Készpénzfelvétel
Hirdetés
Hirdetés

2012-09-06
 

A készpénzfelvétel fontos pontja minden bankszámlának, hiszen sokszor lehet szükség készpénzre és komoly költségei lehetnek annak, ha többször veszünk fel egy hónapban pénzt.

A készpénzfelvétel fontos pontja minden bankszámlának, hiszen sokszor lehet szükség készpénzre és komoly költségei lehetnek annak, ha többször veszünk fel egy hónapban pénzt. Nem mindegy, hogy a bank saját automatájából (ATM) vagy más bank automatájából veszünk fel pénzt, az se, hogy mennyit és hányszor és természetesen az se, hogy külföldön, vagy itthon.

A magasnak gondolt költségek ellenére, ha utánanézünk, egészen le tudjuk csökkenteni a készpénzfelvétel költségeit. Sok banknál az első néhány készpénzfelvétel ingyenes és mindig érdemes odafigyelni, hogy csak a bank saját automatájából vegyünk fel pénzt. Ha pedig tehetjük, fizessünk kártyával, hiszen az mindig ingyenes, legyen az külföld, vagy Magyarország.

A pénztári készpénzfelvétel költsége általában a felvett összeg 0,2-0,7%-a, azaz egymillió forintonként akár hétezer forint is lehet.

Célszerű időnként ellenőrizni, hogy még mindig a számunkra legjobb számlacsomagot használjuk-e. Az utalási és egyéb banki költségeken több ezer forintot is spórolhatsz havonta. Ezzel az egyszerű kalkulátorral máris ellenőrizheted.


Hirdetés
Hirdetés