Betöltés
loading

8-10 milliós személyi kölcsönt szeretnél? Ekkora hiteltörlesztőre számíthatsz

A személyi kölcsönök általában viszonylag kicsi, 1-3 millió Ft összegű hitelek, amelyeket általában nagyobb értékű műszaki cikkek, TB által nem finanszírozott orvosi beavatkozások, autók megvásárlására fordítanak. De mi a helyzet akkor, ha nagyobb, akár 8-10 milliós szabad felhasználású, ingatlan fedezet nélküli hitelre van szükséged, mégpedig néhány napon belül?

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

A kisebb összegű – 1, 3 és 5 millió Ft-os – személyi hitelek feltételeiről, kamatairól és törlesztőiről korábban már írtunk, ám egyre népszerűbbek az akár 8-10 milliós személyi hitelek, amelyek már akár egy ingatlan megvásárlására is elegendőek lehetnek. Tudni kell azonban, hogy az ilyen típusú hitelek esetében 10 millió Ft az a plafon, amit hitelösszegben nem lehet átlépni. Ez nem bank specifikus, vagyis emiatt nem érdemes több banknál próbálkoznod, ennél nagyobb hitelösszegnél kizárólag jelzáloghitel jöhet szóba megoldásként.

A nagy összegű személyi hitelek esetében a sikeres hiteligénylés kulcsa a megfelelő nagyságú igazolt jövedelem megléte. Hogy mit is jelent ez pontosan? Az attól függ, hogy megtalálnod-e a legkedvezőbb hitelt, ugyanis az egyes bankok árazása nagyon különböző, így a havi törlesztők között is óriási a különbség, ez pedig alapvetően meghatározza, hogy mennyi jövedelmet kell minimálisan igazolnod.

Például egy 8 millió Ft összegű, 8 éves futamidejű személyi kölcsön havi törlesztője a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora szerint 109 030 Ft és 137 383 Ft egyaránt lehet, ráadásul úgy, hogy mindkettő esetben futamidő végéig fix a kamat. Ez pedig azt jelenti, hogy a minimálisan elvárt jövedelem 218 060 Ft illetve 274 766 Ft egyaránt lehet, attól függően, hogy mennyire sikerül megtalálni a legjobb ajánlatot. (Havi 500 ezer Ft-ot el nem érő nettó jövedelemnél legfeljebb 50% lehet a törlesztők aránya.)

A különböző havi törlesztők természetesen nagyon eltérő teljes visszafizetéseket is eredményeznek, így míg a személyi kölcsön kalkulátor által megadott legkedvezőbb ajánlatnál egy 8 milliós hitelre 8 év alatt 10 567 996 Ft-ot kell visszafizetni, addig a legdrágább terméknél 13 268 807 Ft ugyanez. Vagyis csak a jó választással összességében 2 700 811 Ft pénzügyi előnyre lehet szert tenni.

Biztosan felmerül benned a kérdés, hogy a jövedelmen kívül van-e bármilyen más elvárás az igénylővel szemben ilyen nagy összegű személyi hitel esetében? Jó hír, hogy nincs, ám a személyi hiteleknél van néhány olyan általános feltétel, amit teljesítened kell. Legfontosabb mindenképp a legalább 3-12 hónapos határozatlan idejű munkaviszony, vagyis ha nemrég váltottál munkahelyet, esetleg próbaidőn vagy, akkor kicsit még várnod kell. Fontos az is, hogy az igénylést mindenhol minimális életkorhoz kötik, ami egyes bankoknál 18 év, de a többség 20-23 évnél húzza meg az alsó határt. Szükséged lesz még legalább 3 havi számlakivonatra, amelyen a bank ellenőrizheti az utalásokat és a munkabér beérkezését. (Itt például problémát jelenthet, ha valaki például sokat játszik online szerencsejátékot, mert a bank az ilyen jellegű kiadásokat kockázatosnak minősíti.)

Feltétel még természetesen a magyarországi lakcím – ez egyébként a lakáshitelekre is igaz –, valamint az, hogy az igénylő ne szerepelje – se aktív, se passzív – rossz adósként a KHR (BAR) listán.

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
Jövedelmem:
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Törlesztő 2020-ban
Teljes visszafizetés
Törlesztő 2021-től
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

 

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
megtakarítás

Sok lakáshitel havi törlesztője csökkenhet augusztustól

Az MNB az alapkamatot július 22-vel 0,6%-ra csökkentette, a változás hatása pedig már augusztustól érzékelhető lesz a változó kamatozású lakáshiteleknél. A Bankmonitor.hu számításai szerint egy augusztusban átárazódó, 8 millió forint...

Változik szeptembertől az idősek hitelezhetősége

Szeptember 1-től a bankok már nem utasíthatják el automatikusan az idősek hitelkérelmét, arra hivatkozva, hogy már elérték az általuk meghatározott maximálisan életkort – derül ki a Magyar Nemzeti Bank friss...

Nagyon sokan kötnek most hitelfedezeti biztosítást

Az OTP Bank legfrissebb kutatása szerint a magyarok három irányban gondolkoznak, ha anyagi biztonságukról van szó: megtakarítás, költség-kontroll és biztosítás. A megkérdezettek kétharmada a koronavírus járvány miatt jobban odafigyel a...

Blogajánló
  • alapblog Buborékok találkoznak

    A Qualcomm az a chipgyártó, amely a 2000-es technológiai lufi egyik sztárpapírja volt, nőttek a bevétel és profit sorai, de hát az egy év alatt huszonhatszorozó... The post Buborékok találkoznak appeared first on alapblog.