A hét, amikor kiderült, hogy melyik a verhetetlen 4 éves lakástakarék!

A hét, amikor kiderült, hogy melyik a verhetetlen 4 éves lakástakarék!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-10-21 Frissítve: 2021-08-06
 

A mostani hét is eseménydús volt, a Bankmonitornál mi továbbra is a legjobb pénzügyi megoldásokat kerestük számodra. A bevett módszertanunk alapján megnéztük, hogy melyik az a 4 éves lakástakarék, ahol 17 ezer forintos pénzügyi előnyöd lehet. Továbbá kiderült, hogy mire kell figyelni, hogy ne dobj ki feleslegesen tízezreket a bankolásra. Nem utolsó sorban a legjobb befektetéseket is megtaláltuk neked.

Itt van a legjobb lakástakarék 4 évre

Ha a legjobb négyéves lakástakarékot keresed, most már nem kell találomra választanod, ugyanis felállítottuk a rangsort az egyes konstrukciók között. Azokat a lakástakarékokat néztük, ahol nem volt feltétel semmilyen plusz termék/szolgáltatás igénybevétele, így pedig toronymagasan a Fundamenta megoldása vezet. Az azonos futamidőre hozott és a számlanyitási díjjal is korrigált megtakarítási egyenleg alapján bő 30 ezer forinttal többet lehet vele összegyűjteni. Ez a magas betéti kamatnak és az aktuális kedvezményeknek köszönhető, hiszen a Fundamenta az első évben 9%-os kamatbónuszt is ad, a Bankmonitor egyedi kedvezménye értelmében pedig 5 ezer forintos Erzsébet-utalvány jár (összesen akár 17 ezer forint pénzügy előny).

Hirdetés

Hirdetés

Megmutattuk, hogy mennyi megy el feleslegesen a bankolásra

Az SMS díjak, a bankkártya, és a készpénzfelvétel tipikusan olyan tételek lehetnek, amelyek megdobhatják a bankköltségeidet, így nem árt átnézned, hogy miként tudod racionalizálni a bankolási szokásaidat. Ez már önmagában sokat jelent, azonban azt is érdemes megnézni, hogy van-e olyan bank, amelyiknél olcsóbb lehet számodra a bankszámla fenntartása. Mi két megoldást is mutattunk. Átlagos jövedelem mellett a CIB ECO számla nagyon vonzó, ahol extra kedvezményre is lehetőség nyílik (5000 Ft jóváírás), ha a Bankmonitoron keresztül nyitsz számlát, Magas jövedelemmel pedig a Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomagja a nyerő. A tét nem kicsi, hiszen akár tízezreket is spórolhatsz.

Nem kell tovább a legjobb befektetéseket keresned

Összeállításunkban megnéztük, hogy melyik befektetési alapok nyújtották a befektetőknek a legmagasabb hozamot az elmúlt egy évben. Szélsőséges eredmények születtek, de az nyilvánvaló, hogy a pénzpiaci és kötvényalapok között az alacsony hozamok miatt most nem célszerű nézelődnöd. Ellenben ott vannak az abszolút hozamú és vegyes alapok, ahol 10% fölötti hozamot is megcsíphettél. Ugyanakkor a legnagyobbat a Közép-Európára fókuszáló részvényalapokkal lehetett kaszálni, itt 40% közeli éves hozam is volt, persze ezért cserébe már a kockázat is elég nagy.

Hirdetés
Hirdetés