha sokszor van szükségünk készpénzre, akkor akár 5 alkalommal ingyen vehetünk fel pénzt az OTP Bank saját ATM-jeiből, a jogszabály által biztosított 2 készpénzfelvételen felül,
  • ha szeretnénk szemmel tartani a pénzmozgásokat a számlánkon, akkor mindenről tudhatunk, mert a bank SMS-ben értesít bennünket,
  • ha sokat utalunk, akkor minden internetes és okostelefonos utalás (legyen az eseti, állandó, vagy éppen csoportos beszedés) ingyenes lehet, pontosabban lehetett a hét elejéig.

A hétfői nap (2015.06.22) ugyanis komoly fordulatot hozott a számlacsomag életében. Az addig korlátlan számú díjmentes utalást lehetővé tevő ún. Online Tranzakciós csomag ettől a naptól kezdve sajnos már nem igényelhető. Mindamellett a korábban csak lebegtetett darabszámbeli korlát is érvénybe lépett, azaz hétfő óta havonta csak az első 5 tranzakció díjmentes (a meglévő kedvezménycsomagok megtarthatóak). Az ezek után teljesült megbízások már a sztenderd díjakkal kerülnek teljesítésre.

A kedvezménycsomag persze nem szűnt meg teljesen, de átalakult. Az újonnan igényelhető Tranzakciós csomag esetében nem darabszámban, hanem összértékben kerültek korlátozásra a díjmentes átutalások, mégpedig havi 250.000 Ft-ban.

A szolgáltatáscsomagok díja nem változott, 35 éves korig 198, afelett 348 Ft-ért vehető továbbra is igénybe. Aki még az online változattal rendelkezik azoknak, viszont érdemes átgondolni, hogy melyik változattal járnak jobban…

  • Ha az utalások összértéke havonta a 250.000 Ft-ot meghaladja, de ezek darabszáma még az 5 alatt marad, akkor nincs teendő.
  • Ha, viszont az utalások száma több mint 5 darab havonta, de ezek összértéke nem éri el a 250.000 ezer Ft-ot, akkor váltani kell az újra.

A kedvezőtlen változás ellenére aktív bankhasználat mellett az OTP Simple számlacsomag még mindig kiváló választás azoknak, akik mindennapi pénzügyeik intézéséhez a netbankot részesítik előnyben. Ezzel a számlával egy életre elfelejthetőek „az előre dobozolt megoldások”, hiszen a kedvezménycsomagoknak köszönhetően tetszőlegesen testre szabható a bankszámla, amelyek összetétele nem mellesleg, ha kell, bármikor módosítható.

Más típusú megoldások érdekelnek? Keresd meg bankszámla kalkulátorunk segítségével a számodra leginkább megfelelőbbet!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés