A hét, amikor bemutattuk, hogyan költözhetsz nagyobb lakásba

A hét, amikor bemutattuk, hogyan költözhetsz nagyobb lakásba
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-02-25 Frissítve: 2021-08-06
 

Nagy a pörgés a lakáspiacon, sokan az első ingatlanjukat szerzik meg, ugyanakkor jellemző a költözés is. Éppen ezért a héten kiemelt témaként foglalkoztunk azzal, hogy miként valósítható meg a nagyobb lakásba költözés. Emellett praktikus tanácsokkal szolgáltunk a lakástakarék választáshoz, és megnéztük, hogy az átlagkeresettel milyen lakáshitelek érhetők el.

Használd hitel kalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Itt egy módszer a lakáscserére

Könnyen előfordulhat egy család életében, hogy a régi lakás már szűkösnek bizonyul ezért nagyobba költöznének. Igen ám, de a vételár előteremtése még önerő és egy tehermentes ingatlan mellett is problémásnak bizonyulhat, ráadásul a bank az építés alatt álló lakásra nem is ad hitelt. A megoldást egy ún. átmeneti kölcsön jelentheti, amivel a beköltözésig tartó időszak is finanszírozható válik, vagy az új építésű lakás részleteit meg lehet fizetni. A vételár végső részét már az új ingatlanra felvett hitel biztosítja, a régi ingatlan eladási árából pedig visszatörleszthető az átmeneti hitel. A részleteket itt találod erről a megoldásról.

Így választhatsz még okosabban lakástakarékot!

Rendkívül sokan ismerik és használják tudatosan a lakástakarékot a család céljai számára, azonban néhány paraméter ismeretében még jobban ki lehet aknázni a benne rejlő lehetőségeket. Fontos tudni, hogy az egyes lakástakarék konstrukciók futamidőn belül is eltérnek bizonyos jellemzőikben. Tipikusan ilyen a hozam, a szerződéses összeg, a felvehető lakáskölcsön kondíciói és az elérhető akciók vagy kedvezmények. Cikkünkből kiderül, hogy miként tudod az élethelyzetednek megfelelő terméket kiválasztani!

Megnéztük az átlagkeresettel elérhető legjobb lakáshiteleket!

A statisztikák szerint aktuálisan 193 ezer forint az átlagjövedelem, amivel már egy 10 millió forintos hitel sem tűnik elérhetetlennek. 20 éves futamidő esetében egy rövidebb kamatperiódus mellett már akár 2,6% is lehet a THM, ugyanakkor a biztonságra hajtva is kedvezők az ajánlatok. A 3 és 5 évre rögzített hitelek már 3,7% körüli THM-mel is felvehetők. Ugyanakkor 10 éves kamatperiódus mellett is találni már 4,62%-os THM-mel lakáshitelt.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés