Hogyan lehet lakást vásárolni 10% önerővel? (videó)

Hogyan lehet lakást vásárolni 10% önerővel? (videó)
Hirdetés
Hirdetés

Videó2024-06-25
 

2024. januárjától egyes esetekben nem szükséges ingatlanvásárláshoz legalább a vételár 20%-át biztosítani önerőként. Elégséges lehet csupán 10% saját megtakarítást felhasználni álmaink otthonának megszerzéséhez. De mikor él ez a lehetőség? Mely bankoknál érhető el az „önerő kedvezmény”? Mik az előnyei és hátrányai?

Legújabb videónkban a lakásvásárlás, lakáshitelezés egy speciális új lehetőségét fejtjük ki részletesen. 2024-től ugyanis bizonyos esetekben elég lehet 10% önerő – saját megtakarítás – új otthonunk megvásárlásához. Ez egyben azt is jelenti, hogy a vételár 90%-át finanszírozhatjuk lakáshitelből. (Ez az arány a tavalyi év végéig minden esetben 20-80% volt.

A magasabb kölcsönössszeg természetesen nagyobb törlesztőrészletet is jelent, így ez a lehetőség azoknak lehet jó, akik megfelelnek a specális jogszabályi előírásoknak, magas igazolt jövedelemmel rendelkeznek és relatív kevés a megtakarításuk.

De jöjjenek a részletek, miről is lesz szó pontosan a videóban:

  • Egy példán keresztül megnézhetjük mit is jelent a 10% önerő.
  • Milyen jogszabályi előírásoknak kell megfelelni a kisebb önerőelváráshoz?
  • Mely bankoknál érhető el ez a lehetőség?
  • Milyen egyedi elvárásoknak kell megfelelni a jogszabályi feltételek mellett?
  • Miért érdemes előzetes hitelminősítést kérni?
  • Mi értelme van az előzetes értékbecslésnek?
  • Milyen kockázata lehet a 10% önerőnek, magasabb hitelösszegnek?

 

 

Érdemes alaposan átgondolni a lehetőséget mérlegelve ennek előnyeit és hátrányait. Ennek során mindenképpen fel kell mérni, össze kell hasonlítani a banki ajánlatokat. Ehhez tökéletes eszköz lehet a Bankmonitor lakáshitel kalkulátora. A kalkulátor kezelni tudja a 10% önrővel történő hiteligénylést is.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés