2 millió forintra van szükséged? Ezek a legjobb hitelkonstrukciók

2 millió forintra van szükséged? Ezek a legjobb hitelkonstrukciók
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-08-28 Frissítve: 2022-08-31
 

Számos hitelcél és régen dédelgetett álom megvalósításának eszköze lehet két millió forint. Mire igényelnek a magyarok jelenleg ennyi pénzt? Melyek a legnépszerűbb hiteltípusok és mit kínálnak jelenleg a bankok? A Bankmonitor elemzői körüljárták a témát.

Borúlátóbbak vagyunk, mint egy éve

Augusztus 24-én látott napvilágot a Cetelem legfrissebb reprezentatív kutatása, amely szerint szerint egyre emelkedik azok aránya, akik úgy látják, hogy a tavalyi évhez képest pénzügyi lehetőségeik jelentősen romlanak. A háztartások a konyhapénz tekintetében havonta mintegy 100 ezer forintos többletkiadásra számítanak, ha nem mondanak le azokról az árukról, amelyeket korábban a kosárba tettek. 

Az áremelkedés azokat a termékeket sújtja leginkább, amelyeket leggyakrabban fogyasztunk. A magyarok majdnem fele olcsóbb alternatívákat keres a boltok polcain, 46 százalékuk inkább lemond a korábban vásárolt élelmiszerek egy részéről.

Hirdetés

Hirdetés

Mire tervezünk hitelt felvenni?

Az infláció száguldása mellett a lakosság közel 60 százaléka számít magasabb áram-, illetve gázszámlára. Mindezek miatt természetszerűleg megnövekedett azok aránya, akik a családi kassza egyensúlyban tartása érdekében igényelnének hitelt.

A megélhetés, mint hitelcél tehát egyre inkább előtérbe kerül, a magyarok 10 százaléka anyagi helyzete fenntartására, 5 százaléka pedig a megemelkedő rezsiköltségek miatt tervez hitelt igényelni a következő egy évben. 

A legnépszerűbb hitelcélok továbbra is a lakásvásárlás és a felújítás, a magyarok kedvenc hitele a személyi kölcsön, az átlagos hitelösszeg 1,2 millió forint.

Melyek a legkedvezőbb hitelkonstrukciók 2 millió forintra?

Mielőtt konkrét hitelterméket választunk, határozzuk meg a pontos hitelcélt. Ha olyan célt szeretnénk megvalósítani, amelyre konkrét kölcsön érhető el, az esetek többségében kedvezőbb költséggel találkozhatunk.

2 millió forint igénylésére az alábbi hitelcélok megvalósítása gyakori:

  • lakásvásárlás, lakásfelújítás
  • autóvásárlás, javítás
  • hitelkiváltás, adósságrendezés
  • szabad felhasználás (egy váratlan kiadás, például orvosi költség, házasságkötéshez, gyermekvállaláshoz kapcsolódó költségek, adósság, tartozás visszafizetése, anyagi helyzet rendezése).
Jó tudni
Ha a hitelcél adott, a hozzá leginkább illeszkedő megoldást kell megtalálnunk és ne halasszuk el összehasonlítani a bankok ajánlatait, hiszen a legjobb és legkedvezőtlenebb kölcsönök között hatalmas anyagi különbségek lehetnek.

A legnépszerűbb hitelkonstrukció továbbra is a személyi kölcsön, ami nem meglepő, hiszen számos hitelcélra, illetve szabadon is felhasználható. 

A Bankmonitor személyi hitel kalkulátora alapján a 3 legjobb ajánlat jelenleg szabad felhasználásra (2 millió forint igénylésére, 5 éves futamidőre, nettó 250 ezer forint jövedelemmel):

  1. UniCredit Bank – Stabil kamat személyi kölcsön: a törlesztőrészlet 45 318 forint, a THM 13,60 százalék, a teljes visszafizetés 2 719 035 forint.

  2. CIB Bank – CIB Előrelépő Személyi Kölcsön: a törlesztőrészlet: 45 639 forint, a THM 13,95 százalék, a teljes visszafizetés 2 738 359 forint.

  3. Raiffeisen Bank – Raiffeisen Személyi Kölcsön: a törlesztőrészlet: 45 968 forint, a THM 14,82 százalék, a teljes visszafizetés 2 778 101 forint.

Egy személyi kölcsönnél az igazolható havi nettó jövedelem mértéke határozza meg leginkább, hogy mekkora hitel igényelhető és milyen feltételekkel. A példa kedvéért lássuk, hogyan változnak az ajánlatok egy magasabb, havi nettó 400 ezer forintos jövedelemmel, azonos hitelösszeg és futamidő mellett:

  1. UniCredit Bank – Stabil kamat személyi kölcsön: a törlesztőrészlet 44 555 forint, a THM 12,75 százalék, a teljes visszafizetés 2 673 294 forint.

  2. MKB Bank – Maxi Plus Személyi kölcsön: törlesztőrészlet: a 44 886 forint, a THM 12,86 százalék, a teljes visszafizetés 2 693 160 forint.

  3. Takarékbank Zrt. – Takarék Fix Személyi Kölcsön: a törlesztőrészlet: 44 650 forint, a THM 13,00 százalék, a teljes visszafizetés 2 687 040 forint.

Látható, hogy magasabb jövedelemmel más és más bankok kínálják a legkedvezőbb személyi hitel termékeket, 400 ezer forintos fizetéssel alacsonyabb hitelköltséggel, ezáltal kedvezőbb havi törlesztőrészlettel és összes visszafizetendő költséggel számolhatunk.

Miért a személyi kölcsön?

A személyi hitel gyors és rugalmas, számos felhasználási mód adott, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább kedvezőt. 

  • Az igénylés legfeljebb néhány napot vesz igénybe és akár online is elintézhető,
  • az igényelhető összeg általánosságban 200 ezer és 10 millió forintig mozoghat,
  • nem szükséges hozzá fedezet,
  • a választott futamidő akár 8 év is lehet, amely alatt a kamat végig fix.

Érdemes egyéni kalkulációt készíteni, ahol beállítható a megfelelő hitelcél és a szükséges hitelösszeg. 

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Milyen hiteltípusok közül választhatunk még?

A személyi kölcsönön túl 2 millió forint igénylésére további hiteltípusok is rendelkezésre állnak; igényelhetünk jelzáloghitelt (szabad felhasználásra vagy lakáscélokra), támogatott Babaváró hitelt, a Lakásfelújítási támogatáshoz kapcsolódó Otthonfelújítási hitelt, vagy CSOK támogatást és a hozzá kapcsolódó kamattámogatott lakáshitelt is.

Lakáshitelt ingatlanfedezet felajánlásával igényelhetünk, amelyet számos lakáscélra felhasználhatunk, legyen szó építkezésről, lakásvásárlásról, felújításról, korszerűsítésről, bővítésről, vagy lakáscélú hitelkiváltásról.

Egy jelzáloghitel ugyanakkor jellemzően akkor előnyös, ha a hitelösszeg nagyobb, hiszen egy 10 millió forintos lakáshitel költsége jelentősen kedvezőbb, mint egy hasonló összegű személyi kölcsöné. Az optimális megoldás megtalálása érdekében mérlegelnünk kell, hogy a hitelcél, a hiteltípusok egyedi tulajdonságai és a havi költségek tükrében számunkra mi lesz ideális, ebben a Bankmonitor hitelszakértői nyújtanak segítséget, akár online, ingyenesen.

Ötlet
Érdemes körülnézni az Otthonteremtési támogatások háza táján is, hiszen számos kedvező állami segítség érhető el, amivel jelentősen faraghatunk a költségeken. Némiképp kilóg a sorból a kamattámogatott Babaváró hitel, de házaspároknak szintén kedvező alternatíva lehet, ha gyermeket várnak, vagy terveznek. A részletekkel itt ismerkedhetsz meg.

Hirdetés
Hirdetés