Újabb könnyítés a Széchenyi Kártya Programban

Újabb könnyítés a Széchenyi Kártya Programban
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-08-28
 

A termelés zavartalan folytatása és az élelmiszerellátás biztosítása érdekében a kormány megteremti annak feltételeit, hogy az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitelhez kapcsolódó kamatszint 5 százalék legyen jelentette be Nagy István agrárminiszter a múlt hét végén.

Az agrárvállalkozásoknak a rendelet hatályba lépését követően 9 hónap áll majd rendelkezésükre ahhoz, hogy a legfeljebb 3 éves futamidejű, évi 5 százalék kamatozású hitelszerződést megkössék. A megemelt összegű kamattámogatásra azok az agrárvállalkozások jogosultak, amelyek maximum 100 millió forint hitelkerettel rendelkeznek.

Harmadára csökken a kamatköltség

Az agrárvállalkozások korábban az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelt vehették igénybe, amely kamata 1 havi Bubor plusz 1 százalék, de maximum 14 százalék volt. A jelenlegi magas kamatkörnyezetben (az 1 havi Bubor fixing augusztusban 14,92-14,42 százalék között alakult) azonban ez messze nem versenyképes megoldás. Így valós könnyítés ez az agrárvállalkozások számára.

A közleményben megjelentek alapján a Széchenyi Kártya Program MAX+ konstrukciókra érvényes 5 százalék kamat mellett lesz tehát igényelhető az Agrár Széchenyi folyószámlahitel, ahol a kamat évi fix 5 százalék. A futamidő pedig 1, 2, illetve 3 év lehet.

Egy 10 millió forintos korábbi Széchenyi hitelkeret esetén a 14 százalékos maximális kamatszint mellett, 80 százalékos éves átlagos kihasználtság mellett a vállalkozásnak 1,12 millió forintos éves kamatköltséggel kell számolnia. Az 5 százalékra mérsékelt kamatszint esetén ugyanennek a folyószámlahitelnek az éves kamatköltsége közel harmadára évi 400 ezer forintra mérsékelhető.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1.4 milliárd Ft
 • kamat:
  max. 5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

  Hirdetés

  Hirdetés

  Kik és mikortól vehetik igénybe a hitelt?

  A megemelt kamattámogatásra az eddigi információk alapján a mezőgazdaságban tevékenykedő vállalkozások lesznek jogosultak, azok, amelyek a normál Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt is igényelhették. A minisztérium közleményében szerepelt az is, hogy a már ilyennel rendelkezők számára is elérhető lesz az új termék – lehetőségük lesz tehát meglévő hitelük kiváltására.

  Jelenleg a CIB Bank (50 millió forint felett), az Erste Bank, a Gránit Bank, az MBH Bank, az OTP Bank, a Polgáribank és a Raiffeisen Bank  kínálatában szerepel az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel, ám ez a kör akár bővülhet is.

  A konstrukció a tervek szerint az ősz első felében válik elérhetővé az Agrárminisztérium közleménye szerint.

  Hirdetés
  Hirdetés