Betöltés
loading

Aranyszabályok a bankszámlád kiválasztásához: tízezreket spórolhatsz!

Nem tudod, mi alapján érdemes bankszámlát választanod? Megmutatjuk, melyek a legnagyobb buktatók, és kiderül az is, mit érdemes tenned, hogy ne ütközz nehézségekbe! Átlagos jövedelem mellett egy jó választással közvetlenül több mint évi 15 ezer forintot, közvetett módon pedig ennél is többet tudsz megtakarítani!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Egy bankszámla kiválasztása a legtöbb ember számára korántsem rutinfeladat. Ez azért van így, mert a jó döntéshez nagyon is tisztában kell lenned a saját bankszámla-használati szokásaiddal! Nagyon nem mindegy, hogy milyen gyakran veszel fel készpénzt, az online vagy a bankfióki ügyintézést részesíted-e előnyben, a számláid ellenértékét csoportos beszedési megbízással szeretnéd-e befizetni, és az sem, hogy hány alkalommal szeretnél állandó és eseti átutalásokat indítani.

Azt is tudnod kellene, hogy a bankkártyás vagy a készpénzes fizetés a szimpatikusabb a számodra. Nem utolsósorban, azt sem árt meggondolnod, hogy a tranzakciónkénti SMS szolgáltatásra tényleg szükséged van-e! Ha Neked elég az internetkapcsolat megléte mellett olvasható push üzenet, akkor miért fizetnél a SMS-ekért? A nettó jövedelmed is nagy szerepet játszik abban, hogy neked mely bankszámlák jöhetnek számításba.

Korábban írtunk már arról, hogy mitől ingyenes egy bankszámla. Ebből megtudhatod, hogy milyen költségelemekre érdemes figyelned leginkább, ha a bankszámlát kell választanod. Kiemelkedően fontos a saját szokásaidnak megfelelő költségek kiszámítása, hiszen ebből tudhatod meg, valójában mekkora költséget jelentene számodra az adott bankszámla fenntartása. A bankszámla kalkulátorunk ebben nyújt Neked némi támpontot. A felesleges készpénzfelvételi költségeket megspórolhatod, ha bankkártyával fizetsz, ahol lehetséges. Érdemes arra is figyelned, hogy a havi 2 darab készpénzfelvételt ne lépd túl!

Példa: havi nettó 220 ezer forintos átlagjövedelemmel számolva, ha 2 db, összesen 20 ezer forint netbanki utalást indítasz, 2 db, összesen 15 ezer forint csoportos beszedési és 1 db 12 ezer forintos állandó átutalási megbízásod teljesül, és ha emellett 2 db, összesen 50 ezer forint ATM készpénzfelvételed van (ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozat mellett), és a tranzakciókról is szeretnél értesítést kapni (ahol push üzenet is van, ott azt, ahol nincs, ott sms-t), akkor átlagosan évi 15 084 forintot takaríthatsz meg, ha a legolcsóbb számlát választod.

A pirossal jelölt 11 bank ajánlatának éves átlaga 15 084 forint, a vízszintes kék vonal ezt a szintet jelöli. Ha ingyenes számlát nyitsz, akkor átlagosan ekkora összeget spórolsz meg évente. Ahogy jól látható, ha a legdrágább bank legjobb ajánlatát választanád, akkor viszont akár évi 28 836 forintot is költhetnél a számlavezetésre.

A számlavezetéssel kapcsolatos költségeken kívül számos szempontot figyelembe kell venned, mielőtt új bankszámlát nyitsz. Például nem mindegy, hogy hol vannak a hiteleid, hol tartod a megtakarításaidat, hiszen adott esetben csak a számlavezetés miatt nem biztos, hogy érdemes bankot váltanod.

A legjobb bankszámla megtalálásához használd a részletes bankszámla kalkulátorunkat, vagy töltsd ki az alábbi egyszerűsített kalkulátort!

Bankszámla kalkulátor
Milyen bankszámlára van szükséged?
Ft
Ft
db
Ft
db
Legolcsóbb összköltség havonta
Havonta
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő találatot.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Fontos könnyítés a CIB bankszámláknál!

Mivel a járványhelyzetben a napi pénzügyek intézése is más, illetve sajnos sokak jövedelmi helyzete is megváltozott, a CIB Bank most nem várja el azoktól az ügyfeleitől a kedvezményes számlavezetési díjak...

Ez most a 10 legolcsóbb bankszámla Magyarországon

Ebben a cikkben összegyűjtöttük, melyek most a legkedvezőbb bankszámlák a számtalan elérhető piaci ajánlat közül. Érdemes mindenkinek elolvasnia, mert aki okosan választ, az több tízezer forintot is nyerhet az évek...

Blogajánló
  • alapblog Új népsport: vírusszabályszegés

    Leesett az állam, amikor az alábbi fotót készítettem egy sportcsarnokban a múlt héten. Előzetesen annyit tudtam, hogy a gyerekek ismét sportolhatnak, de csupán olyan feltételek... The post Új népsport: vírusszabályszegés appeared first on alapblog.