Viszik a személyi kölcsönt, mint a cukrot

Viszik a személyi kölcsönt, mint a cukrot
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-07-09 Frissítve: 2021-07-01
 

Májusban rekorddöntésre került sor, amióta vezeti a jegybank a statisztikáit, ekkora összegben nem vettek fel személyi kölcsönt. A népszerűség nem jött váratlanul, hiszen míg mi is egyszerűbben megengedhetjük magunknak a hitelfelvételt, addig maga a termék is sokkal vonzóbbá vált. Sokkal olcsóbb, gyorsabban elérhető, ráadásul fedezet nélkül, mi kell még?

Szinte hihetetlen, hogy mekkora hiteléhsége van a lakosságnak, a májusi adatok szerint egyetlen hónap alatt közel 44 milliárd forintnyi személyi hitelt vettek fel az emberek. Egy évvel ezelőtt még alig 30 milliárdról beszélhettünk, ahhoz képest 43%-kal vagyunk fentebb. De ki emlékszik már az 5 évvel ezelőtti helyzetre, amikor májusban alig haladta meg a kihelyezett szerződéses összeg a 8 milliárd forintot (bő ötszörös növekedés).

Nagyon beszédes, hogy miközben 2013-ban egész évben (!) 89 milliárd forintot vettünk fel személyi hitel címszó alatt, addig 2018 első 5 hónapjában már majdnem a kétszerese (172,2 mrd Ft) jött össze. Az alábbi ábrán is kiválóan megmutatkozik, hogy a lakáshitelek mellett a személyi kölcsönök piaca is magára talált.

A közel 45 milliárd forintos felvett összes hitel májusban elképesztően magas szám, ha visszanézzük a teljes jegybanki adatsort, akkor 2004 óta nem volt erre példa. Minden idők legnagyobb személyi kölcsön kihelyezése olyan nagy, hogy ahhoz csak a lakáshitelek mérhetők, ahol a kihelyezés májusban 76 milliárd forint volt.

Mire fel ez a nagy fedezetlen hitel felvételi kedv? Egyik oldalról mi magunkban kell keresni a választ. Az utóbbi évek folyamatos magas bérnövekedése, a munkanélküliség drasztikus esése és a kiszámíthatóbb családi költségvetési kilátások mind-mind hozzájárultak a hitelfelvétel növekedésében. De persze a szükség is hozzájárul a trend erősítéséhez, a lakáshitelezés felfutásával összhangban egyre többen szorulnak rá az ingatlannal kapcsolatos kiadások személyi kölcsönből való fedezéséhez.

Másrészt magában a termékben, vagyis a személyi kölcsönben ajánlatos keresni az okokat. Az alábbiakban pontokba szedve bemutatjuk a legfőbb érveket a hitel mellett:

  • nincs szükség ingatlanfedezetre ezért cserébe, így valójában csak egy megfelelő jövedelmet és munkaviszonyt kell felmutatni a hitelezhetőséghez,
  • a hitel felvétele nagyon gyorsan megy, akár néhány órán belül tudják utalni a kért összeget egyes bankok a saját ügyfeleiknek a gyorsított hitelminősítés jóvoltából (legrosszabb esetben is egy hét alatt lezongorázható a folyamat),
  • néhány év leforgása alatt feleződött a személyi kölcsönök kamata, a legolcsóbb hitelek átlagos jövedelem mellett már 10% körüli THM-mel elvihetők,
  • a hitel kezdeti költségei sem megterhelőek, többek között olyan tételeket lehet megspórolni, mint az értékbecslés, a közjegyzői okirat vagy a jelzálogbejegyzés (néhány tízezer forintból megvan minden),
  • a személyi kölcsönt jellemzően fix kamatozással adják oda a bankok, így kiszámítható a törlesztőrészlete, nem kell hozamemelkedésnél a törlesztő elszállásától tartani.

Nem marad más hátra, mint hogy megnézd a kalkulátorunkkal, hogy mekkora személyi kölcsönt vehetsz fel.

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés