Van olyan bankszámla, ami majdnem egy ezressel drágább, mint egy éve! Tegyél ellene!

Van olyan bankszámla, ami majdnem egy ezressel drágább, mint egy éve! Tegyél ellene!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-04-14
 

Mozgalmas egy évet tudhat maga mögött a lakossági bankszámlák piaca. Számlacsomagok jöttek-mentek, a bankok díjszabásai esetenként jócskán megemelkedtek, de több olyan bankot is találunk, ahol a bankszámla díjak jelentősen csökkentek. Mit jelent ez a pénztárcádra nézve? Körbenéztünk a bankszámlák között, hogyan változott a számlák fenntartási költsége egy év alatt!

1

Mit hozott a piac?

Jelentős változásokat a lakossági számlavezetésben az egy évvel korábbi állapotokhoz képest. Tizenhárom bank egy évvel ezelőtti legjobb ajánlatát szemügyre véve

  • 3 döntött úgy, hogy megpróbálja felvenni a kesztyűt az ügyfelekért folytatott versenyben azzal, hogy érdemben csökkentett díjain,
  • 3 pénzintézet nem tágított, így a díjakon nem is változtatott, míg
  • 7 piaci szereplőnél egyértelműen megemelkedett a bankszámla fenntartási költsége.

Bár a legnagyobb mértékben az Erste EgySzámla költségei csökkentek mégis a legdrágább számlacsomag címét továbbra is ez a bankszámla őrzi. (Fontos azonban megjegyezni, hogy az Erste Banknál azért találunk házon belül olcsóbb megoldást. Mégpedig a bank partnerein, köztük a Bankmonitoron keresztül nyitható Privilégium „L” számlát.) A legdrágábbak rangsorában nagyot lépett előre az MKB Bank, kétéves horizonton 965 Ft-os drágulást tudhat maga mögött a pénzintézet. Fontos viszont hangsúlyoznunk, hogy a banknál az elmúlt egy évben megújult a teljes számlacsomag kínálat. Ebből kifolyólag a mára már nem elérhető Napi bankkapcsolathoz kellet az új MKB Praktika számlacsomagot hasonlítanunk. A lényegen ez persze nem sokat változtat, az MKB Bank drágult meg a legjobban tavaly áprilishoz képest.

Nagy örömünkre szolgál, hogy nem csak drágulás történt. Érdemben csökkent a CIB Online, valamint az AXA OKÉ2 számlacsomagjának a költsége is – bár hozzátartozik, hogy volt miből engedni. Mindezek eredményeként ugyan mindketten előrébb léptek a bankok rangsorában, de ez egyelőre még mindig csak a középmezőnyhöz volt elegendő.

Mit hozott a Bankmonitor?

Független lakossági és vállalati banki termékeket bemutató, összehasonlító portálként abban igyekszünk segíteni, hogy minél könnyebben eligazodhass akár a bonyolult pénzügyi termékek között is. Az egyes banki termékek bemutatása mellett komoly energiákat fordítunk arra, hogy aktuális pénzügyi kérdésekről cikkek és elemzések formájában közzétegyük véleményünket, ezzel is támogatva az eligazodást az összetett pénzügyi kérdésekben.

Mindezek fényében és a spórolás jegyében továbbra is csak arra buzdítunk, hogy saját bankhasználati szokásaidat szem előtt tartva keresd meg a számodra legmegfelelőbb ajánlatot a bankok kínálatában!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés