Hitelkiváltás kalkulátorHitelkiváltás kalkulátor

Spórolj milliókat!Hitelkiváltással meglévő jelzáloghiteled kedvezőbbre cserélheted.
Ft
év
Ft
Ft
Részletes lakáshitel kalkulátor
*Amennyiben a hitel futamideje nem hosszabb mint a kamatperiódusa, akkor a végig fix– kockázatmentes kategóriába soroljuk.
Ft
Ft
Ft
Kamatperiódus
*Amennyiben a hitel futamideje nem hosszabb mint a kamatperiódusa, akkor a végig fix– kockázatmentes kategóriába soroljuk.
Ingatlan adatai
Család adatai
Hitelek és megtakarítások
Ft
Ft
Ft
Vállalt feltételek
CSOK és egyéb beállítások

Jobb tudni
Akár 10% önerő is elegendő lehet, ha első lakás vásárlása előtt állsz! A 2024. januárjától érvényes MNB rendelet alapján a hitelösszeg tehát az ingatlan értékének akár 90%-a is lehet, ha megfelelsz a feltételeknek:
  • igényléskor nem töltheted be a 41. életéved (adóstársra ez szintén érvényes)
  • adósként és adóstársként sem rendelkezhettél korábban ingatlanban 50%-ot elérő tulajdoni hányaddal, kivéve olyan lakás, melyet jogszabály alapján haszonélvezeti jog terhelt.
Jobb tudni!
Ha nem jelzáloghitelt, hanem fedezetlen kölcsönt vagy kölcsönöket szeretnél rendezni (például folyószámlahitel, áruhitel, hitelkártya, személyi kölcsön), akkor használd az Adósságrendező hitel kalkulátort!

Szakértőink, akik Neked segítenek

Így cserélheted kedvezőbbre meglévő drága jelzáloghiteled

Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Érdeklődés

Add le érdeklődésed a választott lakáshitelre, és szakértőnk visszahív.

Ügyintézés

Ha kiválasztottad a számodra megfelelő bankot, segítünk az ügyintézésben is.

Megtörténik a hitelkiváltás

Az új bank rendezi meglévő tartozásodat. Innentől már kedvezőbb lesz a törlesztés.

Hitelkiváltás kalkulátorunk az alábbi bankok termékeit tartalmazza

Amit tudni érdemes a hitelkiváltásról

Mi az a hitelkiváltás?

A hitelkiváltás során meglévő hitelünket vagy hiteleinket egy új, kedvezőbb kölcsönre cseréljük le. Lényege, hogy a cserével jobb helyzetbe kerüljünk, ami lehet akár biztonságosabb konstrukció, alacsonyabb törlesztőrészlet, rövidebb futamidő, esetleg átláthatóbb, könnyebben kezelhető tartozás.

A régi és az új hitel lehet egyazon banknál, de ez nem feltétel. A bankok kínálnak kifejezetten hitelkiváltás céljára jelzáloghitelt, személyi kölcsönt és Babaváró hitelt, ami azért lehet előnyös, mert így a kiváltandó hitel havi törlesztőjét már nem veszik figyelembe a JTM (jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató) számítás során, hiszen azt a kiváltást követően már nem kell fizetni. Ezáltal egy korábban esetleg elvesztett hitelképesség is visszaállítható.

Kinek és miért éri meg a hitelkiváltás?

Nagyobb biztonság

Amennyiben valaki változó kamatozású (vagyis egy éves vagy ennél rövidebb kamatperiódusú) hitellel rendelkezik – mint például a forintosított devizahitelesek jelentős része –, az hitelkiváltással csökkentheti a kamatkockázatát azzal, hogy hosszabb időre fixált kamatú hitelre vált. Ebben az esetben a havi törlesztő nem feltétlenül fog csökkenni, viszont az adós biztos lehet benne, hogy a kamatperiódusok alatt a hitelkamat, ezzel pedig a havi fizetnivaló nem emelkedhet.

A változó kamatozású lakáshitellel rendelkezőket jelenleg a kamatstop védi, ugyanakkor érdemes még a védelem lejárta előtt utánajárni, lehet-e kedvezőbbre, biztonságosabbra váltani. Ebben segít a hitelkiváltás kalkulátor.

Alacsonyabb havi törlesztő

Az elmúlt időszakban a hitelkamatok drágultak, de már akad olyan pénzintézet, amely csökkentette lakáshitele kamatát. Könnyen lehet, hogy a meglévő hitelnél találhatunk kedvezőbbet. Egyébként is érdemes 1-2 évente körülnézni a hitelpiacon, megvizsgálni meglévő hiteleinket és ellenőrizni, hogy egy hitelkiváltással mekkora pénzügyi előnyre tehetünk szert.

Adósságrendezés

Előfordul, hogy valaki több hitellel (személyi kölcsön, áruhitel, hitelkártya tartozás) rendelkezik, így a végén már nehezen látja át, pontosan milyen kamatokat fizet, a kondíciók mennyire kedvezőek. Ilyen esetben megfontolandó az adósságrendezés, vagyis a meglévő hitelek kiváltása egyetlen hitellel. Ezzel legtöbbször a hiteltörlesztésre fordított összeg is lecsökkenthető, vagyis havi szinten megtakarítás érhető el.

Hitelképesség visszaállítása

Amennyiben meglévő hiteleinket kedvezőbb kamatozásúra cseréljük, ezzel pedig a hiteltörlesztésre fordítandó összeg csökken, akkor az adós hitelképessége is visszaállítható.

Hitelkiváltás ingatlanfedezettel?

Amennyiben jelzáloghitellel szeretnénk meglévő kölcsöneinket kiváltani, akkor ehhez szükség lesz megfelelő ingatlanfedezet bevonására a hitelszerződésbe. A fedezetként bevont ingatlan becsült forgalmi értékének legfeljebb 80%-a lehet a hitelösszeg, de a banki gyakorlat inkább a 60-70%-hoz áll közelebb.

Hitelkiváltás ingatlanfedezet nélkül?

Ha személyi kölcsönnel vagy Babaváró hitellel váltanánk ki meglévő hitelünket/hiteleinket, akkor nem lesz szükség ingatlanfedezetre.

Hitelkiváltás költségei?

A hitelkiváltás költségei két részből tevődnek össze: a kiváltandó hitel végtörlesztésének díjából, valamint az új hitel költségeiből. A végtörlesztési díj bankonként és hiteltípusonként eltérő mértékű, de átlagosan a tőketartozás 1-2%-ával lehet számolni.

Egy jelzáloghitelnél a közjegyzői és értékbecslési díjjal együtt több százezer forint is lehet az egyszeri induló költség. A bankok azonban sok esetben elengedik, vagy visszatérítik ezek jelentős részét, ezért választáskor erre is érdemes odafigyelni.

Hitelkiváltás menete

A hitelkiváltás fontos feltétele, hogy az igénylő hitelképes legyen, vagyis rendelkezzen megfelelő összegű igazolt jövedelemmel. Amennyiben lakáshitellel (vagyis jelzáloghitellel) váltaná ki meglévő hitelét, akkor fontos a megfelelő ingatlanfedezet megléte, ha személyi kölcsönt vagy Babaváró hitelt igényelne ezzel a céllal, akkor erre természetesen nincs szükség.

A hitelkiváltást tulajdonképpen nem más, mint egy új hitelfelvétel, ahol a hitelcél egy vagy több meglévő kölcsön kifizetése. Ezért az igénylés menete megegyezik egy lakáshitel, egy személyi kölcsön vagy éppen egy Babaváró hitel felvételének menetével.

A hitelkiváltás átfutási ideje

Amennyiben jelzáloghitelt igényelnénk kiváltásra, akkor ennek átlagos átfutási ideje 1-1,5 hónap, míg a személyi kölcsönnél ugyanez néhány nap, de legfeljebb 1-2 hét. Babaváró hitelnél a bankoknak 10 munkanapjuk van a benyújtott igény elbírálására.

Hitelkiváltás KHR listásoknak

Az aktív KHR listás adósok (más néven a BAR listások) nem hitelképesek, így számukra a hitelkiváltás nem lehetséges.

Babaváró támogatás hitelkiváltásra

Bár a Babaváró hitel szabad felhasználású, valójában a bankok maguk döntik el, hogy ezen a téren megszabnak-e a korlátozást. Vagyis, aki az első útjába kerülő banknál igényel ilyen támogatott hitelt, az könnyen szembesülhet azzal, hogy nem kap arra pénzt, amire szeretne. Gyakori például a hitelkiváltás korlátozása az “ingyen” hitelből.

A Bankmonitor gyűjtése szerint a következő bankok engedélyezik kiváltási céllal felvenni a Babaváró támogatást: CIB Bank, Erste Bank, OTP Bank, UniCredit Bank. Azonban a hitelkiváltást lehetővé tevő bankok gyakorlata sem egységes. Az Erste például csak a személyi kölcsönöket és a jelzáloghiteleket engedi kifizetni, míg a CIB-nél ezeken felül az autólízing és a gépjármű hitel esetében is élhetnek az adósok a hitelkiváltás lehetőségével.

Az UniCredit még megengedőbb, náluk a folyószámlahitelt, a hitelkártya tartozást, az autó és ingatlan lízinget, a gyűjtőszámlahitelt, sőt a munkáltatói és az önkormányzati kölcsönt is ki lehet váltani Babaváróval. Az OTP Bank pedig a bank saját hiteleinél engedélyezi csak a kiváltást, mint hitelcélt.

Autóhitel kiváltása

Akár autóhitel vagy áruhitel is kiváltható személyi kölcsönnel, lakáshitellel vagy Babaváró hitellel. Az, hogy ezek közül melyik elérhető, illetve melyik jelenti az optimális megoldást, az igénylő egyedi helyzetétől függ.

A hitelkiváltás kalkulátor működése

A Bankmonitor Hitelkiváltás Kalkulátora meglévő hitelünk vagy hiteleink adatai alapján pontos információval szolgál arra nézve, hogy jelenleg találhatunk-e kedvezőbb kamatú vagy biztonságosabb jelzálog hitelterméket helyette.

Az adósságrendező kalkulátor működése

A Bankmonitor Adósságrendező hitel kalkulátorával meglévő fedezetlen (nem jelzálog alapú) hitelünket vagy hiteleinket válthatjuk ki, vonhatjuk össze. Ha tehát nem rendelkezel jelzáloghitellel, vagy nem jelzáloghiteledet szeretnéd kiváltani, hanem egyéb kölcsöneidet (például áruhitel, folyószámla hitelkeret, személyi kölcsön, hitelkártya tartozás), akkor használd az Adósságrendező hitel kalkulátort!

Mely bankok kínálnak jelzáloghitelt kiváltásra?

A Bankmonitor lakáshitel kalkulátor alapján jelenleg a következő bankok kínálnak lakáscélú hitel kiváltására jelzáloghitelt: K&H Bank, Erste Bank, CIB Bank, Raiffeisen Bank, MagNet Bank, UniCredit Bank, MBH Bank, OTP Bank.

Nézd meg, hogy mennyit spórolhatsz lakáscélú hitelkiváltással a Bankmonitor hitelkalkulátorával!

Kalkulálok

További hitel- és támogatás kalkulátorok

Adósságrendező
hitel

Derítsd ki, hogy van-e kedvezőbb meglévő fedezetlen (nem jelzálog) kölcsönödnél!
Kalkuláció indítása

Mennyi lakáshitelt
kaphatok?

Tudd meg, hogy jövedelmed és meglévő hiteleid alapján maximálisan mekkora összegű lakáshitelt kaphatsz.
Kalkuláció indítása

Otthonteremtési
támogatás

Tudj meg többet lakásáfa kedvezmény, lakásfelújítási támogatás, CSOK és Babaváró támogatás témakörben!
Kalkuláció indítása

Babaváró
hitel

Számítsd ki hitelkalkulátorunkkal, hogy mennyi Babaváró hitelre vagy jogosult!
Kalkuláció indítása

CSOK
támogatás

Tudd meg, mennyi CSOK támogatást kaphatsz lakásvásárlásra, építésre vagy bővítésre!
Kalkuláció indítása

Szabad
felhasználású hitel

Szabad célú jelzáloghitelek akár 100 millió Ft hitelösszegig. Kalkulálj és találd meg a legkedvezőbb ajánlatokat!
Kalkuláció indítása

Személyi
kölcsön

14 bank szabad felhasználású, fix kamatú személyi kölcsöneinek összehasonlítása pillanatok alatt.
Kalkuláció indítása

Támogatott
felújítási hitel

Akár 6 millió Ft kedvezményes hitel az otthonfelújítási támogatás előfinanszírozására. Kalkulálj a részletekért!
Kalkuláció indítása
Hirdetés

Blogajánló

Hirdetés
Hirdetés