Adósságrendező hitel kalkulátor

Cseréld le hiteleid egyetlen kedvezőbb személyi kölcsönre!
Ft
év
Ft
Részletes kereső
hónap

Jobb tudni!
Ha nem fedezetlen kölcsönt vagy kölcsönöket szeretnél rendezni (például folyószámlahitel, áruhitel, hitelkártya, személyi kölcsön), hanem jelzáloghitelt (például lakáshitel), akkor használd a Hitelkiváltás kalkulátort!

Így cserélheted kedvezőbbre meglévő hiteleid

Kalkuláció

Add meg, milyen hitelt keresel, és válaszd a számodra legkedvezőbbet.

Érdeklődés

Add le érdeklődésed a választott személyi kölcsönre, és szakértőnk visszahív.

Ügyintézés

Megválaszoljuk a kérdéseid és megtudhatod, hogy előreláthatólag mekkora hitelre számíthatsz.

Szerződéskötés

A szerződést közvetlenül a bankkal kötöd, ahonnan ezután átutalják számodra a pénzt.

Személyi kölcsön legfőbb jellemzői

 • 2-5 munkanap alatt a számládon lehet a pénz
 • Online is igényelheted a Bankmonitoron keresztül
 • Szakértőink részletes felvilágosítást adnak
  a feltételekről és a termékek közötti különbségekről
 • Ingatlanfedezet nélkül felvehető hitel
 • Igazolt jövedelemre van szükség a hitel felvételéhez
 • A kamat a felvett hitel összeg és az igazolt jövedelem nagyságától függ

Mit érdemes tudni az adósságrendező hitelről?

Mi az adósságrendezés?

Adósságrendezés során meglévő hitelünket vagy hiteleinket egy új, kedvezőbb kölcsönre cseréljük le. Lényege, hogy a cserével jobb helyzetbe kerüljünk, ami lehet akár biztonságosabb konstrukció, alacsonyabb törlesztőrészlet, rövidebb futamidő, esetleg átláthatóbb, könnyebben kezelhető tartozás.

A régi és az új hitel lehet egyazon banknál, de ez nem feltétel. A bankok kínálnak kifejezetten adósságrendezés céljára személyi kölcsönt, jelzáloghitelt és Babaváró hitelt, ami azért lehet előnyös, mert így a kiváltandó hitel havi törlesztőjét már nem veszik figyelembe a JTM (jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató) számítás során, hiszen azt a kiváltást követően már nem kell fizetni. Ezáltal visszaállítható korábban esetleg elvesztett hitelképességünk.

Az adósságrendező hitel kalkulátor működése

A Bankmonitor Adósságrendező hitel kalkulátorával tehát meglévő fedezetlen (nem jelzálog alapú) hitelünket vagy hiteleinket válthatjuk ki, vonhatjuk össze. Ha tehát nem rendelkezel jelzáloghitellel, vagy nem jelzáloghiteledet szeretnéd kiváltani, hanem egyéb kölcsöneidet (például áruhitel, folyószámla hitelkeret, személyi kölcsön, hitelkártya tartozás), akkor használd az Adósságrendező hitel kalkulátort!

Kinek és miért éri meg az adósságrendező kölcsön igénylése?

A meglévő hitelek kiváltása egyetlen személyi kölcsönnel

Ha valaki több hitellel (személyi kölcsön, áruhitel, hitelkártya tartozás, folyószámla hitel) rendelkezik, nehézkes lehet átlátni, hogy pontosan milyen kamatokat fizet, a kondíciók mennyire kedvezőek az aktuális piaci környezetben. Ilyen esetben megfontolandó az adósságrendezés, vagyis a meglévő hitelek kiváltása egyetlen hitellel.

Alacsonyabb havi törlesztőrészlet

Adósságrendező hitellel legtöbbször a hiteltörlesztésre fordított összeg is lecsökkenthető, vagyis havi szinten megtakarítás érhető el. Az elmúlt időszakban a hitelkamatok drágultak, de már akad olyan pénzintézet, amelynél csökkenésnek indultak a kamatok. Könnyen lehet, hogy a meglévő hitelnél találhatunk kedvezőbbet. Egyébként is érdemes 1-2 évente körülnézni a hitelpiacon, megvizsgálni meglévő hiteleinket és ellenőrizni, hogy mekkora pénzügyi előnyre tehetünk szert az adósságrendezéssel.

Hitelképesség visszaállítása

Amennyiben meglévő hiteleinket kedvezőbb kamatozásúra cseréljük, ezzel pedig a hiteltörlesztésre fordítandó összeg csökken, akkor az adós hitelképessége is visszaállítható.

Adósságrendező hitel ingatlanfedezet nélkül

Ha személyi kölcsönnel vagy Babaváró hitellel váltanánk ki meglévő hitelünket/hiteleinket, akkor nem lesz szükség ingatlanfedezetre, a hitel biztosítékaként az igazolható, havi nettó jövedelmünk fog szolgálni a bank számára.

Hitelkiváltás ingatlanfedezettel

Amennyiben jelzáloghitellel szeretnénk meglévő kölcsöneinket kiváltani, akkor ehhez szükség lesz megfelelő ingatlanfedezet bevonására a hitelszerződésbe. A fedezetként bevont ingatlan becsült forgalmi értékének legfeljebb 80%-a lehet a hitelösszeg, de a banki gyakorlat inkább a 60-70%-hoz áll közelebb.

Az adósságrendező hitel költségei

A hitelkiváltás költségei két részből tevődnek össze: a kiváltandó hitel végtörlesztésének díjából, valamint az új hitel költségeiből. A végtörlesztési díj bankonként és hiteltípusonként eltérő mértékű, de átlagosan a tőketartozás 1-2%-ával lehet számolni.

A hitelkiváltó személyi kölcsönnél jellemzően nincs, vagy csak minimális az induló költség, míg egy jelzáloghitel igénylésekor akár százezres nagyságú induló díjra is számítanunk kell.

Az adósságrendező kölcsön igénylésének menete

Az adósságrendező személyi kölcsön fontos feltétele, hogy az igénylő hitelképes legyen, vagyis rendelkezzen megfelelő mértékű igazolt jövedelemmel. Amennyiben lakáshitellel (vagyis jelzáloghitellel) váltaná ki meglévő hitelét, akkor fontos a megfelelő ingatlanfedezet megléte, ha személyi kölcsönt vagy Babaváró hitelt igényelne ezzel a céllal, akkor erre természetesen nincs szükség.

Az adósságrendezés vagy hitelkiváltás tulajdonképpen nem más, mint egy új hitelfelvétel, ahol a hitelcél egy vagy több meglévő kölcsön kifizetése. Ezért az igénylés menete megegyezik egy lakáshitel, egy személyi kölcsön vagy éppen egy Babaváró hitel felvételének menetével.

Az adósságrendező személyi kölcsön átfutási ideje

Amennyiben személyi kölcsönt igényelnénk kiváltásra, akkor ennek átlagos átfutási ideje néhány nap, de legfeljebb 1-2 hét. Babaváró hitelnél a bankoknak 10 munkanapjuk van a benyújtott igény elbírálására.

Személyi hitel adósságrendezésre KHR listásoknak

Az aktív KHR listás adósok (más néven a BAR listások) nem hitelképesek, így számukra egy új kölcsön igénylése nem lehetséges.

Babaváró támogatás adósságrendezésre

Bár a Babaváró hitel szabad felhasználású, valójában a bankok maguk döntik el, hogy ezen a téren megszabnak-e a korlátozást. Vagyis, aki az első útjába kerülő banknál igényel ilyen támogatott hitelt, az könnyen szembesülhet azzal, hogy nem kap arra pénzt, amire szeretne. Gyakori például a hitelkiváltási, adósságrendezési cél korlátozása a kamattámogatott hitelből.

A Bankmonitor gyűjtése szerint a következő bankok engedélyezik adósságrendezési céllal felvenni a Babaváró támogatást: CIB Bank, Erste Bank, OTP Bank, UniCredit Bank. Azonban a bankok gyakorlata sem egységes. Az Erste például csak a személyi kölcsönöket és a jelzáloghiteleket engedi kifizetni, míg a CIB-nél ezeken felül az autólízing és a gépjármű hitel esetében is élhetnek az adósok a tartozás rendezésének lehetőségével.

Az UniCredit még megengedőbb, náluk a folyószámlahitelt, a hitelkártya tartozást, az autó és ingatlan lízinget, a gyűjtőszámlahitelt, sőt a munkáltatói és az önkormányzati kölcsönt is ki lehet váltani Babaváróval. Az OTP Bank pedig a bank saját hiteleinél engedélyezi csak a kiváltást, mint hitelcélt.

Autóhitel kiváltása adósságrendező hitellel

Akár autóhitel vagy áruhitel is kiváltható személyi kölcsönnel, lakáshitellel vagy Babaváró hitellel. Az, hogy ezek közül melyik elérhető, illetve melyik jelenti az optimális megoldást, az igénylő egyedi helyzetétől függ.

Mely bankok kínálnak jelzáloghitelt hitelkiváltásra?

A Bankmonitor adósságrendező hitel kalkulátora alapján jelenleg a következő bankok kínálnak lakáscélú hitel kiváltására jelzáloghitelt: K&H Bank, Erste Bank, CIB Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, MBH Bank, OTP Bank, Cetelem Bank.

Nézd meg, hogy mennyit spórolhatsz hiteleid kiváltásával a Bankmonitor Adósságrendező hitel kalkulátorával!

Kalkulálok

Miben segíthet a Bankmonitor?

Találd meg a legkedvezőbb ajánlatokat a Bankmonitor hitelkalkulátorával

A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorának segítségével összehasonlíthatod a banki kölcsönöket. Ráadásul a megadott adatok alapján személyre szabott ajánlatokat láthatsz a találati listában, illetve a részletes kereső használatával a hitelek összehasonlítása még pontosabb képet ad a lehetőségekről.

A Bankmonitor kalkulátora a hitelpiac 95 százalékát lefedi, az alábbi pénzintézetek ajánlataival találkozhatsz, ha minket választanál:

 • CIB Bank
 • Erste Bank
 • OTP Bank
 • Raiffeisen Bank
 • K&H Bank
 • UniCredit Bank
 • MBH Bank
 • Cetelem Bank

Sőt a Mennyi hitelt kaphatok kalkulátor segítségével azt is megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mennyi hitel felvételére lehetsz jogosult az egyes pénzintézeteknél. Ha számodra az igényelt összeg fontos, akkor érdemes ezzel a lépéssel kezdened.

Tudj meg mindent a Bankmonitor oldalát olvasva a személyi kölcsönről

Természetesen a speciális részleteket, egyedi elvárásokat nem tudja minden esetben a kalkulátor visszaadni. Éppen ezért érdemes lehet a Bankmonitor oldalán található tájékoztatókat, leírásokat is elolvasni. Így megismerheted az általános elvárásokat és sok esetben az egyes bankok speciális feltételeit is.

A Bankmonitor hitelszakértői Ismerik a bankok közötti különbségeket

Érdemes a kalkulációt követően a hiteligénylést is a Bankmonitoron keresztül elindítanod. Szakértő kollégáink ismerik az összes bank egyedi eljárását, az apró részleteket is. Segítenek kiválasztani azt a pénzintézetet, amelyik a legnagyobb eséllyel adja meg neked a kért hitelösszeget.

Segítünk a dokumentumok összegyűjtésében, az igénylés benyújtásában

Nem csak az egyedi bírálati elvekkel, hanem az igényléshez szükséges dokumentumokkal is tisztában vannak a Bankmonitor szakértői. Segítenek a szükséges papírok összegyűjtésében és magában az igénylésben is. Ezzel annak esélye is jelentős csökkeni fog, hogy valami lényeges papír lemarad: ezáltal a bírálati idő lerövidülhet, a pénz kifizetése is gyorsabban megtörténhet.

Kedvezőbb feltételekkel kaphatod meg a kölcsönt a Bankmonitoron keresztül

Akár anyagi előnye is lehet annak, hogy a Bankmonitort választod. Egyes esetekben ugyanis ügyfeleik számára speciális díjkedvezményeket biztosítanak a bankok abban az esetben, ha a Bankmonitoron keresztül igénylik a hitelt. (Ez lehet akár egy kamatkedvezmény, vagy épp az előtörlesztési díj mérséklése is.)

Szolgáltatásunk számodra teljesen ingyenes

Egyáltalán nem lényegtelen az sem, hogy szolgáltatásunk teljesen ingyenes számodra. A Bankmonitor bevétele a bankoktól származik, hiszen megkönnyítjük az ő munkájukat is: számos adminisztrációs terhet levéve a banki ügyintézők válláról.

Adósságrendező hitel kalkulátorunk az alábbi bankok termékeit tartalmazza
Hirdetés

Blogajánló

Hirdetés
Hirdetés