Lehet, hogy cégednek is lehetne Agrár Széchenyi Kártyája?

Lehet, hogy cégednek is lehetne Agrár Széchenyi Kártyája?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-01-24 Frissítve: 2021-08-09
 

A napi likviditás fenntartása a cégek számára az egyik legfontosabb feladat. Egy folyószámlahitelkeret pontosan ezt tudja biztosítani. Nem mindegy azonban, hogy ez milyen költségekkel jár. Tudtad, hogy vannak olyan hitelkonstrukciók, ahol csak a ténylegesen felhasznált pénzösszeg és nem a teljes keret után kell kamatot fizetned? Tudtad, hogy vannak támogatott folyószámlahitel-programok, és azon belül is rendkívül kedvező konstrukciók? Ha nem, akkor érdemes volna megnézned, hogy vállalkozásod számára elérhető-e az egyik legkedvezőbb folyószámlahitel csomag, az Agrár Széchenyi Kártya!

Jó, ha van egy hitelkeretünk, amihez azonnal hozzá tudunk jutni

A folyószámlahitel minden cég életében elengedhetetlen ahhoz, hogy a napi likviditásunkat gond nélkül biztosítani tudjuk. Felkészültnek kell lennünk az olyan váratlan eseményekre, amikor egy-egy számlánk ellenértéke a vártnál később érkezik be, vevőnk fizetési nehézsége, vagy akár egy vitatott kérdés miatt. Nem egy olyan esetet láttunk már, amikor egy általános NAV vizsgálat akasztotta meg a várt áfa-visszaigénylésünk tervezett időben való megérkezését. Ezek azok az események, melyekre biztonsági okok miatt kell felkészülnünk.

Ám amiatt is jól jöhet egy folyószámla hitelkeret, hogy megragadhassuk a váratlan, jó pénzügyi lehetőségeket. Például ne kelljen visszamondanunk egy nagyobb megrendelést csak azért, mert nem áll rendelkezésünkre elegendő szabad pénzforrás ahhoz, hogy a nagyobb tétel alapanyagszükségletét megfinanszírozzuk.

Hirdetés

Hirdetés

Csak akkor kell fizetni a pénzért, ha használjuk is!

Fontos tudni, hogy a piacon több olyan folyószámlahitelcsomag érhető el , melynek nincs rendelkezésre tartási díja, azaz a rendelkezésünkre álló pénzért csak akkor kell fizetnünk, ha azt ténylegesen használjuk is.

A kamattámogatást biztosító Széchenyi Hitelprogram keretében elérhető folyószámlahitelek – Széchenyi Hitelkártya és Agrár Széchenyi Kártya – is rendelkezésre tartási díj nélkül vehetők igénybe.

Rendkívül kedvező és a lehető legnagyobb nagyságban érhető el

Az Agrár Széchenyi Kártya az 1%-os kamattámogatás helyett – ami a „sima” Széchenyi Hitelkártyánál 10 millió forintos hitelkeretig biztosított – jóval magasabb, 4%-os támogatással rendelkezik, ami a 4%-os kamatfelár és a gyakorlatilag 0% körüli BUBOR mellett szinte 0%-os kamatozást jelent.

További rendkívüli előnye az Agrár Széchenyi Kártyának, hogy  itt az árbevétel 10-20%-a helyett akár az árbevételünk 30%-át is megkaphatjuk hitelkeretként. Nem beszélve arról, hogy az egyéb költségek közé számító támogatásokat is figyelembe tudják venni az árbevételünkben, nem úgy, mint a „sima” Széchenyi Hitelkártyánál, illetve az egyéb piaci alapú folyószámla hitelkonstrukcióknál.

A konstrukció sajnos amellett, hogy csak az agrár szektorban és a közvetlenül hozzá kapcsolódó üzletágakban tevékenykedő vállalkozások részére biztosított, ráadásul nem is minden banknál elérhető. Több ügyfelünk esetében tapasztaltuk már, hogy mivel a számlavezető bankjánál nem volt elérhető a konstrukció, nem is kapott tájékoztatást arról, hogy vállalkozása valójában egy jóval kedvezőbb támogatott hitelkonstrukció igénybevételére is alkalmas lenne.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

    Jó hír: nemrég bővült a jogosultak köre

    Vannak olyan tevékenységi körök, ahol nem egyértelmű az agrár vonatkozás – jó példák erre a pékségek, illetve a dohányboltok-, emiatt meg sem fordul a tulajdonosok fejében az Agár Széchenyi Kártya gondolata.

    Kérd szakértő kollégánk közvetlen segítségét!

    Kiderítjük, hogy vállalkozásod jogosult-e az Agrár Széchenyi Kártyára, mint ahogy abba is segítünk eligazodni, hogy mely bankoknál érhető el a termék. Ráadásként segítünk neked a hiteligénylés során, hogy levegyük válladról a stresszt!

    Érdeklődj szakértőnknél
    Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Bankmonitor
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
    Hirdetés
    Hirdetés