Vállalkozásod van? Ennyit fizetsz a legjobb számlacsomagokért!

Vállalkozásod van? Ennyit fizetsz a legjobb számlacsomagokért!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-02-12
 

Komoly átrendeződés figyelhető meg a KKV szektornak kínált számlacsomagok terén. Új számlacsomagok jöttek, régiek mentek az elmúlt fél év során, de az eredmény összességében sajnos nem sok pozitívumot rejt. Fél év alatt a 10 legjobb kisvállalati számlacsomag átlagosan 26%-kal, míg a középvállalati számlacsomagok 31%-kal lettek drágábbak.

Az elmúlt fél évben több bank is úgy döntött, hogy bizonyos számlacsomagjai értékesítését felfüggeszti. Valahol egy egyszerű portfoliótisztítás történt, míg máshol a korábbi számlák értékesítésének megszüntetésével egyidejűleg új számlacsomagok láttak napvilágot (pl.:
K&H Start+ számlacsomag,
Erste Válogatás Plusz számlacsomag. Nincs ebben semmi meglepő, az azonban elkeserítő tény, hogy több esetben is piacvezető termékek jutottak ilyen sorsra. Mindezek fényében kíváncsiak voltunk, hogy a változások eredményeként, hogyan rendeződött át a legjobb vállalti számlacsomagok rangsora.

Kisvállalati szegmens

kisvallalat_140212
Ha nem csak a legjobb számlacsomagokra vagy kíváncsi, kattints ide további találatokért!

Fél évvel korábban – az adott bankhasználati szokások mellett – a legideálisabb választás a K&H Bank Start számlacsomagja volt a maga 11 809 forintos havi költségével. A kisvállalatok nagy bánatára ez az egyik olyan számla, amire újonnan szerződni már nem lehet. A legkedvezőbb tíz ajánlatból hasonló sorsra jutott az Erste Bank Válogatás számlacsomagja is. Megdöbbentő a Raiffeisen Bank Aktív számláinak a helyzete, hiszen az Aktív 3 a 4. helyről az 50., míg az Aktív 2 a 8. helyről az 50. pozícióra csúszott vissza.

Ezzel szemben számlanyitási akciójának köszönhetően igen előkelő helyre tornázta fel magát az
OTP Bank Kisvállalkozói E-számlacsomagjával. Nem kell aggódni, senki nem maradt még le semmiről! Amennyiben 2014. március 31-ig nyit valaki új kisvállalkozói számlacsomagot, akkor 12 hónapon keresztül elengedik a számlacsomag havidíját, de ehhez mindenképpen elektronikus bankszámlakivonatot kell igényelnie. Persze, ha hosszabb távon tervezünk a bankkal, akkor a második éves havi összköltségről (19 811 Ft) sem szabad megfeledkezni!

Középvállalati szegmens

kozepvallalat_140212
Ha nem csak a legjobb számlacsomagokra vagy kíváncsi, kattints ide további találatokért!

Nagyobb átrendeződést figyelhetünk meg a középvállalatoknak kínált számlacsomagoknál. Esetükben 3 számlacsomag is kicsúszott a TOP 10-ből. Ezt a szegmenst sem hagyta hidegen az Erste Bank, valamint a K&H Bank döntése: a korábban előkelő helyen szereplő számlacsomagjaik már hiányoznak a jelenlegi ranglistából. Mindennek köszönhetően nagyobb tér nyílt az OTP Bank részére, valamint megjelent új szereplőként az FHB Bank és az MKB Bank a legjobb tízben.

Természetesen egy pillanatra sem szabad megfeledkezni arról, hogy az elmúlt fél évben jelentősen megnövekedtek a bankok terhei. Csak a legkézenfekvőbbeket említve emelkedett a tranzakciós illeték mértéke, egyösszegű pótbefizetési kötelezettség terhelte a pénzintézeteket az elmaradt illetékbevétel miatt, ingyenes készpénzfelvételi lehetőség a lakossági szegmensben, stb. Ha a teljes havi bankköltséget elemeire bontjuk, akkor jól látszik, hogy díjnövekedés leginkább azoknál a tranzakcióknál tapasztalhatóak, amelyek után a bankoknak illeték fizetési kötelezettsége keletkezik.

A legfontosabb, hogy a bankszámlaválasztás sohasem örök érvényű! Főként, hogy egy korábban ideálisnak tűnő csomag esetében is bekövetkezhetett olyan változás a díjakban, amellyel már jelentős „veszteségeket” könyvelhetünk el, ha szemet hunyunk a számlakivonaton szereplő összegek felett. Ezért időről-időre feltétlenül ellenőrizzük, hogy a cég bankhasználati szokásainak leginkább megfelelő bankszámlacsomaggal rendelkezünk-e! 

Ezt pedig a legegyszerűbben kalkulátorunk segítségével teheted meg!

Bankmonitor
Sikeres kalkuláció!
Eredményeidet a lenti listában találod!


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés