Van ellenszer a gyorsan növekvő törlesztőrészlet ellen!

Van ellenszer a gyorsan növekvő törlesztőrészlet ellen!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-11-16
 

Csak az idei évben az ötödik bank vette fel a 10 évig fix lakáshitelt a palettájára, amellyel nyolcra növekedett azon pénzintézetek száma, ahol egy évtizedre rögzíthetjük a hitel kamatát. Aki nem bízik a tartósan alacsony kondíciókban, és hosszú távon biztonságos lakáshitelt keres, 2-3 kisebb bankot leszámítva mindenhol talál alternatívát. 8 millió Ft kölcsönösszeg esetén 20 éves futamidőre átlagosan 59 ezer Ft a havi törlesztőrészlet a 10 évig fixek esetén, de ennél kedvezőbb is lehet az ajánlat a hitelfelvevő egyedi jellemzőinek függvényében.

A lakosság egyre inkább a biztonságosabb lakáshitelek felvétele mellett dönt a legolcsóbb, de kockázatosabb konstrukciókkal szemben. Ennek megfelelően idén sorra vették fel a bankok kínálatukba az érdeklődők igényeinek megfelelő, kiszámíthatóbb lakáshiteleket, így ma már szinte minden banknál megtalálható egy olyan hitelajánlat, amelynek legalább 5 évig fix a törlesztőrészlete.

20161116_kamatperiodus

Hirdetés

Hirdetés

A biztonság ára

A hosszabb távon kiszámítható (5, 10, 15, 20 évig fix kamatozású) lakáshitelek Teljes Hiteldíj Mutatója (THM) átlagosan 2,88 %-kal magasabb a legolcsóbb, de gyakrabban változó (3, 6, 12 hónapig fix kamatozású) lakáshitelekénél. Nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy a teljes futamidő alatt (15-20 év) a jelenlegi, extrém alacsony szinten maradnának a kamatok, így a hitelfelvevőnek mindenképpen meg kell fontolnia a drágább, de rögzített kamatozású lakáshitelek lehetőségét is az egyes ajánlatok összehasonlításakor!

20161116_profil

 

A személyre szabott kalkulációk alapján elérhető kedvezőbb ajánlat is

Előbbieken felül nem érdemes megállni az átlagos példáknál, vagy egy-egy hirdetésben látottaknál, mivel hitelfelvevő és hitelfelvevő között jelentős különbségek mutatkoznak. Ezáltal az általuk megkapható legjobb ajánlatok is eltérőek lehetnek, és az átlagostól kedvezőbb kondíciók is elérhetők. Jellemzően az igazolható havi nettó jövedelem, az ingatlanfedezet értéke, az önerő mértéke, a munkáltató típusa jelentősen befolyásolják, mely bank lesz a megfelelő. Előbbieken túl az elérhető legkedvezőbb kondíciókat befolyásolja az is, milyen egyéb terméket igényel még a leendő adós a banknál, mivel ezekhez jelentős kamatkedvezmény is társulhat.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

 

Kamatkedvezmény járhat például a bankhoz érkező jövedelemre, a bank által ajánlott lakásbiztosítás, vagy életbiztosítás, esetleg hiteltörlesztési biztosítás megkötése esetén is banktól függően.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés