A hét, amikor olyan számlát mutattunk, ahol a bank fizet neked!

A hét, amikor olyan számlát mutattunk, ahol a bank fizet neked!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-10-28 Frissítve: 2021-08-06
 

Sokak örömére rövid volt a mostani hét, azonban a pénzügyek terén nem állt le az élet. Többek közt elhoztuk számodra az aktuálisan legolcsóbb számlát, ahol az első évben még a bank fizet neked. Ezen kívül végre teljes listát közölhettünk a kedvező kamatokkal elérhető fogyasztóbarát hitelekről. Ráadásul megmutattuk mire figyelj, ha a legjobb hozamú lakástakarékot keresed.

Most garantáltan ez a legkedvezőbb bankszámla

Az ingyenes számlavezetés és a kedvező banki díjak önmagukban is vonzóak lehetnek, főleg akkor, ha egy jó akciót is kifogunk. A CIB Bank ECO számlájánál pont erről van szó, hiszen a Bankmonitoron keresztül nyitva 5 ezer forint jóváírást is ad a bank, nem csoda, hogy népszerű a számlacsomag. Persze ahhoz, hogy a legjobban járj bizonyos feltételek is teljesíteni kell. Így érdemes figyelni, arra, hogy a minimálbérnek megfelelő összeg megérkezzen a számlára, a második évtől felmerülő bankkártya díjra és az SMS értesítés díjára (amit azonban a mobilalkalmazással teljesen ki lehet váltani).

Hirdetés

Hirdetés

Megvan a kirakós utolsó darabja a szuperhiteleknél

Pár hónap alatt az összes nagybank megjelent a fogyasztóbarát lakáshitelével, utoljára éppen a Budapest Bank debütált. Az biztos, hogy a szuperhitelek hatása szemmel látható, hiszen nagyon kedvező kamatokat érhetünk el a több évre rögzített hiteleknél, azonban a verseny az 5-10 éves kamatperiódusnál a legnagyobb. A legkedvezőbb a legolcsóbb fogyasztóbarát hitel már 3,46%-os és 4,59%-os induló kamattal is elvihető 5 és 10 éves kamatperiódussal.

Ezért lesz a lakástakaréknál a 30%-ból 8%

A lakástakarék jól ismert konstrukció, sokak számára a legnagyobb kérdőjelet az állami támogatás logikája okozza. Jelesül, hogy a futamidőtől függően a lakástakarék EBKM-je (hozama) miért 4-12%-ra jön ki és nem 30%-ra? Márpedig a nagyon egyszerű válasz annyi, hogy az állami támogatást mindig az aktuális évi befizetések után írják jóvá és nem a teljes egyenleg után. Márpedig ez azt jelenti, hogy fix összegű támogatást folyamatosan növekvő befizetéshez mérünk. Ráadásul adott futamidőn belül sem mindegy hogyan választunk, hiszen számos tényező befolyásolja a hozamunkat. Jelenleg azonban azt lehet mondani, hogy az Erste és a Fundamenta lakástakarék emelkedik ki.

Érdekelnek a befektetések, de nem tudod, mi most a legjobb választás? Gyere el soron következő ingyenes szemináriumunkra, ahol a Bankmonitor és az Aegon Alapkezelő szakértői mondják el véleményüket a témában!

Hirdetés
Hirdetés